Κύρια θέματα, Μέση Ανατολή, Φάκελος Τουρκία • 11/03/2021 - 13:01
Οι ΗΠΑ βγάζουν το ΡΚΚ από την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και το μετασχηματίζουν στον μελλοντικό Στρατό του... κουρδικού κράτους!
Θα ονομαστεί «πολιτική πολιτοφυλακή» - Προοίμιο ενόπλων δυνάμεων
Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Kύκλοι στις ΗΠΑ που δρουν πιο άνετα με την διακυβέρνηση των Δημοκρατικών επεξεργάζονται σχέδιο με βάση το οποίο η οργάνωση του ΡΚΚ θα βγει από τις λίστες των τρομοκρατικών ομάδων μέσω αλλαγής ονόματος με σκοπό να νομιμοποιηθεί διεθνώς βραχυπρόθεσμα.
Αυτό μεταδίδουν έντρομα τουρκικά ΜΜΕ. Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που θα αποτελέσει “ταφόπλακα” στην ενότητα της Τουρκίας!
Mε τον τρόπο αυτό θα αποτελέσει τον πυρήνα ενός μελλοντικού κουρδικού Στρατού που θα αποτελεί τις δυνάμεις ασφαλείας ενός επίσης μελλοντικού κουρδικού κράτους.
Οι Τούρκοι εκτός από ανήσυχοι είναι εξοργισμένοι και την οργή τους , όπου καταγγέλλεται ότι υπήρξε προσπάθεια του ΝΑΤΟ, συγκεκριμένα για το παρακλάδι του ΡΚΚ στο Ιράκ, για νομιμοποίησή του και στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη.
Επιβεβαιώνεται απόλυτα το WarNews247 για όσα έγραφε μέχρι τώρα.
Διαβάστε επίσης:
Το παράδειγμα της παλαιστινιακής PLO
Η στρατιωτική υποστήριξη ήδη νομιμοποιεί το ΡΚΚ, αλλά η πολιτική υποστήριξη είναι κάτι άλλο. Σημειώνουμε ότι κάποτε η παλαιστινιακή PLO θεωρούνταν τρομοκρατική οργάνωση μέχρι που νομιμοποιήθηκε και στηρίχτηκε πολιτικά και επισήμως θεωρείται η κυβερνώσα αρχή στην Παλαιστίνη.
Θα πει κάποιος ότι στην Λωρίδα της Γάζας κυβερνάει η Χαμάς. Πολύ σωστά, αλλά με την Χαμάς δεν μιλάει κανείς, τουτέστιν δεν την αναγνωρίζουν ούτε για να τους φέρει… τσιγάρα.
Τί μεταδίδουν οι Τούρκοι: Το ΡΚΚ αλλάζει όνομα
Το ΝΑΤΟ, λοιπόν σκοπεύει να αυξήσει την δύναμή του στο Ιράκ αλλά αυτό είναι το περιτύλιγμα. Ο βασικός στόχος είναι η εφαρμογή μιας νέας στρατηγική όπου κομβικό ρόλο θα παίξει το ΡΚΚ, το οποίο στα πλαίσια της νομιμοποίησης θα αλλάξει όνομα και θα δημιουργηθούν για χάρη του οι ανάλογες δομές.
Δηλαδή, επίσημα γραφεία εκπροσώπησης στα οποία όσοι θέλουν να τους μιλάνε θα πηγαίνουν για να κλείνουν συμφωνίες μαζί τους.
Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Ιράκ στρατηγός Pierre Olsen, επιβεβαίωσε ότι το NATO θα ξεκινήσει να εφαρμόζει μια νέα στρατηγική στο Ιράκ και θα αυξήσει την δύναμή του στην περιοχή προσφέροντας εκπαίδευση και οπλισμό στο κουρδικό ΡΚΚ το οποίο θα μετονομαστεί σε «τοπικές πολιτοφυλακές».
Για όσους γνωρίζουν η ίδρυση στρατών στην Ιστορία ξεκινάει πάντα από κάποια «τοπική πολιτοφυλακή».
Μιλώντας στο Asia Television, ο στρατηγός Olsen είπε:
“Ο υφυπουργός της Ιρακινής Εθνικής Ασφάλειας Kasim Araci έκανε επίσημο αίτημα για να αυξηθούν οι δυνάμεις των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην χώρα.
Μετά από αυτό, ως αποτέλεσμα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν θα καθοριστεί το πως θα προσφέρουμε εκπαίδευση και καθοδήγηση».
«Τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Ιράκ θα τον παίξουν οι ΗΠΑ. Δεν έχουμε άλλη αποστολή από το να πολεμάμε.»
Όπως είχε δηλώσει στις 18 Φεβρουαρίου ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γ.Στόλτενμπεργκ:
“Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ ώστε να ενισχύσουμε τις ιρακινές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και για αν εμποδίσουμε την επιστροφή του DAESH. Το προσωπικό θα αυξηθεί από 500 στελέχη σε 4.000. Η αποστολή θα περιλαμβάνει περισσότερες περιοχές έξω από την Βαγδάτη.
Μετά την αύξηση των δυνάμεων θα εφαρμοστεί μια νέα στρατηγική «αναλυτές του ΝΑΤΟ θα τοποθετηθούν στο ιρακινό ΥΠΕΣ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο ιρακινό ΥΠΑΜ, εντός της ιρακινής κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής κουρδικής κυβέρνησης KRG οι οποίοι ευθέως θα κατευθύνουν όλα τα στάδια αποφάσεων και τις ενεργές πρακτικές, ενώ τα κεντρικά αρχηγεία στη Βαγδάτη θα κλείσουν.»
«Με αυτόν τον τρόπο το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί σε πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, πέραν των στρατιωτικών ζητημάτων και θα αυξήσει την επιρροή και ταυτόχρονα ο «εισβολέας» θα μείνει μακριά από τα μάτια όλων, έτσι δε θα είναι άμεσος στόχος, ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν.»
Διαβάστε επίσης:
Μεγάλο μέρος των αμερικανικών δυνάμεων θα εγκατασταθούν στο ιρακινό κουρδιστάν
Στις κουρδικές περιοχές αυτή η στρατηγική θα εφαρμοστεί σε τοπικό επίπεδο. 30% των αμερικανικών δυνάμεων θα διατεθούν στη διάθεση της Ιρακινής Ομοσπονδίας, ενώ το 70% θα υπηρετήσει εκτός της Βαγδάτης σε περιοχές όπως η Erbil και η Mosul.
Ο λόγος φυσικά είναι και για να εμποδιστούν μελλοντικές τουρκικές εισβολές στην περιοχή.
Στην Τουρκία έχουν «αφρίσει» διότι γνωρίζουν πως οι Αμερικανοί θέλουν μεσοπρόθεσμα να αποσπαστούν τα κουρδικά εδάφη από το Ιράκ για να δημιουργηθεί ο πυρήνας του κουρδικού κράτους.
Αμέσως θα ενωθούν τα εδάφη αυτά με τα κουρδοκρατούμενα συριακά εδάφη δημιουργώντας ένα αρκετά ισχυρό κρατικό μόρφωμα.
Οι Αμερικανοί θα ξεκινήσουν από το Ιράκ γιατί εκεί τους είναι πιο εύκολο. Οι Κούρδοι έτσι κι αλλιώς δρουν σαν ανεξάρτητο κράτος, έχουν δικές τους πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές δομές.
Ο στόχος στο μέλλον είναι η απόσπαση των τουρκικών εδαφών στην νοτιοανατολική επικράτεια, εάν η Άγκυρα δεν έχει επιστρέψει μέχρι τότε στην δυτική επιρροή.
Με αυτόν τον τρόπο στις ΗΠΑ θεωρούν πως θα μπορούν να «πιέζουν στον λαιμό» την Τουρκία για να την αναγκάζουν να συμμορφώνεται.