Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το Πέταγμα της Πεταλούδας, ο σκοτεινός ΠΟΥ, ο Gates, ο Τραμπ και οι δικοί μας

Είµαστε Πάντα Αθώοι Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου.......ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μόλις στις 13 Απριλίου 2020 όσοι λαμβάνουν τα ημερήσια δελτία του Λευκού Οίκου θα έβλεπαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο τη συνέντευξη του μέλους των Ρεπουμπλικανών Rick Scott στο Foxnews o οποίος καταγγέλει σημεία και τέρατα για τον σκοτεινό ρόλο του Παγκόσμιου Οργaνισμού Υγείας ενώ μιλούσε ανοιχτά για Ψυχρό Πόλεμο της Κίνας με τις ΗΠΑ.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Sen. Rick Scott: WHO Failed the World with COVID-19 Pandemic

“Amid the coronavirus pandemic and Communist China’s New Cold War with the United States, the World Health Organization (WHO) has served as a puppet for the Chinese Communist Party,” Sen. Rick Scott (R-FL) writes in Fox News.

“American taxpayers are the largest contributor to the WHO budget. There needs to be accountability for their failures and their willingness to help China hide the coronavirus from the world.”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δύο μέρες μετά ο Αμερικανός Πρόεδρος (πολύ σωστά) ανακοινώνει τη διακοπή της χορηγίας των 500 εκατ. ευρώ το χρόνο που προσφέρουν οι ΗΠΑ στον αναξιόπιστο και με σκοτεινό ρόλο οργανισμό.

Για τις ευθύνες που ενδεχομένως αναζητήσει η Δύση από την Κίνα ενδεικτικό είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες από τον γνωστό ιστορικό της οικονομίας και καθηγητή του Στάνφορντ Niall Fergouson και αναδημοσιεύει ο Κώστας Στούπας στο Capital.gr

Σε ένα άρθρο με τίτλο “China’s three-body problem” θέτει πέντε ερωτήματα για τις ευθύνες που φέρει η Κίνα για την επιδημία, αφήνοντας κάποιες υποψίες πως η μετάδοση στον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούσε να είναι εσκεμμένη.

Εν περιλήψει τα ζητήματα και ερωτήματα που θέτει ο Φέργκιουσον στο καθεστώς του Πεκίνου είναι τα εξής:

α) Να διερευνηθεί αν ο ιός εμφανίστηκε σε κάποια από τις ανοιχτές αγορές στο Wuhan όπου καταναλώνονται άγρια ζώα χωρίς κατάλληλες συνθήκες υγιεινής ή από κάποιο βιολογικό εργαστήριο της περιοχής. Αμφότερα φέρουν ευθύνες…

β) Ποια είναι η ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας στη συγκάλυψη της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο στα αρχικά της στάδια; Τώρα γνωρίζουμε ότι υπήρξαν 104 περιπτώσεις νέας νόσου, συμπεριλαμβανομένων 15 θανάτων, μεταξύ 12 και 30 Δεκεμβρίου. Γιατί η επίσημη κινεζική “γραμμή” στις 31 Δεκεμβρίου υποστήριζε πως δεν υπήρχαν “σαφή στοιχεία” για τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο; Και γιατί η επίσημη αυτή γραμμή δεν άλλαξε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου;

γ) Αφού κατέστη σαφές ότι υπάρχει επιδημία που εξαπλώνεται από το Wuhan στην υπόλοιπη επαρχία Hubei, γιατί διακόψατε τα ταξίδια από το Hubei στην υπόλοιπη Κίνα – στις 23 Ιανουαρίου – αλλά όχι από το Hubei προς τον υπόλοιπο κόσμο;

δ) Ο εκπρόσωπός σας στο υπουργείο Εξωτερικών ο οποίος ξεκίνησε να διαδίδει μια προφανώς εσφαλμένη θεωρία συνωμοσίας για τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης γιατί δεν έχει απολυθεί;

ε) Πού ακριβώς βρίσκονται ο Ren Zhiqiang και ο Ai Fen, μόνο δύο από τους Κινέζους πολίτες που φαίνεται να εξαφανίστηκαν από τότε που εξέφρασαν επικρίσεις για το χειρισμό της COVID-19 από την κυβέρνησή σας; Τελικά, πόσους ανθρώπους έχει πράγματι σκοτώσει αυτήν η επιδημία στην Κίνα;

Μόλις στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 από το ελληνικό υπουργείο Υγείας θα εκδίδετο το εξής δελτίο τύπου>

Δήλωση καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για το νέο κορονοϊό
24/02/2020

Πραγματοποιήθηκε απόψε στο Υπουργείο Υγείας σύσκεψη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων σχετικά με το νέο κορονοϊό. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο καθηγητής Παθολογίας–Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη εμπειρογνωμόνων μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος, η οποία σε ποσοστό πάνω από 85%, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριφέρεται σαν ένα απλό κρυολόγημα. Αυτό είναι σημαντικό για να καθησυχάσει τον κόσμο και να είναι ψύχραιμος (!!!!!)

Τόσο η διυπουργική Επιτροπή, όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, με αφορμή την Ιταλία. Απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αναζητά ιατρική βοήθεια αν έρχεται από πληττόμενες περιοχές.

Τέλος, αυτό που συζητήθηκε ως προετοιμασία για την επόμενη μέρα, είναι οριζόντια μέτρα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και έχουν να κάνουν με ενίσχυση του τομέα Υγείας, προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, έκτακτη χρηματοδότηση και επένδυση σε μέτρα ατομικής προστασίας, αντί για χαμένο χρόνο σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, οι οποίες είναι αναποτελεσματικές, δεν προσφέρουν στο screening του πληθυσμού και μάλιστα, σε ποσοστό πάνω από 90% των περιπτώσεων μέχρι τώρα, στην Ευρώπη και τον κόσμο, δεν έχουν ανιχνεύσει τις περιπτώσεις της νόσου».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ορισμός κρούσματος αλλάζει;

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ο ορισμός κρούσματος δεν έχει αλλάξει. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές για τυχόν αλλαγές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τις πληττόμενες και μόνο περιοχές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι χρονικό ορίζοντα έχουν τα μέτρα;

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Τα έκτακτα μέτρα αφορούν στην προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ο τομέας Υγείας ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και θα αφορούν τυχόν εκτεταμένη διάδοση της νόσου στον γενικό πληθυσμό.

Πηγή>Υπουργείο Υγείας

Στις 4 Απριλίου του 2020 η Εφημερίδα των Συντακτών με υπογραφή της Νόρας Ράλλη έκανε μία καταγραφή των ανακολουθιών των δικών μας αρμοδίων η οποία σε συνέχεια της παραπάνω δήλωσης του συμπαθέστατου καθηγητή Τσιόδρα επιτρέπει πολλές αμφιβολίες και ερωτηματικά για το κάτα πόσο σωστά προετοιμασμένη ήταν η κρατική μηχανή στη χώρα μας.

Η καλή προετοιμασία έσωσε για την ώρα τους Ελληνες ή (όπως υποστηρίζει το Κουρδιστό Πορτοκάλι) το γεγονός ότι είμαστε παρτάκηδες και φιλοτομαριστές και σπεύσαμε νωρίς να ταμπουρωθούμε σπίτια μας παρακολουθώντας από τις τρύπες των ρολών των χαρτιών υγείας πότε θα πεθάνει η ταλαίπωρη κατσίκα του γείτονα;

Οι θέσεις της κυβέρνησης και των θεσμικών παραγόντων, αλλά και οι αντιφάσεις τους από την αρχή της επιδημίας έως σήμερα >

Με σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα ανά την υφήλιο και 49.180 θανάτους (έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές), η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει ήδη τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ταυτόχρονα, και εξαιτίας της πανδημίας, δεκάδες χιλιάδες (στην Ελλάδα) και εκατομμύρια (στον πλανήτη) εργασιακές θέσεις έχουν χαθεί, οι οικονομικοί δείκτες καταρρέουν και όλα τα υπόλοιπα (από κοινωνικές δομές, εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα έως διαπροσωπικές σχέσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις) διανύουν μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο.

Αυτά είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα, με τις κυβερνήσεις να επιλέγουν διαφορετικό μοντέλο αντιμετώπισης, αναλόγως… Αλήθεια, αναλόγως τι; Τον ιδεολογικό προσανατολισμό της κάθε κυβέρνησης; Τα οικονομικά δεδομένα κάθε χώρας; Την κουλτούρα του κάθε λαού; Τη δυναμική της κάθε χώρας ως προς το «κράτος πρόνοιας» προ πανδημίας; Τις ιδεοληψίες κυβερνώντων/υπευθύνων κ.λπ.; Την ολιγωρία τους; Τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις; Την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και κύκλων; Τι ακριβώς;

Αν και για κάθε χώρα τα δεδομένα διαφέρουν, αυτό που όλες έχουν κοινό είναι ο ίδιος ο ιός. Καθώς και η μη επαρκής, προς το παρόν, ιατρική αντιμετώπισή του. Ωστόσο και η διαχείριση (σε όλα τα επίπεδα) της κρίσης που επέφερε η πανδημία επίσης διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα – κάτι το οποίο επιδέχεται ήδη κριτικής από σημαντικούς διανοητές ανά τον κόσμο. Ειδικά για τη χώρα μας, αυτή η διαχείριση άλλαζε και αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Το πώς η ελληνική κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός αποφάσισαν να σταθούν απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού ανάγεται σε τρία επίπεδα: στο υγειονομικό, το οικονομικό και το επικοινωνιακό. Αυτά πολλές φορές επικαλύπτουν το ένα το άλλο ή και αλληλοσυγκρούονται. Κάνοντας μια μικρή χρονική αναδρομή σε ενδεικτικές δηλώσεις, πράξεις και γεγονότα, γίνεται πιο εύκολο να καταλήξει κάποιος σε συγκεκριμένα συμπεράσματα – για το αν όσα γίνονται κι ακούγονται αποτελούν κυβερνητικό αυτοβαυκαλισμό ή σοβαρή πολιτική στάση. Ιδού:

■ Τον Γενάρη, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρης Τσιόδρας, έλεγε (Iatronet): «Ο νέος ιός εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με τον SARS και MERS.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα, προκύπτει πως πρόκειται για έναν κοροναϊό, ο οποίος μεταδίδεται δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για να υπάρξει πρόβλημα στην Ελλάδα, πρέπει να έρθει κάποιος από Κίνα. Η πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος στην Ελλάδα είναι περιορισμένη, καθώς η χώρα μας δεν έχει απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση με την περιοχή όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα» (τότε, κάτι παρόμοιο έλεγε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

■ Δυο μήνες μετά (31/3), στην καθιερωμένη, πλέον, καθημερινή ενημέρωση που κάνει ο καθηγητής είπε: «Ο ιός μπορεί να γίνει επιθετικός και γρήγορα καταστρεπτικός και στην Ελλάδα. Τα μέτρα που παίρνουν οι περισσότερες χώρες αποδίδουν, αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται».

Οσον αφορά την έκκληση πολλών γιατρών και προέδρων ιατρικών συλλόγων (π.χ. Ξάνθης) να πολλαπλασιαστούν τα τυχαία δειγματοληπτικά τεστ (κάτι που συνιστά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), ο κ. Τσιόδρας απάντησε σε αιχμηρό ύφος (18/3): «Συνάδελφοι μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news. Σε όλο τον κόσμο υποκαταγράφεται η πορεία του ιού, όχι μόνο στην Ελλάδα», ενώ επισήμανε πως «θα περάσουμε σε λογική ανακοίνωσης μόνο των σοβαρών κρουσμάτων».

■ Στις 24/2, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας δήλωνε: «Η χώρα είναι θωρακισμένη!». Ζήτησε από όλους «ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό», διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και συμπλήρωσε: «Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει με τον ιό μιας σοβαρής γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί»(!). Την ίδια μέρα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε καθησυχαστική για τους μαθητές των σχολείων που ήταν εκδρομή στην Ιταλία, λέγοντας: «Οι μαθητές που γυρίζουν από την Ιταλία θα ελεγχθούν μόνο αν εμφανίσουν συμπτώματα».
Δραματική έκκληση

Ακριβώς μία μέρα μετά, ο κ. Κικίλιας έκανε δραματική έκκληση για να δεχτούν γιατροί και νοσηλευτές να προσληφθούν ως μη μόνιμο προσωπικό. Ανακοίνωσε 2.000 (μη μόνιμες) προσλήψεις. Λίγο μετά, έκανε έκκληση για εθελοντική εργασία.

Εως σήμερα ουδείς γνωρίζει αν έχουν γίνει προσλήψεις ή πόσες είναι αυτές. Τουναντίον, οι όποιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ή ανύπαρκτες ή υποστελεχωμένες, λόγω μετακίνησης προσωπικού στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το «μείνε μέσα και σε περίπτωση ανάγκης κάλεσε τον γιατρό σου» να οδηγεί στο ερώτημα: «Ποιον γιατρό μου;».

■ Παράλληλα, παρατηρήθηκαν παλινωδίες για τη λειτουργία των εκκλησιών, με βουλευτές της Ν.Δ. να λένε πως κοινωνούν, ο υπουργός Απάπτυξης κ. Γεωργιάδης να τα βάζει με τους «άπιστους» συριζαίους, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να ενημερώνει πως «η θεία κοινωνία είναι απολύτως ασφαλής και δεν μεταδίδει τον κορονοϊό», ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας να πηγαίνει σε ναό για να ψάλει, την ίδια στιγμή που έλεγαν αυστηρά, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες (Ν. Χαρδαλιάς, υπουργοί, στελέχη κ.ά.), να «μένουμε σπίτι» και πως η εξάπλωση του ιού είναι αποτέλεσμα μόνο της ανευθυνότητας κάποιων συμπολιτών μας που αρνούνται να αυτοπεριοριστούν, και όχι της έλλειψης τεστ, του μαζικού ελέγχου ή της προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

■ Τέλος, ενώ στη Γαλλία κάνουν χρήση 12% του ΑΕΠ σε δαπάνες για την υγεία και την οικονομία, στην Ισπανία 20% και στη Γερμανία 15%, στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για μέτρα στο 2,5% του ΑΕΠ. Μέσα σε αυτά είναι: 30 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές, 21 εκατ. που δεν θα πληρώσουν ως δόση για τις άδειες τα ιδιωτικά κανάλια και 11 εκατ. διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό. Φυσικά είναι και τα μόλις (!) 5 ευρώ που κοστολογεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, τα μαθήματα αρχαίων ελληνικών από την εταιρεία του σε παιδιά.

The media can’t rewrite history

Last month, most Americans surveyed by Gallup approved of President Trump’s Coronavirus response. Hospitals, state governments, and Federal agencies all earned positive reviews, too. The only institution that most people didn’t trust? The news media.

Many in the media got the story wrong from the start. They insisted the virus posed no real threat to Americans. They joined Democrats and the World Health Organization in attacking President Trump’s early China travel restrictions as unnecessary, even “xenophobic.” They parroted Chinese government propaganda to make their case.

Responsible journalists and politicians would own up to these failures and vow to fix them. Instead, irresponsible ones are attempting to rewrite history.

While they downplayed the virus and its risks, President Trump took action. Here’s just a sample of what his Administration has done over the past 3 months:

On January 29, the President assembled his Coronavirus Task Force. Two days later, he declared a Public Health Emergency and restricted travel from China.

On February 4, President Trump vowed to protect Americans in his State of the Union Address and issued Emergency Use Authorization for Medical Devices. On February 24, he requested $2.5 billion from Congress to combat the virus’ spread.

On March 6, the President signed Coronavirus preparedness funding into law. Between March 11 and March 18, he restricted travel from Europe, declared a National Emergency, issued aggressive national Coronavirus Guidelines, and signed the Family First Response Act. By the end of March, he’d sign a historic $2.2 trillion economic relief package negotiated by the Administration into law.

By April 9, more than 2 million Americans had been tested for Coronavirus—by far the most testing of any country on Earth. The same day, Vice President Mike Pence announced that the Paycheck Protection Program had already approved more than $125 billion in forgivable loans in fewer than 5 full days of operation.

When pundits are wrong, their instinct is to divide Americans, not unite them. Real leaders, Democrat or Republican, don’t do this: They work together to get things done. This morning, Gov. Andrew Cuomo (D-NY) highlighted his working relationship with President Trump, who he praised for delivering on his promise to help New York.

“If you do the right thing by New York, I’ll say it,” Gov. Cuomo said.

“He has delivered for New York.”

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020. ΟΤΑΝ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ…

Στις 22 Ιανουαρίου 2020 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα μιλούσε στο iatronet και τον δημοσιογράφο Δημήτηρη Καραγιώργο για τον Covid-19.

H συνέντευξη την οποία παρουσιάζουμε αυτούσια είχε τίτλο>

Σωτήρης Τσιόδρας: Πόσο απειλητικός είναι ο νέος κοροναϊός της Κίνας

Λιγότερο επικίνδυνος είναι ο νέος κοροναϊός της Κίνας, από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο της περιόδου 2002 – 2003 (SARS) και του αντίστοιχου συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) του 2012, τα οποία είχαν επίσης προκαλέσει κοροναϊοί.

Ο νέος κοροναϊός “2019 – nCoV”, που ξεκίνησε τη δράση του από το Wuhan της Κίνας, έχει μικρότερη μεταδοτικότητα(!!!!!) και θνησιμότητα, ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί πως δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα παραπάνω αναφέρει στο Iatronet ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο καθηγητής είναι καθησυχαστικός (!!!!) και επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση:

Κύριε καθηγητά, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου κοροναϊού;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)-είχε ψωνίσει από σβέρκο ως τότε ο συμπαθής κ. Τσιόδρας, πρόκειται για έναν νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με τον SARS και MERS.

Γιατί εκτιμήθηκε αρχικά πως δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Από τη μέχρι τώρα εικόνα, προκύπτει πως πρόκειται για έναν κοροναϊό, ο οποίος μεταδίδεται δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η αρχική εκτίμηση του ΠΟΥ αποδίδεται στο ότι από τους 400 εργαζόμενους στις δομές Υγείας του Wuhan που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς, δεν εμφάνισε κανείς συμπτώματα της νόσου. (Σημ. Κουρδιστού: Δείτε πόσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν πεθάνει ως τώρα ώστε να διαπιστώσετε πόσο αξιόπιστος είναι ο ΠΟΥ και οι Κινέζοι)

Τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην Ελλάδα;

Βάση για τη διάγνωση πιθανής νόσησης εξαιτίας του κοροναϊού είναι η επίσκεψη στην Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, η έμφαση δίνεται σε όσους επιστρέφουν από την περιοχή. Η πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος στην Ελλάδα είναι περιορισμένη (!!!!!), καθώς η χώρα μας δεν έχει απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση με την περιοχή όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Δείτε πως κατέληγε τότε το ρεπορτάζ του συντάκτη (ο οποίος προφανώς είχε αντλήσει τα στοιχεία και από τον κ. Τσιόδρα) και κάντε μία σύγκριση με αυτό που ακολούθησε:

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), κρούσματα του νέου ιού, ο οποίος φέρει την προσωρινή ονομασία “2019 – nCoV”, έχουν εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές της Κίνας, όπως στο Πεκίνο και στη Γκουανγκντόν. Έχουν, επίσης, καταγραφεί στην Ταϊλάνδη, στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα.

Οι ειδικοί του Οργανισμού σημειώνουν πως η μετάδοση του κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί, αλλά απαιτούνται περισσότερα στοιχεία προκειμένου να κατανοηθεί ο συγκεκριμένος τρόπος μετάδοσης.

Η πηγή της λοίμωξης παραμένει άγνωστη, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη ενεργή. Επομένως, η πιθανότητα μόλυνσης για ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Wuhan έχοντας στενή επαφή με φορείς του κοροναϊού θεωρείται μέτρια. Μέτριος χαρακτηρίζεται και ο κίνδυνος μετάδοσής του σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!!!!!!!!).

Οι επιδημιολόγοι εκφράζουν, ωστόσο, την ανησυχία τους για τις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις του κινεζικού νέου έτους στα τέλη Ιανουαρίου. Εκτιμάται πως θα υπάρξει αυξημένος όγκος ταξιδιωτών προς και από την Κίνα, αυξάνοντας τις πιθανότητες εισαγωγής του κοροναϊού.

Κι ενώ ουδείς από τους διασήμους ανά τον πλανήτη Έλληνες αστρολόγους δεν κατάφερε να συμπεριλάβει την πανδημία στις προβλέψεις για το εξοντωτικό 2020, ένας δισεκατομμυριούχος (περιουσία τουλάχιστο 70 δις) και η σύζυγός του σε συνεργασία με το Ιδρυμα Johns Hopkins, μόλις τον Οκτώβριο του 2019 διεξήγαγε μια άσκηση προσομοίωσης πανδημίας (!!!!!)

Το «Event 201», όπως ονομάστηκε η προσομοίωση, παρουσιάζει ανατριχιαστικές, που λένε και οι δημοσιογράφοι, ομοιότητες με τον νέο κορονοϊό SARS–CoV-2. Το ζεύγος που χορήγησε το εν λόγω πείραμα [Event 201] ήταν o Bill και η Μelinda Gates.

Το Event 201 ξεκινάει με την εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού που προέρχεται από τις νυχτερίδες. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται στη Βραζιλία αντί για την Κίνα, αλλά κατά τα λοιπά η εξέλιξή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες εξαπλώνεται παγκοσμίως. Όταν πια ο πλανήτης περνάει σε πανδημική φάση, οι μεταδόσεις είναι ανεξέλεγκτες, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα. Περίπου οι μισοί ασθενείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα και αρκετοί από αυτούς θα χρειαστεί να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς περίπου το 14% πεθαίνει μέσα σε 10 ημέρες.

Οι κυβερνήσεις παραμένουν αναποφάσιστες για το αν πρέπει να απαγορεύσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια προς και από τις περιοχές που πλήττονται από τον ιό. Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις διαχέονται ταχύτατα μέσω των social media, με αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης και την κοινωνική αναταραχή.

Η κάμψη της πανδημίας έρχεται μετά από 18 μήνες, όταν οι ειδικοί υποθέτουν ότι θα έχει αναπτυχθεί αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το σενάριο της προσομοίωσης, 65 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Η παγκόσμια οικονομία καταρρέει (με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να ξεπερνάει το 10%, ενώ σε πολλές χώρες να φτάνει και το -40%) και οι επιπτώσεις στις κοινωνίες είναι αδιανόητες.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι δεν προβλέπει αντίστοιχο αριθμό θυμάτων από τον SARS–CoV-2.

Πάμε τώρα στον πραγματικό και όχι την προσομοίωση. Το πρωί της 9ης Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 110.087 κρούσματα με 3.830 θανάτους, ενώ 62.283 έχουν επιβεβαιωμένα αναρρώσει. Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 80.735 κρούσματα και 3.119 θάνατοι και ακολουθεί η Νότια Κορέα με 7.382 κρούσματα και 53 θανάτους.

Όσο για τον Bill Gates εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας του (Microsoft) και να ασχοληθεί με το “φιλανθρωπικό” του έργο για το οποίο κάποιοι έχουν ενστάσεις….

Ένας από αυτούς είναι  ο Robert F. Kennedy Jr (της διάσημης οικογενείας), επικεφαλής του Children’s Health Defense.

Aνατριχιαστικές κατηγορίες κατά του Bill Gates περιέχει έκθεση που συνέταξε ο Robert F. Kennedy Jr, επικεφαλής του Children’s Health Defense.

Το θέμα προέβαλλε-ανάμεσα σε άλλα ΜΜΕ-ο δημοφιλής στην Ελλάδα από τον καιρό των Μνημονίων ιστότοπος www.zerohedge.com

Σύμφωνα με τον Robert F. Kennedy Jr. τα εμβόλια, για τον Bill Gates, είναι μια στρατηγική φιλανθρωπία που τροφοδοτεί τις πολλές σχετικές με το εμβόλιο επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένης της φιλοδοξίας της Microsoft να ελέγχει μια παγκόσμια επιχείρηση εμβολιασμού) ώστε να του δώσει δικτατορικό έλεγχο της παγκόσμιας πολιτικής υγείας.

Η εμμονή του Gates με τα εμβόλια φαίνεται να τροφοδοτείται από μια καταδίκη για να σώσει τον κόσμο με την τεχνολογία. Ο Gates ανέλαβε τον έλεγχο της Εθνικής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (NTAGI) της Ινδίας, η οποία διέθεσε έως και 50 δόσεις εμβολίων πολιομυελίτιδας μέσω αλληλοεπικαλυπτόμενων προγραμμάτων ανοσοποίησης σε παιδιά πριν την ηλικία των πέντε.

Σύμφωνα με τον Kennedy κάποιες από τις ενέργειες του Gates προκάλσεσαν την επέμβαση της Ινδικής Δικαιοσύνης και οι υποθέσεις βρίσκονται στη Δικαιοσύνη. Πολύ βαριές κατηγορίες για να μένουν αναπάντητες από τους εμπλεκόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ROBERT F. KENNEDY JR ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ CHILDREN’S HEALTH DEFENSE

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ KENNEDY ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ POLITICO

Οι Ινδοί γιατροί κατηγορούν την εκστρατεία του Gates για μια καταστροφική επιδημία της οξείας φαγούρα παράλυσης (NPAFP) που παραλύει 490.000 παιδιά πέραν των αναμενόμενων ρυθμών μεταξύ του 2000 και του 2017.

Το 2017, η ινδική κυβέρνηση έστειλε πίσω το σχήμα εμβολίων του Gates και ζήτησε από τον Gates και τις πολιτικές του για τον εμβολιασμό να φύγει από την Ινδία. Τα ποσοστά NPAFP υποχώρησαν ραγδαία.

Το 2017, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) απρόθυμα παραδέχτηκε ότι η παγκόσμια έκρηξη στην πολιομυελίτιδα είναι κυρίως στέλεχος εμβολίου. Οι πιο τρομακτικές επιδημίες στο Κονγκό, στο Αφγανιστάν και στις Φιλιππίνες συνδέονται με τα εμβόλια.

Στην πραγματικότητα, μέχρι το 2018, το 70% των παγκόσμιων περιπτώσεων πολιομυελίτιδας ήταν στέλεχος εμβολίου. [ZH: Το CDC έχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον να πιέσει το κοινό για μη δοκιμασμένα εμβόλια και ο ΠΟΥ είναι ακόμα περισσότερο υπό τον έλεγχο της Big Pharma. Η οργάνωση είναι διεφθαρμένη πέρα από την έννοια της λέξης.

“Ο ΠΟΥ είναι μια μαριονέτα για τη φαρμακευτική βιομηχανία.” – Robert F. Kennedy Jr]

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας MenAfriVac του Gates το 2002 στην Αφρική νοτίως της Σαχάρας, τα στελέχη του Gates εμβολίαζαν με βίαιο τρόπο χιλιάδες παιδιά της Αφρικής κατά της μηνιγγίτιδας. Περίπου 50 από τα 500 παιδιά που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν παράλυση.
Οι νοτιοαφρικανικές εφημερίδες παραπονέθηκαν: “Είμαστε ινδικά χοιρίδια για τους κατασκευαστές φαρμάκων.” Ο πρώην Ανώτερος Οικονομολόγος του Nelson Mandela, καθηγητής Patrick Bond, περιγράφει τις φιλανθρωπικές πρακτικές του Gates ως “αδίστακτες και ανήθικες”.

Το 2010, το Ίδρυμα Gates χρηματοδότησε μια δοκιμή φάσης 3 του πειραματικού εμβολίου κατά της ελονοσίας της GSK, σκοτώνοντας 151 αφρικανικά βρέφη και προκάλεσε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η παράλυση, η κατάσχεση και οι εμπύρετοι σπασμοί σε 1.048 από τα 5.949 παιδιά.

Το 2010, ο Γκέιτς δώρισε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην ΠΟΥ, λέγοντας: “Πρέπει να κάνουμε αυτή τη δεκαετία, δεκαετία εμβολίων”.
Ένα μήνα αργότερα, ο Γκέιτς δήλωσε σε έναν Ted Talk ότι τα νέα εμβόλια “θα μπορούσαν να μειώσουν τον πληθυσμό”.

Το 2014, η ένωση καθολικών ιατρών της Κένυας κατηγόρησε την ΠΟΥ για τη χημική αποστείρωση εκατομμυρίων απρόθυμων γυναικών της Κένυας με μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά του «τετάνου».

Τα ανεξάρτητα εργαστήρια βρήκαν μια συνταγή στειρότητας σε κάθε εμβόλιο που δοκιμάστηκε. Αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες, ο ΠΟΥ αναγνώρισε τελικά ότι είχε αναπτύξει τα εμβόλια στειρότητας για πάνω από μια δεκαετία. Παρόμοιες κατηγορίες προήλθαν από την Τανζανία, τη Νικαράγουα, το Μεξικό και τις Φιλιππίνες.

Το 2014, το Ίδρυμα Gates χρηματοδότησε δοκιμές πειραματικών εμβολίων HPV, που αναπτύχθηκε από την Glaxo Smith Kline (GSK) και τη Merck, σε 23.000 νεαρά κορίτσια σε απομακρυσμένες ινδικές επαρχίες. Περίπου 1.200 υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων αυτοάνοσων και διαταραχών γονιμότητας. Επτά πέθαναν. Οι ινδικές κυβερνητικές έρευνες χρέωναν ότι οι ερευνητές που χρηματοδοτήθηκαν από την οργάνωση του Gates διέπραξαν διάχυτες ηθικές παραβιάσεις: πιέζοντας τα ευάλωτα κορίτσια του χωριού, εκφοβίζοντας τους γονείς, σφυρηλατώντας τα έντυπα συγκατάθεσης και αρνούμενοι την ιατρική φροντίδα στα τραυματισμένα κορίτσια. Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Λένε ότι έχει εκτρέψει πόρους της υπηρεσίας για να εξυπηρετήσει την προσωπική του φιλοσοφία ότι η καλή υγεία έρχεται μόνο σε σύριγγα.
Εκτός από τη χρήση της φιλανθρωπίας του για τον έλεγχο της ΠΟΥ, της UNICEF, της GAVI και της PATH, η οργάνωση του Gates χρηματοδοτεί μια ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία που παράγει εμβόλια και επιπλέον δωρίζει 50 εκατομμύρια δολάρια σε 12 φαρμακευτικές εταιρείες για να επιταχύνουν την ανάπτυξη εμβολίου με κοροναϊό.
Στις πρόσφατες εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο Γκέιτς φαίνεται πεπεισμένος ότι η κρίση του Covid-19 θα του δώσει πλέον την ευκαιρία να επιβάλλει τα προγράμματα του δικτατορικού εμβολίου για παιδιά της Αμερικής.

Διαβάστε το στη πηγή του>

Authored by Robert F. Kennedy Jr., Chairman, Children’s Health Defense,

Vaccines, for Bill Gates, are a strategic philanthropy that feed his many vaccine-related businesses (including Microsoft’s ambition to control a global vaccination ID enterprise) and give him dictatorial control of global health policy.

Gates’ obsession with vaccines seems to be fueled by a conviction to save the world with technology.

Promising his share of $450 million of $1.2 billion to eradicate Polio, Gates took control of India’s National Technical Advisory Group on Immunization (NTAGI) which mandated up to 50 doses (Table 1) of polio vaccines through overlapping immunization programs to children before the age of five. Indian doctors blame the Gates campaign for a devastating non-polio acute flaccid paralysis (NPAFP) epidemic that paralyzed 490,000 children beyond expected rates between 2000 and 2017. In 2017, the Indian government dialed back Gates’ vaccine regimen and asked Gates and his vaccine policies to leave India. NPAFP rates dropped precipitously.

In 2017, the World Health Organization (WHO) reluctantly admitted that the global explosion in polio is predominantly vaccine strain. The most frightening epidemics in Congo, Afghanistan, and the Philippines, are all linked to vaccines. In fact, by 2018, 70% of global polio cases were vaccine strain.

[ZH: The CDC has a large financial interest in pushing untested vaccines on the public and WHO is even more under the control of Big Pharma. The organization is corrupt beyond the meaning of the word. “The WHO is a sock puppet for the pharmaceutical industry.” — Robert F. Kennedy Jr.]

During Gates’ 2002 MenAfriVac campaign in Sub-Saharan Africa, Gates’ operatives forcibly vaccinated thousands of African children against meningitis. Approximately 50 of the 500 children vaccinated developed paralysis.

South African newspapers complained, “We are guinea pigs for the drug makers.” Nelson Mandela’s former Senior Economist, Professor Patrick Bond, describes Gates’ philanthropic practices as “ruthless and immoral.”

In 2010, the Gates Foundation funded a phase 3 trial of GSK’s experimental malaria vaccine, killing 151 African infants and causing serious adverse effects including paralysis, seizure, and febrile convulsions to 1,048 of the 5,949 children.

In 2010, Gates committed $10 billion to the WHO saying, “We must make this the decade of vaccines.”

A month later, Gates said in a Ted Talk that new vaccines “could reduce population”.

In 2014, Kenya’s Catholic Doctors Association accused the WHO of chemically sterilizing millions of unwilling Kenyan women with a “tetanus” vaccine campaign. Independent labs found a sterility formula in every vaccine tested. After denying the charges, WHO finally admitted it had been developing the sterility vaccines for over a decade. Similar accusations came from Tanzania, Nicaragua, Mexico, and the Philippines.

In 2014, the Gates Foundation funded tests of experimental HPV vaccines, developed by Glaxo Smith Kline (GSK) and Merck, on 23,000 young girls in remote Indian provinces. Approximately 1,200 suffered severe side effects, including autoimmune and fertility disorders. Seven died. Indian government investigations charged that Gates-funded researchers committed pervasive ethical violations: pressuring vulnerable village girls into the trial, bullying parents, forging consent forms, and refusing medical care to the injured girls. The case is now in the country’s Supreme Court.

A 2017 study (Morgenson et. al. 2017) showed that WHO’s popular DTP vaccine is killing more African children than the diseases it prevents. DTP-vaccinated girls suffered 10x the death rate of children who had not yet received the vaccine. WHO has refused to recall the lethal vaccine which it forces upon tens of millions of African children annually.

Global public health advocates around the world accuse Gates of steering WHO’s agenda away from the projects that are proven to curb infectious diseases: clean water, hygiene, nutrition, and economic development.

The Gates Foundation only spends about $650 million of its $5 billion dollar budget on these areas.

They say he has diverted agency resources to serve his personal philosophy that good health only comes in a syringe.

In addition to using his philanthropy to control WHO, UNICEF, GAVI, and PATH, Gates funds a private pharmaceutical company that manufactures vaccines, and additionally is donating $50 million to 12 pharmaceutical companies to speed up development of a coronavirus vaccine.

In his recent media appearances, Gates appears confident that the Covid-19 crisis will now give him the opportunity to force his dictatorial vaccine programs on American children.

Και εδώ η ανάρτηση από το thebl.comRobert F. Kennedy Jr. spoke out about Bill Gates’s plan for mandatory global vaccination against the CCP Virus, citing the disasters caused in the lives of hundreds of thousands of people by his vaccination campaigns.Bill Gates was criticized for not being a scientist or a politician and just for just using the power of his billions, he went on to determine the fate of the billions of people he intends to vaccinate.Gates mentioned in recent interviews that the only solution to the current situation is a new universal vaccine.“You know it’s so important to get, not just hundreds of millions, but literally billions of those vaccines, because this is a global problem,” Gates told CBS.Kennedy, a lawyer, and environmentalist who opposes the controversial use of vaccines spoke out about Gates’s actions through his foundation.“Vaccines, for Bill Gates, are a strategic philanthropy that feeds his many vaccine-related businesses (including Microsoft’s ambition to control a global vac ID enterprise) and gives him dictatorial control over global health policy—the spear tip of corporate neo-imperialism,” Kennedy accused in his Instagram account.He also points out that Gates’s polio vaccination campaigns paralyzed 496,000 children in India between 2000 and 2017, causing his agency to be expelled from India and immediately lowering polio paralysis rates.Other disastrous effects of Gates’s vaccinations were the autoimmune and fertility disorders that 1,200 girls suffered and the death of seven of them. They belonged to a group of 23,000 vaccinated girls from remote villages in India.Among the resources used by Gates’s organization to enable the girls to be vaccinated were unethical practices such as pressuring girls to participate in the trial, intimidating parents, falsifying consent forms, and denying medical care to injured girls, according to the case now before the Indian Supreme Court, according to Kennedy.Gates himself said at TED (Technology, Entertainment, and Design) talk, “Now if we do a great job on new vaccines,” the world population could be reduced. A month earlier he had pledged $10 billion to the World Health Organization (WHO) for that purpose.In 2014, the WHO was accused of sterilizing millions of women in Kenya, through deception, and the evidence was found in the vaccines used. The WHO admitted that it had been working on that project for more than 10 years. Similar charges have been brought against the WHO in countries such as Tanzania, Nicaragua, Mexico, and the Philippines.Gates is also accused of controlling international organizations such as the United Nations Children’s Fund (UNICEF), the Vaccine Alliance (GAVI), and the international health organization PATH, in addition to using their money to advance their projects and silencing those who reject mass vaccinations.In addition, the Gates Foundation, owned by Bill Gates and his wife Melinda, is linked to more than 20 major international pharmaceutical companies and laboratories, to which it also donates money. These donations, which generate billions of dollars in tax deductions, create conflicts of interest.While the preventive effects of vaccines are not in question, there are many complaints about the lack of transparency in their effects and content.One of the most adverse components found in vaccines is mercury, such as thimerosal, a potent neurotoxin. In recent years children have received—through vaccines—doses of mercury 250 times higher than the safe limit for humans, unnecessarily.There is also a high increase in autism in children. In 2014, 1.08 million children were diagnosed in the United States.Dr. Doreen Granpeesheh, founder of the Center for Autism and Related Conditions in the documentary Vaxxed, explains that the incidence of autism in 1978 was 1 case per 15,000 children, very rare, and by 2014 was 1 case in every 50 children. By 2014, each child received about 46 vaccinations in the United States.“Since the early 1990s the increase in cases has been so high and so rapid that it made me feel like I wasn’t going to be able to keep up,” Granpeesheh said.It now it appears that Gates has found in the pandemic caused by the CCP Virus, which originated in Wuhan, China, an important opportunity to give a big push to the project he has cherished for decades.

Oι θέσεις του Robert F. Kennedy Jr ενάντια στις πρωτοβουλίες του Iδρύματος Gates για τους εμβολιασμούς προκαλούν σάλο και για μια ακόμη φορά μεγάλη συζήτηση με επίκεντρο τα εμβόλια και τον εμβολιασμό. Στον Robert F. Kennedy Jr θα απαντήσουν μέλη της οικογένειάς του (Kennedy) με άρθρο τους στον ιστότοπο POLITICO και για την ακρίβεια οι Kathleen Kennedy Townsend , o Joseph P. Kennedy II και η Maeve Kennedy Μckean. To άρθρο γράφτηκε πριν φύγει (πρόσφατα) από τη ζωή η Maeve Kennedy

Θα γράψει λοιπόν στον συγκεκριμένο ιστότοπο για τον Robert F. Kennedy Jr και τις απόψεις του που αναδημοσίευσε το Κουρδιστό Πορτοκάλι>

Αγαπάμε τον Μπόμπι. Είναι ένας από τους μεγάλους πρωταθλητές του περιβάλλοντος. Το έργο του να καθαρίσει τον ποταμό Hudson και την ακούραστη υπεράσπισή του εναντίον πολυεθνικών οργανώσεων που έχουν μολύνει τις πλωτές οδούς μας και τις οικογένειες που απειλούνται με εξαφάνιση έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή αμέτρητων Αμερικανών. Βρισκόμαστε πίσω του στον συνεχιζόμενο αγώνα του για την προστασία του περιβάλλοντός μας. Ωστόσο, με τα εμβόλια, κάνει λάθος. Και η δουλειά του και των άλλων εναντίον των εμβολίων έχει συνέπειες που κόβουν την ανάσα και προκαλούν ανακοπή καρδιάς από την αγωνία.

Η πρόκληση για τους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας είναι ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τα εμβόλια από τις ασθένειες, επειδή ήταν αρκετά τυχεροί που δεν είχαν δει ποτέ τις ασθένειες και τις καταστροφικές επιπτώσεις τους. Αλλά αυτό δεν είναι τύχη: Eίναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών εμβολιασμού εδώ και πολλά χρόνια. Δεν χρειαζόμαστε κρούσματα ιλαράς για να μας υπενθυμίσoυν την αξία του εμβολιασμού.

Το 1961, ο Πρόεδρος John F. Kennedy προέτρεψε τους 80 εκατομμύρια Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 5 εκατομμυρίων παιδιών, που δεν είχαν εμβολιαστεί για την πολιομυελίτιδα για να λάβουν το εμβόλιο Salk, το οποίο ονόμασε «αυτό το θαυματουργό φάρμακο». Την ίδια χρονιά, υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, η οποία έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες δεκαετίες για την υποστήριξη εκστρατειών εμβολιασμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο πρόεδρος Kennedy υπέγραψε τον νόμο για την παροχή βοήθειας για τον εμβολιασμό το 1962, σύμφωνα με τα λόγια μιας έκθεσης της CDC, “να επιτύχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την προστασία του πληθυσμού, ιδιαίτερα όλων των παιδιών της προσχολικής ηλικίας…

Σε ένα μήνυμα προς το Κογκρέσο εκείνο το έτος, ο Κένεντι δήλωσε: «Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για τον οποίο τα παιδιά της Αμερικής θα πρέπει να υποφέρουν από πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, μαύρο βήχα ή τέτανο … Ζητώ από τον αμερικανικό λαό να συμμετάσχει σε ένα εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα γι΄αυτές τις τέσσερις ασθένειες. ”

Ενώ υπηρετούσε ως γενικός εισαγγελέας, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι προώθησε μοντέλα χειραφέτησης για την αντιμετώπιση επειγουσών κοινωνικών αναγκών όπως η καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, η οποία οδήγησε στην ανάπτυξη Κέντρων Υγείας της κοινότητας, τα οποία ο θείος μας Τεντ Κένεντι υποστήριξε καθ ‘όλη τη μακρά σταδιοδρομία του στη Γερουσία.

Τα κοινοτικά Κέντρα Υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εκστρατειών εμβολιασμού εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια στην αγροτική Αμερική, στις γειτονιές της πόλης, στις συνοικίες, και ανταποκρίνονται στις κλήσεις για την ανοσοποίηση των πιο ευάλωτων πληθυσμών μας.

Ο γερουσιαστής Kennedy διεξήγαγε πολυάριθμες εκστρατείες για την επανεξέταση του νόμου για την παροχή βοήθειας για τον εμβολιασμό, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανοσοποίηση των παιδιών του 1993 και συνέταξε πολλά άλλα μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας εμβολίων για ανασφάλιστους ενήλικες μέσω των Κέντρων Υγείας της κοινότητας. Όσοι καθυστερούν ή αρνούνται τους εμβολιασμούς ή ενθαρρύνουν άλλους να το κάνουν, θέτουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ιδιαίτερα τα παιδιά, σε κίνδυνο.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι οι ανοσοποιήσεις θα προσεγγίσουν κάθε παιδί στον πλανήτη μέσω ασφαλών, αποτελεσματικών και προσιτών εμβολίων. Όλοι πρέπει να γνωστοποιούν τα οφέλη και την ασφάλεια των εμβολίων και να υποστηρίζουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των θεσμικών οργάνων που τα καθιστούν δυνατά. Γιατί αν γίνει διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης διάβρωσης ενός από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της δημόσιας υγείας: των εμβολίων…

Kαι ο συμπαθής Τσιόδρας σε ρόλο προφήτη


Ήταν μόλις Σεπτέμβριος του 2019 όταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στο CNN Greece προφήτευε πανδημία. Για την ακρίβεια είχε κάνει λόγο για αναμενόμενη πανδημία μέσα στον 21ο αιώνα με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που ακολουθεί η επιστήμη.

«Περίπου κάθε 30 χρόνια έχουμε μια πανδημία γρίπης, φυσικά το μεσοδιάστημα διαφέρει, άρα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε μια πανδημία γρίπης μέσα στον 21ο αιώνα», έλεγε τότε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

«Συνήθως είναι ένα στέλεχος γρίπης που μεταλλάσσεται, οπότε περιμένουμε πιθανώς να είναι αυτό. Συνήθως αυτό συμβαίνει, είτε μια γρίπη των πουλερικών, είτε μια γρίπη των χοίρων που μεταλλάσσεται και γίνεται πιο φιλική προς τον άνθρωπο», ανέφερε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο.

«Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει ετοιμότητα να διακρίνει κανείς γρίπη εκτός εποχής σε περίπτωση πανδημίας και να έχει ετοιμότητα σε υποδομές και μονάδες εντατικής θεραπείας για τα σοβαρά περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγους μήνες μετά θα αναλάμβανε να σώσει τους Έλληνες από την πανδημία που με βεβαιότητα είχε προφητέψει.

Ακούστε εκείνη την απίστευτη συνέντευξη>

Αίφνης κι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου και η πανδημία του Covid-19 εξακολουθεί να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πλανήτη ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Μicrosoft, Bill Gates-σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ στα οποία χορηγήθηκαν πρόσφατα 11 εκατ. ευρώ αό την κυβέρνηση (και θα ακολουθήσουν κι άλλα) θα αναφερθεί εντελώς τυχαία, και εντελώς συμπτωματικά στη σωστή πρωτοβουλία του EOT  Greece From Home. Δηλαδή ο Gates ξύπνησε το πρωί και το πρώτο που έκανε ήταν να μπει στον ιστότοπο του τουριστικού οργανισμού μις χώρας απάντησε μέσω LinkedIn σε ερωτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό και πώς θα αλλάξει τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Ποια είναι η πραγματικότητα όμως;

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, ήταν ο δημοσιογράφος Justin Bariso που αναφέρθηκε σ΄αυτό και όχι ο Bill Gates.

Στην πραγματικότητα, η εξύμνηση της πρωτοβουλίας του ΕΟΤ έγινε από τον Justin Bariso σε άρθρο που δημοσιοποιήθηκε στο inc.com. Στο άρθρο αρχικά γίνεται αναφορά στη συνέντευξη που έδωσε ο Bill Gates στον Daniel Roth (editor-in-chief του LinkedIn) την περασμένη εβδομάδα. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Gates δήλωσε ότι πιστεύει πως κάποιες βιομηχανίες, όπως αυτή του τουρισμού, θα χρειαστούν περισσότερο καιρό να ανταπεξέλθουν. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, δεν έγινε καμία αναφορά στο «Greece From Home».

Στη συνέχεια του άρθρου ο Bariso καταθέτει την άποψή του για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού. Σε αυτό το σημείο υπάρχει και το απόσπασμα, το οποίο οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες παρουσίασαν ως δήλωση του Gates:

“And let’s look to tourism– the tourism industry is definitely one of the hardest hit by the pandemic. But maybe you can learn from “Greece From Home,” a brilliant initiative by the Greek National Tourism Organization, in cooperation with Google.  This site is also built on the principle of content marketing: using great online content to create a relationship with potential customers. Through YouTube videos and other content, creators give viewers a chance to tour archeological sites and museums, experience beautiful scenes of nature, and even take “walking” tours or visit restaurants–all virtually, of course.”

Γιατί όμως η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει μία ανακρίβεια;

Tags
Back to top button