Άνοιξαν οι πύλες της Αποκάλυψης με τις ακρίδες σε Αν.Αφρική,Υεμένη,χώρες του Κόλπου,το Ιράν,το Πακιστάν και την Ινδία.(ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Τον Ιανουάριο, ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για $ 76 εκατ. (£ 59 εκατ.) Για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο αριθμός αυτός έχει πλέον αυξηθεί στα 138 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής όμως έχουν ληφθεί μόνο $ 52 εκατομμύρια.Οι κύριες απειλές είναι η Ανατολική Αφρική και η Υεμένη, καθώς και τα κράτη του Κόλπου , το Ιράν, το Πακιστάν και η Ινδία.
Πρόσφατα, έγιναν ακρίδες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έφθασαν σμήνη στο Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Κατάρ και κατά μήκος της ακτής του Ιράν και στην Τουρκία. Αλλά οι ντόπιοι και οι υπάλληλοι λένε ότι υπάρχουν 3 φορές περισσότερες από ό, τι στην αρχή του έτους:
Αυτό το παρακάτω βίντεο καταγράφηκε στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Πακιστάν και Κίνας. Διαθέτει ένα τεράστιο ανεμοστρόβιλο ακρίδων που κατευθύνεται στη νότια Κίνα.
Εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών έχουν ήδη καταστραφεί και όλες οι προσπάθειες περιορισμού ή εξάλειψης αυτών των παρασίτων έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής στην Ινδία, το Πακιστάν και την Αφρική.
Ο αεροψεκασμός και ο ψεκασμός εδάφους σε συνδυασμό με τη συνεχή παρακολούθηση των σμήνων θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές στρατηγικές. Αλλά τα αεροσκάφη είναι ελλιπή.Επί του παρόντος, η Αιθιοπία χρησιμοποίησε πέντε και η Κένυα έξι για ψεκασμό και τέσσερα για τοπογράφηση. Αλλά η κυβέρνηση της Κένυας λέει ότι χρειάζονται 20 αεροπλάνα για ψεκασμό.Τώρα κοιτάξτε αυτή την πανούκλα που εισβάλει σε ένα αεροδρόμιο στο νησί Abadan στο νοτιοδυτικό Ιράν:
Και εδώ μερικά από αυτά τα πλάσματα στον ουρανό:
Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων στο γειτονικό Πακιστάν για την ανάπτυξη «στοχοθετημένων προγραμμάτων» κατά των ακρίδων.
Σύμφωνα με αναφορές, η Κίνα είναι έτοιμη να στείλει 100.000 πάπιες στα σύνορά της για να καταβροχθίσει τα έντομα , λέγοντας ότι τα πουλιά είναι «βιολογικά όπλα», ικανά να τρώνε περισσότερες από 200 ακρίδες ημερησίως (τα κοτόπουλα μπορούν να «τρώνε» περίπου 70 ακρίδες σε μια μέρα . Τι γίνεται με τις ίδιες τις ακρίδες;
Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ανησυχητική στο Κέρας της Αφρικής, συγκεκριμένα στην Κένυα, την Αιθιοπία και τη Σομαλία, όπου εκδηλώνεται ευρεία αναπαραγωγή και αρχίζουν να σχηματίζονται νέα σμήνη που αντιπροσωπεύουν μια πρωτοφανή απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια και την επιβίωση στην αρχή της επόμενης περιόδου καλλιέργειας.