Κύρια θέματα,Ουκρανία • 22/01/2022 - 18:43
Ταπεινωτικούς όρους Ρωσίας σε ΝΑΤΟ: Στα πρόθυρα της μεγαλύτερης ρωσικής επιθετικής ενέργειας από τον Β' Π.Π.!
Βίντεο: Η μεγαλύτερη ρωσική κινητοποίηση από εποχής ΕΣΣΔ
Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας
Στην μεγαλύτερη πολεμική κινητοποίηση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προχώρησε η Ρωσία με Αμερικανούς αξιωματούχους να παραδέχονται πλέον πως -αν συμβεί- είμαστε πολύ κοντά σε μια επιθετική ενέργεια τρομακτικής ισχύος.
Η στρατιωτική κινητοποίηση της Μόσχας ξεπέρασε ακόμη και αυτήν του 2021. Αυτή τη φορά:
- μετέφερε βαλλιστικά συστήματα Iskander σε διάφορα σημεία της Λευκορωσίας
- Μετέφερε χιλιάδες προσωπικό από μονάδες της Ανατολικής Περιφέρειας
- Έχει κινητοποιήσει στρατιωτική Αστυνομία, νοσοκομεία κτλ
- Έχει θέσει σε πολεμική ετοιμότητα Στρατό και Ναυτικό. Μένουν η Αεροπορία και οι Στρατηγικές Δυνάμεις
- Έχει δημιουργήσει μεγάλη αλυσίδα λογιστικής υποστήριξης τροφοδοσίας, καυσίμων και οπλισμού
- Ολα δείχνουν πως το 2021 η Ρωσία “έτρεξε” μία πρόβα σύρραξης με την Ουκρανία. Τώρα εφαρμόζει τα ίδια σχέδια βελτιωμένα και ενισχυμένα κατά πολύ.
Τί θα συμβεί μετά την άρνηση του ΝΑΤΟ;
Όμως αυτό που πλέον περιπλέκει τα πράγματα δεν είναι μόνο η Ουκρανία. Η Μόσχα άλλαξε συμπεριφορά-τακτική και ρητορική. Πλέον χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να εκβιάσει την υπογραφή Συνθηκών -διμερείς και πολυμερείς- με το ΝΑΤΟ. Και τι θα συμβεί αν το ΝΑΤΟ δεν συμφωνήσει με αποχώρηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από Βαλτική και Αν Ευρώπη;
Τότε η Μόσχα θα χτυπήσει σκληρά την Ουκρανία εφαρμόζοντας “στρατιωτικό καταναγκασμό” Και εδώ φαίνεται πόσο πολύ έχει αλλάξει η ρωσική τακτική. Η απλή αποτροπή που εφάρμοζε μέχρι τώρα πήγε πλέον περίπατο.
Για πρώτη φορά η Μόσχα ζήτησε από το ΝΑΤΟ επιστροφή στο καθεστώς του 1997.
Επί της ουσίας το ρωσικό τελεσίγραφο στις ΗΠΑ αφορούσε έναν “επανασχεδιασμό των πολιτικών και στρατιωτικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ” στην Βουλγαρία-Ρουμανία. Και όχι μόνο.
Η Ρωσία θέλει απόσυρση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από την Βαλτική-Πολωνία-Τσεχία-Ουγγαρία καθώς και από τα βαλκανικά κράτη.
Ας είμαστε ξεκάθαροι. Οι όροι αυτοί ισοδυναμούν με ταπείνωση και ήττα σε καιρό πολέμου. Στην πράξη, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απάντηση του ΝΑΤΟ. Θετική, με την έννοια της απόσυρσης οπλικών συστημάτων, δυνάμεων κτλ δεν πρόκειται να είναι. Διότι αν συμβεί αυτό, τότε το ΝΑΤΟ αρχίζει να “ραγίζει”. Και ίσως αυτός είναι και ένας ακόμη ρωσικός στόχος.
Άρα τι έρχεται; Μοίρασμα/διχοτόμηση της Ουκρανίας! Ίσως η επιλογή να έχει ήδη γίνει.
Το ΝΑΤΟ έφτασε στα ρωσικά σύνορα και από εκεί θα ενορχηστρώσει έναν ανταρτοπόλεμο.
Από την άλλη, η Μόσχα επεκτείνει εκ νέου τα σύνορα της. Win-Win κατάσταση ή αλλιώς μια “μικρή εισβολή” όπως είπε και ο Μπάιντεν. Μόνο που το Κίεβο θα αποχαιρετήσει την Ανατολική Ουκρανία ίσως και Οδησσό.
Δείτε βίντεο
Τεράστια ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη
Ο αριθμός ρεκόρ σε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας, τη γνωστή “Zapad” ήταν άφιξη 46 ρωσικών στρατιωτικών αμαξοστοιχιών στο Μινσκ. Ο αριθμός αυτός τώρα εκτοξεύτηκε στα 200 τρένα. Όλα μετέφεραν προσωπικό και οπλικά συστήματα.
“Την περίοδο 01/16/2022 με 01/21/2022, αφίχθησαν στο έδαφος της Λευκορωσίας 33 τρένα με στρατιωτικό προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο συνολικός αριθμός πλέον ανέρχεται σε 200 τρένα.
Ο αριθμός είναι τεράστιος αν σκεφτεί κανείς ότι για την άσκηση “Zapad 2021″ χρησιμοποιήθηκαν μόνο 29 τρένα”!
Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στις περιοχές της Λευκορωσίας Rechitsa-Kalinkovichi-Mozyr-Yelsk νοτιοανατολικά των ουκρανικών συνόρων παρά το γεγονός πως οι ασκήσεις γίνονται δυτικά και βορειοδυτικά!
Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στο Klimovo (Климово) και Yelsk, 13 χλμ. και 18 χλμ από τα σύνορα με Ουκρανία.
Στρατιωτικές φάλαγγες έχουν εντοπιστεί σε Maikop, Rostov, Krasnodar, Ryazan, Chelyabinsk, στην Λευκορωσία στις περιοχές Gomel, Retschyza, Kalinkovichi.
Δείτε χάρτη και βίντεο
Και παροχές πρώτων βοηθειών…
Στρατιωτικοί γιατροί της Δυτικής Περιφέρειας ξεκίνησαν άσκηση παροχής πρώτων βοηθειών σε 1.200 αξιωματικούς της Στρατιωτικής Αστυνομίας
Η άσκηση αφορούσε πρώτες βοήθειες σε στρατιωτικούς που είχαν δεχτεί σφαίρα ή είχαν άλλου είδους τραύματα κατά την διάρκεια σύρραξης.
Οι στρατιωτικοί προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση βαριά τραυματισμένου στρατιώτης. Στην συνέχεια προχώρησαν σε παραλαβή και ταξινόμηση των τραυματισμένων ενώ εφαρμόστηκαν και τεχνικές διάσωσης.
Δείτε χάρτες στρατευμάτων και βίντεο