Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τίτλοι τέλους για Severodonetsk: Αποσύρονται οι εγκλωβισμένοι Ουκρανοί - 760 νεκρούς ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ

Τίτλοι τέλους και επίσημα για το Severodonetsk. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που είχαν εγκλωβιστεί στη βιομηχανική Ζώνη Azot αποχώρησαν καθώς πλέον “δεν μπορούσαν να προβάλλουν αντίσταση”.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Severodonetsk.

Και εδώ δημιουργείται το ερώτημα. Ποια αποχώρηση ακριβώς και ποιων δυνάμεων; Το ρωσικό ΥΠΑΜ κάνει λόγο για καταστροφή 90% των ουκρανικών Ενόπλων Σχηματισμών που επιχειρούσαν στην πόλη.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε 760 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες χτες και σήμερα. Η πλειοψηφία τους προέρχεται από το Severodonetsk. Oι αριθμοί που έδωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ προκαλουν “ίλιγγο”.

Είναι φανερό πως η Ρωσία έχει επιταχύνει τις επιθέσεις της για να προλάβει τις αμερικανικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανέφερε χτες κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ηγέτη των Τσετσένων, Ρ.Καντίροφ, ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα «επιταχύνουν» την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία

Ο Ramzan Kadyrov ανέφερε ότι «εντόπισε νέα καθήκοντα» που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των ρωσικών επιθετικών ελιγμών και θα βελτιώσουν τις ρωσικές τακτικές, χωρίς να διευκρινίσει ποια καθήκοντα θα αναλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις για να επιταχύνουν τον ρυθμό τους.

Διαβάστε επίσης

Αποσύρονται οι Ουκρανοί από το Severodonetsk

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες που είχαν απομείνει  στην πόλη Severodonetsk στην ανατολική Ουκρανία, αποχωρούν.

«Μονάδες του ουκρανικού στρατού, έχοντας υποστεί κρίσιμες απώλειες στη διάρκεια των μαχών για το Severodonetsk (έως και 90% σε πολλές μονάδες), αποσύρονται προς το Λισιτσάνσκ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το επιζών προσωπικό της 79ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, τα 117ο και 118ο Τάγματα της 111ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας.

«Οι ουκρανικές αρχές, έχοντας συνειδητοποιήσει πως είναι αδύνατο να αντισταθούν περισσότερο και να κρατήσουν τη βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk, διέταξαν μια μικτή τακτική ομάδα να ναρκοθετήσει τις δεξαμενές που περιέχουν νιτρικό άλας και νιτρικό οξύ στο εργοστάσιο Azot», συνέχισε ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να ανατινάξει αυτές τις δεξαμενές χημικών προϊόντων για να μολύνει τη ζώνη και να «καθυστερήσει» την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων.

Η πόλη Severodonetsk, μαζί με τη γειτονική Λισιτσάνσκ, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από την ουκρανική περιφερειακή διοικητική πρωτεύουσα Κραματόρσκ, θεωρούνται κλειδιά για να το επιτύχουν.

Πριν από τον πόλεμο, το Severodonetsk είχε περίπου 100.000 κατοίκους.

Δείτε βίντεο

400 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες μόνο σήμερα!

“Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκκαθάρισαν 54 περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στρατιωτικού εξοπλισμού του εχθρού μέσα σε 24 ώρες” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Igor Konashenkov.

Και πρόσθεσε:

“Τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότεροι από 400 Ουκρανοί εθνικιστές, 20 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και τέσσερα Grad MLRS, εννέα πυροβόλα και περίπου 30 οχήματα για διάφορους σκοπούς καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις”

Eπιπλέον, το Σάββατο 4 Ιουνίου το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε βίντεο αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

27 περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών δυνάμεων και εξοπλισμού, καθώς και δύο θέσεις διοίκησης και έξι αποθήκες, καταστράφηκαν μέσα σε μια μέρα.

Δείτε βίντεο

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Χθες σκοτώσαμε 360 Ουκρανούς στρατιωτικούς»

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Παρασκευή σκοτώθηκαν 360  Ουκρανοί «εθνικιστές» και καταστράφηκαν 49 οπλικά συστήματα και στρατιωτικά οχήματα κατά την διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.

“Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 360 Ουκρανούς εθνικιστές στο Ντονμπάς την Παρασκευή” ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, η αεροπορία βομβάρδισε 37 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων του ουκρανικού στρατού.

Συνολικά, περισσότεροι από 360 Ουκρανοί, 49 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και ένας σταθμός ραντάρ για τον εντοπισμό και τον έλεγχο του εναέριου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ καταστράφηκαν την Παρασκευή.

Δείτε βίντεο

Kαταστράφηκαν οι αποθήκες των Μ777

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ολοσχερώς τις αποθήκες της 406ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μαζί με τα αμερικανικά M777 που είχαν σταλεί.

“Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στις αποθήκες της 406ης ταξιαρχίας πυροβολικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Zhovtnev (περιοχή Mykolaiv).

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης καταστράφηκαν τουλάχιστον 12 αμερικανικά οβιδοβόλα M777 των 155 χιλιοστών και πολλά πυρομαχικά” ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο

Κατερρίφθη μεταγωγικό αεροσκάφος

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά κοντά στο λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Το τελευταίο 24ωρο καταστράφηκαν επίσης 17 ουκρανικά drones και δύο UAV Bayraktar-TB2.

Επίσης σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με πυραύλους ακριβείας επλήγη ένα κέντρο εκπαίδευσης του ουκρανικού πυροβολικού, στην περιοχή Sumy, όπου βρίσκονταν ξένοι εκπαιδευτές και μισθοφόροι.

Επιπλέον σε ένα πλήγμα του ρωσικού στρατού, κατεστράφη φυλάκιο ξένων μισθοφόρων, στην περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με το Reuters.

Δείτε βίντεο

Tags
Back to top button