Πριν από λίγο καιρό και με ένα 12λεπτο πολιτικο-κοινωνικό κομμάτι, ο Μιθριδάτης σχολίασε πάσης φύσεως κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων μηνών.
Το τραγούδι του με τίτλο «Για να μην τα Χρωστάω» έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο.
Σε συνέντευξή του και ερωτώμενος πως βλέπει τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την Τέχνη κατά τη διάρκεια την πανδημίας, αλλά και ποια η γνώμη του για τα νέα μέτρα που θέλουν την απαγόρευση των μη εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους απάντησε δίχως να «μασήσει» τα λόγια του.
«Έχουμε δει εξαρχής τη στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως όλοι αυτοί οι πολιτικοί εκλέχτηκαν από τον κόσμο. Αυτό σημαίνει, κατ’ επέκταση, πως αυτή η μερίδα των ανθρώπων δε νοιάζεται και τόσο πολύ για το τι συμβαίνει στον χώρο της Τέχνης.
Δε μου αρέσει να ρίχνω μόνο την ευθύνη στους λίγους, αλλά και σε αυτούς που τους έδωσαν τη συγκεκριμένη δύναμη. Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με όποιο μέτρο έχουν πάρει, γιατί είναι παράλογο. Δεν έχει να κάνει με την υγειονομική προστασία του πολιτισμού σε καμία περίπτωση. Είναι ότι μας βολεύει.
Βασικά, η όλη διαχείριση είναι καθαρά πολιτική, οικονομική, συμφεροντολογική και ταξική. Καμία σχέση με υγειονομικά κριτήρια. Το lockdown ήταν απλά απαγόρευση κυκλοφορίας και δραστηριότητας σε πράγματα που δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτά που ενδιέφεραν λειτουργούσαν κανονικά.
Όταν τελείωσε το πρώτο lockdown, όλοι οι καλλιτέχνες συνέχιζαν να βρίσκονται σε καραντίνα. Το κράτος δεν τους έδωσε επιδόματα, αλλά αποζημίωση. Να τα λέμε σωστά. Δεν παίρνουμε κάποιο επίδομα ανεργίας, γιατί είμαστε τεμπέληδες ή άνεργοι ή πεταμένοι από τη ζωή. Είμαστε άνθρωποι που δεν μας επέτρεπε η κυβέρνηση να εργαστούμε. Οπότε έπρεπε να μας δώσει αποζημίωση.
Το κόνσεπτ “μπορείτε να κάνετε συναυλία με τρεις μουσικούς” απλά δε γίνεται. Δεν υπήρχε ούτε μισό κρούσμα στους πολιτιστικούς χώρους. Τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά. Πώς θα υπάρξει κέρδος με το 1/3 του χώρου; Απλά το έκαναν για να μη δίνουν αποζημιώσεις».