48.047 μετανάστες από τον τρίτο κόσμο έχουν μετακινηθεί στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο και οι περισσότεροι έχουν έλθει στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ το έγκλημα από τους λαθρομετανάστες με πολλά και επαναλαμβανόμενα περιστατικά, που είτε αποκρύπτονται είτε δεν λαμβάνουν την δέουσα δημοσιότητα.
Ειδικά στην περίπτωση του φονιά με το σπαθί στην Στουτγάρδη αποκαλύφθηκε πως λίγο πριν από το φρικτό του έγκλημα, ο δολοφόνος Issa Mohammed δημοσίευσε δήλωση θρησκευτικής αφοσίωσης στα αραβικά στο Facebook. Λίγες ώρες αργότερα κατέσφαξε τον πρώην συμμαθητή του Wilhelm L., άγρια μπροστά στην κόρη του τελευταίου στο δρόμο.
Μέχρι στιγμής τα ΜΜΕ μιλούν για ένα «καθαρά ιδιωτικό κίνητρο»….
Από την Πέμπτη, αρκετές γερμανικές εφημερίδες και ιστοσελίδες αναφέρουν τον Issa Mohammed, επισημαίνοντας ότι ο 28χρονος είχε ενεργήσει «για προσωπικούς λόγους».
Ο δράστης έφθασε στη Γερμανία το 2015 φερόμενος ως «Σύριος πρόσφυγας» και την Τετάρτη, στην κατοικημένη περιοχή Fasanenhof νότια της πόλης της Στουτγάρδης, στη μέση μιας πολυσύχναστης κατοικημένης περιοχής, διέλυσε έναν άλλο άνδρα που γνώριζε.
Την Κυριακή, τα στιγμιότυπα του λογαριασμού Facebook του Mohammed εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, τα οποία τουλάχιστον δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πίστη του δολοφόνου στον Αλλάχ.
«Στο όνομα του Θεού του Ελεήμονα – Κάθε άνθρωπος θα πεθάνει», έγραψε, και παρακάτω: «Πιστέψτε στον Παντοδύναμο Θεό».
Σε ποιο βαθμό αυτή η θέση παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ψυχική του κατάσταση κατά τη στιγμή του εγκλήματος, εάν ο Mohammed ενεργούσε ενδεχομένως αυό ένα θρησκευτικό κίνητρο ή τουλάχιστον μια έκσταση, παραμένει να αποσαφηνιστεί.
Η θέση φαίνεται σαν ένα ενθαρρυντικό μανιφέστο γι ‘αυτόν και τουλάχιστον αφήνει αμφιβολία για αν το γεγονός ήταν απλή πράξη προσωπικής σχέσης θύτη-θύματος
Η επιλογή των λέξεων μοιάζει περισσότερο με μια ισλαμική επιστολή εξομολόγησης. Η διατύπωση αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι για τους μουσουλμάνους αυστηρής πίστεως η βίαιη δύναμη και το Ισλάμ δεν είναι, δυστυχώς, καμία αντίφαση.
Έκθεση: 48.047 μετανάστες στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο
Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM), από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2019, 48.047 μετανάστες από τον τρίτο κόσμο μετακινήθηκαν επιτυχώς στην Ευρώπη.
Από τις 48.047 καταχωρημένες μετακινήσεις τριτοκοσμικών μεταναστών στην Ευρώπη, 22.032 μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα, 15.851 στην Ισπανία, 3.935 στην Κύπρο, 3.640 στην Ιταλία, 1.583 στη Μάλτα και 1.006 στη Βουλγαρία.
Αν και ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός, είναι σημαντικά χαμηλότερος από τους 390.456 μετανάστες που βρήκαν στην Ευρώπη τα νέα τους σπίτια το 2016 ή τους 186.788 που έκαναν το ίδιο το 2017 και τους 144.199 που ήρθαν το 2018. Βέβαια προσθετικά αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως μιλάμε για περίπου 800.000 σε λιγότερο από 4 χρόνια!!!!
Πάντως σύμφωνα με την έκθεση η πτώση του μεταναστευτικού ρεύματος μπορεί να αποδοθεί άμεσα σε δύο πράγματα: τον ουγγρικό συνοριακό τοίχο και την καταστολή του ιταλιού υπουργού εσωτερικών Matteo Salvini σχετικά με τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από ΜΚΟ.
Τα στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση του IOM αποκάλυψαν επίσης από πού προέρχονται αυτοί οι μετανάστες.
Στην Ιταλία, η πλειοψηφία των μεταναστών έφτασε από την Τυνησία, ακολουθούμενη από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Ιράκ και το Μπαγκλαντές.
Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονταν από το Αφγανιστάν, ακολουθούμενοι από τη Συρία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Ιράκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Στην Ισπανία, η πλειοψηφία των μεταναστών έφτασε από τη Γουινέα, ακολουθούμενη από το Μαρόκο, το Μάλι, την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γκάμπια.
Στη Βουλγαρία, η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχεται από το Αφγανιστάν, ακολουθούμενη από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και την Τουρκία.
Κρίνοντας από τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, είναι σαφές ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει φύγει από τον πόλεμο ή τις απειλές για τη ζωή τους, αλλά απλώς προσπαθεί να μεταφερθεί σε μια πιο ευημερούσα ήπειρο. Με άλλα λόγια, είναι οικονομικοί μετανάστες.