Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας: Ρωσικά στρατεύματα στην Κεντρική Αμερική - Πυρηνικοί πύραυλοι στο κατώφλι των ΗΠΑ! (βίντεο)

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας που ανακοινώθηκε πριν 24 ώρες. Ρωσικές δυνάμεις θα σταθμεύουν στην Κεντρική Αμερική, στο κατώφλι των ΗΠΑ μετά την συμφωνία Β.Πούτιν και Ντανιέλ Ορτέγκα.

Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η ρωσική κρατική τηλεόραση θριαμβολόγησε ζητώντας να μεταφερθεί εκεί “κάτι πολύ ισχυρό” που να στοχεύει αμερικανικές πόλεις.

Πρόκειται για πυρηνικούς πυραύλους οι οποίοι θα απέχουν μόλις 1.000 χλμ. μέχρι τα νότια σύνορα της αμερικανικής πόλης Φλόριντα και θα έχουν την δυνατότητα να πλήξουν αμερικανικό έδαφος σε χρόνο μηδέν.

Η Νικαράγουα συνορεύει προς Βορρά με την Ονδούρα, ανατολικά βρέχεται από την Καραϊβική Θάλασσα, Νότια με την Κόστα Ρίκα και δυτικά βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό. Το μήκος ακτών της στον Ατλαντικό φθάνουν τα 540 χλμ, ενώ στον Ειρηνικό τα 350 χλμ. Είναι η μεγαλύτερη χώρα, σε έκταση, της Κεντρικής Αμερικής.

Η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση και προσπαθεί μαζί με την Κίνα να δημιουργήσουν προκεχωρημένες βάσεις στο κατώφλι των ΗΠΑ.

  • Την αρχή έκανε η Κίνα με την συμφωνία ασφαλείας με τις Νήσους Σολομώντα
  • Ακολούθησε η Συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας
  • Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει νέα συμφωνία της Κίνας με άλλη χώρα
  • Λογικά θα ακολουθήσουν συμφωνίες με Βενεζουέλα και ίσως Κούβα

Είναι χαρακτηριστικά ότι το 2018 είχε προκληθεί αναστάτωση στις ΗΠΑ με την πτήση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών από την Ρωσία προς Βενεζουέλα και στη συνέχεια Νικαράγουα καθώς μπορεί να φέρουν και πυρηνικούς πυραύλους. Φανταστείτε τώρα τι θα συμβεί.

Δείτε στο βίντεο τι είχε ειπωθεί τότε

Στρατιωτική συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντάνιελ Ορτέγκα, ενέκρινε την είσοδο και στάθμευση ρωσικών στρατευμάτων, πλοίων και αεροσκαφών στη χώρα.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Το μέγεθος των ρωσικών δυνάμεων που θα φιλοξενηθούν δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο Τύπος της Νικαράγουας δημοσιεύει σήμερα το κείμενο του διατάγματος του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα, το οποίο ανοίγει την πόρτα στο ρωσικό στρατιωτικό σώμα.

Το διάταγμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της χώρας επιτρέπει την προσωρινή παρουσία ξένων στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με δυνατότητα παράτασης της παραμονής τους στη Νικαράγουα για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το διάταγμα:

«Στρατεύματα, πλοία και αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να εισέλθουν για να παραμείνουν και να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση και ασκήσεις, καθώς και για επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έκτακτης ανάγκης, διάσωσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή φυσικές καταστροφές», αναφέρει η El Pais. .

Να σημειώσουμε ότι σχεδόν τα πάντα μπορούν να θεωρηθούν πλέον ως ανθρωπιστικοί στόχοι στον σύγχρονο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, της προστασίας της λατινοαμερικανικής δημοκρατίας από επιθετικές κινήσεις ξένων χωρών.

Το διάταγμα παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς επιτρέπει στον αμερικανικό στρατό να εμφανιστεί στην επικράτεια της Νικαράγουα – με τη συγκατάθεση των επίσημων αρχών της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, σε περίπτωση έκτακτης βοήθειας.

Ο Τύπος της Νικαράγουας σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται στο διάταγμα μάλλον τυπικά, έτσι ώστε η Ουάσιγκτον να μην έχει λόγους για κατηγορίες. Την ίδια στιγμή, η Νικαράγουα γνωρίζει καλά ότι ο σημερινός πρόεδρος δεν πρόκειται να επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να εισέλθει σε αυτή τη χώρα.

Το τι ακριβώς προκάλεσε την απόφαση του Προέδρου της Νικαράγουα να καλέσει τον ρωσικό στρατό στο έδαφος της χώρας δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάντως, υπήρχε ήδη συμφωνία Ρωσίας-Νικαράγουας από το 2017 για την κατασκευή κατασκοπευτικής βάσης στη χώρα. Η συμφωνία αφορούσε την δημιουργία μιας βάσης συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών στη Νικαράγουα κοντά στη Laguna de Najapa, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Managua.

Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι η βάση θα βρίσκεται στις ακτές της Καραϊβικής.

“Ήρθε η ώρα να βάλουμε κάτι πολύ δυνατό εκεί κοντά σε αμερικανική πόλη”

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Νικαράγουα, η ρωσική κρατική τηλεόραση ζήτησε να τοποθετηθούν ρωσικά όπλα και στρατεύματα «πιο κοντά» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης Olga Skabeyeva υποστήριξε ότι ήταν το «πιο δυσάρεστο κεράσι στην κορυφή της δημοκρατικής τούρτας για τις Ηνωμένες Πολιτείες» που ο Ορτέγκα «έδωσε άδεια στα ρωσικά στρατεύματα, πλοία και αεροπλάνα να εισέλθουν στη Νικαράγουα».

Πρόσθεσε:

“Φυσικά μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους (σσ κάπως ειρωνικό ακούστηκε αυτό). Τα ρωσικά στρατεύματα θα είναι στη Νικαράγουα το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Τι περιμένατε; Aν αμερικανικά πυραυλικά συστήματα, μπορούν να φτάσουν την Μόσχα από το ουκρανικό έδαφος, είναι ώρα για την Ρωσία να βάλει κάτι ισχυρό κοντά σε αμερικανική πόλη, πάνω σε ένα λόφο!

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να βρίσκονται στο έθνος της Κεντρικής Αμερικής στο το δεύτερο μέρος του 2022 για «ανθρωπιστικούς σκοπούς».

Δείτε το βίντεο

Tags
Back to top button