“Ο Μακρόν ανήσυχος για τους δασκάλους που μισθοδοτούνται από το τουρκικό κράτος”. Σε είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Point, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να επανεξετάσει τα μαθήματα τουρκικών λόγω της “ισλαμικής εθνικιστικής προπαγάνδας του τουρκικού κράτους”.
Πρόσφατα στη Γαλλία θέμα διαμάχης αποτέλεσαν οι δραστηριότητες των ισλαμιστών και άλλων ομάδων, στα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτικά πεδία. Το σχέδιο φέρει την ονομασία Αγώνας ενάντια στις κολεκτιβιστικες ομάδες”, και στόχος του θα είναι να αποτρέψει τις προσπάθειες με πρώτες αυτές της Τουρκίας για ανάπτυξη ισλαμιστικής η εθνικιστικής προπαγάνδας μεταξύ των μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας.
Αναφέρεται πως στα πλαίσια αυτού του σχεδίου θα εξεταστούν αυτοί οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό για να εργαστούν ως ιμάμηδες στα τζάμια όπως και οι δάσκαλοι της γλώσσας και του πολιτισμού που εργάζονται στα κρατικά δημοτικά και λύκεια.
Σε είδηση που δημοσιεύτηκε στη γνωστή εφημερίδα Le Point, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ανησυχεί, πως οι δάσκαλοι των μαθημάτων τουρκικών και τουρκικού πολιτισμού στα κρατικά σχολεία, δίνουν βαρύτητα στον “κολεκτιβισμό”.
Στην είδηση αναφέρεται πως οι δάσκαλοι που πληρώνονται εξολοκλήρου από το τουρκικό κράτος, έχει εντοπιστεί ότι αντί να εστιάζουν στις αρχές και τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας κάνουν “ισλαμιστική και εθνικιστική” προπαγάνδα.
Στο κείμενο της εφημερίδας Le Point, αναφέρεται πώς ο υπουργός παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκερ, κάνει ετοιμασίες για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με αυτό ο υπουργός στα πλαίσια του “Αγώνα ενάντια στις κολεκτιβιστικες ομάδες”, θα εντάξει σε αυτό το σχέδιο και τους δασκάλους οι οποίοι εργάζονται σαν πράκτορες προπαγάνδας του τουρκικού κράτους.
Στη Γερμανία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες έχει φανερωθεί ότι το κόμμα ΑΚΡ, διαμέσου χιλιάδων τζαμιών και σχολείων στην Ευρώπη, διαδίδει την τουρκική-ισλαμιστική προπαγάνδα και έχει οργανώσει ένα σοβαρό δίκτυο κατασκόπων και καταδοτών.
Στη Γαλλία είναι γνωστό ότι υπάρχουν τέτοιου είδους κίνδυνοι και από την Τουρκία και ιδιαίτερα από χώρες του Μαγκρέμπ. Στην επικαιρότητα βρίσκονται ακόμη οι απειλές που έγιναν σε βάρος ενός κοριτσιού-μαθήτρας λυκείου, η οποία έκανε δηλώσεις οι οποίες έφτασαν στο σημείο της προσβολής της ισλαμικής θρησκείας.
Μαθήτρια Λυκείου ονόματι Μίλα, μετά από την κριτική που άσκησε, αντιμετώπισε χιλιάδες απειλές θανάτου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο της. Κι όμως η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη πως ακόμα και δηλώσεις οι οποίες εμπεριέχουν προσβολές, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με απειλές θανάτου.
Κάποιοι πολιτικοί και ΜΜΕ, ανέφεραν ότι οι χιλιάδες απειλές θανάτου σε βάρος της μαθήτριας Μιλά, είναι αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης στη Γαλλία των ακραίων ισλαμιστών όπως και των εθνικισμών άλλων χωρών.
Ο Γάλλος καλά κάνει και ανησυχεί. Στην Ελλάδα υπάρχει κάποια ανησυχία για την κατακόρυφη κλιμάκωση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη; Υπάρχει κάποια ανησυχία για την κλιμάκωση του πακιστανικού εθνικισμού στην Αθήνα;