Πολιτικός Επιστήμων
Ο Γεραπετρίτης της ΝΔ απολογήθηκε στον νεομαρξιστή και εθνοαποδομητή Βούτση για τους εορτασμούς των 200 χρόνων της Εθνεγερσίας που προγραμματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας αναθέσει το έργο στην Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.
Από «σαμπάνια – χαβιάρι – και Βελουχιώτη Άρη» η Γιάννα το έριξε σε τσαρούχι – καδένα – και 1821.
Βλέποντάς την μεταστροφή της Γιάννας επιβεβαιώθηκε μία χρόνια κνίτικη πεποίθηση πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα στο Νίκο Βούτση που είναι πατέρας του πιο άτυχου παιδιού στην Ελλάδα το οποίο μονίμως συλλαμβάνεται από τι αρχές. Είπε στον Γεραπετρίτη ο κ Βούτσης:
Ο Γεραπετρίτης απήντησε
Κύριε Γεραπετρίτη αν δεν αντέχετε το βάρος του να σε αποκαλεί η αριστερά «εθνικιστή» τότε κακώς πολιτευτήκατε. Εκτός αν ασπάζεστε τις ίδιες θέσεις επομένως κακώς που πολιτευτήκατε με την ΝΔ. Αλλά ξεχάστηκα. Η νέα Νέα Δημκρατία έχει στις τάξεις της και «εκσυγχρονιστές» ΠΟΤΑΜΙαιους και Σημτικούς ΠΑΣΟΚοαναθρεμμένους.
Οι πρόγονοί μας βέβαια δεν χρειάζονταν «αφήγημα» εθνικό για να απελευθερωθούν.
Και σίγουρα δεν επαναστάτησαν για λόγους ταξικούς μαζί με όλους τους άλλους βαλκάνιους εργάτες οι οποίοι δεν εξεγέρθηκαν by the way που λένε στο χωριό μου.
Πυρήνας της «εκσυγχρονιστικής» ιδεολογίας αλλά και της «ανανεωτικής αριστεράς» που κυριαρχεί ιδεολογικά από την μεταπολίτευση είναι η αντίληψη ότι το Έθνος είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα των δυτικών κρατών, επέκεινα της περιόδου της Γαλλικής Επανάστασης και όχι κάτι προϋπάρχον. Άρα, για αυτούς το Νεοελληνικό Έθνος δεν προϋπήρχε της Γαλλικής Επανάστασης.
Κατά αυτόν τον τρόπο, το «εκσυγχρονιστικό» ρεύμα προσπάθησε με επίμονο τρόπο να ταυτίσει τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, τον σωβινισμό και τον ρατσισμό. Πιστεύει δε και στον «φεντεραλισμό», την δημιουργία δηλαδή «ευρωκράτους» χωρίς σύνορα και στην μετατροπή των εθνών-κρατών σε νομαρχίες.
Στα εθνικά ζητήματα, θεωρεί το ρεύμα αυτό εν τη πλειοψηφία του, ότι η διαχείριση των υποθέσεων Οτσαλάν και Ίμια ήταν ορθολογική, ενώ η αντισυσπείρωση απέναντι στην παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς θεωρεί ότι είναι «εθνικιστική».
Ειδικά στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας φάνηκε εμπράκτως πόσο συμφωνεί η ανανεωτική αριστερά με τους εκσυγχρονιστές ένας εκ των οποίων διορίστηκε από τον Μητσοτάκη, ο Γιώργος Μαυρωτάς που ψήφισε υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε
Ο δε Ρήγας Φεραίος τον οποίο οικειοποιείται η αριστερά ως δήθεν υπέρμαχο μίας δήθεν βαλκανικής και αταξικής ουτοπίας έλεγε
Η αλήθεια είναι αρκετά απλή και ιστορικά τεκμηριωμένη. Οι Έλληνες ανεξαρτήτως «ταξικής» διαίρεσης (στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ τάξεις διότι η χώρα μας δεν πέρασε από Βιομηχανική Επανάσταση) επαναστάτησαν ομοθύμως. Οι Σπέτσες και η Ύδρα δε, νησιά που αποτελούνταν από κατοίκους πολύ εύπορους επαναστάτησαν με θέρμη. Όπως επαναστάτησαν και νησιά τα οποία έχαιραν ειδικών και ευνοϊκών προνομίων στο Οθωμανικό καθεστώς όπως η Σάμος, η Χίος και η Σύμη. Δεν είναι δε καθόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός των πλοιοκτητών εκείνων που παρέδωσαν τα πλοία τους στον Αγώνα ηγούμενοι των ως Ναύαρχοι για να βρεθούν μετά την απελευθέρωση από την δουλεία του Ισλάμ οικονομικά καθημαγμένοι.
Το στοίχημα της Ελλάδας λοιπόν το 2021 δεν είναι απλώς να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, ούτε να κάτσει κάποιος Δάσκαλος να μάθει γράμματα και ιστορία από την αρχή στον συμπαθή κατά τα άλλα Γεραπετρίτη που υπέπεσε στην κατάντια να απολογείται στον Βούτση.
Το στοίχημα είναι να ανακαλύψουμε εκ νέου την ταυτότητά μας.
Ποιοι είμαστε οι νέοι Έλληνες;
Αμφιβάλλω εάν οι σύμβουλοι της κ. Αγγελοπούλου διαθέτουν το όραμα εκείνο μέσα από το οποίο η Ελλάδα θα ακτινοβολίσει μία πρόταση πολιτισμού η σύγκρουση του οποίου με το Ισλάμ αφορά όλη την Δύση.
Η Ελλάς δεν είναι ούτε μιμητικό σοσιαλδημοκρατικό υποπροϊόν του Χάρβαρντ ούτε φολκλόρ τσαρούχι – καδένα και 1821.