Κύρια θέματα,ΗΠΑ • 19/08/2021 - 12:44
Σύγκρουση στο εσωτερικό των ΗΠΑ: Κατέρρευσε ο Μπάιντεν - Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για αλλαγή προέδρου (βίντεο)
Σε άρνηση ο Μπάιντεν για το χάος της Καμπούλ
Τραγική εμφάνιση έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εν μέσω σφοδρών πυρών που δέχεται για το Αφγανιστάν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και απλά “τα έχασε”.
Στην Ουάσιγκτον έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την διαδοχή του “ακατάλληλου” πλέον Μπάιντεν από την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.
Σύγκρουση με τον Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ
Χτες, επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληροφορίες του WarNews247, καθώς έγινε γνωστό πως υπήρξε κόντρα μεταξύ του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλι, και του Μπάιντεν.
Ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ είχε εισηγηθεί στον Τζο Μπάιντεν να παραμείνουν 2.500 Αμερικανοί χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε την πρότασή του.
Η πληροφορία αυτή ταυτίζεται πλήρως με την επίθεση αποδόμησης που του εξαπέλυσε το CNN όπου και αυτό τόνιζε ότι οι 2.500 στρατιώτες δεν δημιουργούσαν οικονομικό θέμα στις ΗΠΑ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Wall Street Journal η οποία σημείωσε ότι ο Μπάιντεν είχε ενημερωθεί για τους πολλούς από τους κινδύνους μίας πλήρους αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.
Και αυτό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημέρωσαν απόλυτα, έγκαιρα και με ακρίβεια τον Μπάιντεν για την κατάσταση και τις επιπτώσεις. Συνεπώς στρατιωτικοί και υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ “νίπτουν τα χέρια τους” για τις ευθύνες.
Η WSJ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωσαν πως οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν να αναλάβουν την εξουσία. Ο Μπάιντεν τους αγνόησε και προχώρησε στην ήδη ειλημμένη απόφαση του.
Tραγικός Μπάιντεν – Τα έκανε χειρότερα…
Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Μπάιντεν επιδείνωσε απλώς την κατάσταση.
O Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ABC να σχολιάσει τις εικόνες με τους απελπισμένους Αφγανούς που επέλεξαν να κρεμαστούν από το αμερικανικό αεροσκάφος στο αερδρόμιο της Καμπούλ προκειμένου να διαφύγουν από τους Ταλιμπάν με αναπόφευκτο αποτέλεσμα να βρεθούν στο κενό όταν αυτό απογειώθηκε.
Ο Μπάιντεν βγήκε εκτός εαυτού και φανερά εκνευρισμένος απάντησε:
«Αυτό ήταν τέσσερις μέρες πριν, πέντε μέρες πριν», είπε ο Μπάιντεν για τα τρομερά βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.
Ο Στεφανόπουλος αρκέστηκε να τον ξαναρωτήσει: «Πότε πιστεύετε ότι είδαμε για πρώτη φορά αυτές τις εικόνες;».
Ο Μπάιντεν τα είχε απλά χαμένα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε ότι θέλει να διασώσει 15.000 Αμερικανούς και περίπου 65.000 Αφγανούς πρόσφυγες που ήταν δίπλα στις επιχειρήσεις των Αμερικανών.
«Η ιδέα ότι με κάποιον τρόπο, υπάρχει ένας τρόπος να ξεφύγουμε χωρίς να προκύψει χάος – δεν ξέρω πώς συμβαίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Όπου φύγει φύγει δηλαδή…
Δείτε βίντεο
Καταρρέει η στήριξη των Αμερικανών στον Μπάιντεν
Μπροστά στις εικόνες απόγνωσης που έρχονται από την Καμπούλ μετά τη νίκη των Ταλιμπάν, η στήριξη των Αμερικανών στην απόσυρση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν κατέρρευσε και οι μισοί από τους ερωτηθέντες αποδοκιμάζουν τον τρόπο διεξαγωγής της αποχώρησης από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Μονάχα το 49% των 1.999 ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν από το Politico και τη Morning Consult, το διάστημα 13 έως 16 Αυγούστου, στήριζε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εγκαταλείψει τη χώρα έναντι 69% τον Απρίλιο, όταν ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα φύγουν από το Αφγανιστάν έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Η έρευνα διεξήχθη, καθώς οι Ταλιμπάν πραγματοποιούσαν την επίθεσή τους, κατόπιν καταλάμβαναν την αφγανική πρωτεύουσα, ενώ η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωνε την αποστολή 6.000 στρατιωτικών για να ασφαλίσουν το αεροδρόμιο, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των περίπου 30.000 Αμερικανών και Αφγανών αμάχων, που φοβόντουσαν για τη ζωή τους.
Ο Τζο Μπάιντεν υπολόγιζε στη στήριξη από την κοινή γνώμη μιας απόσυρσης, που θα έβαζε τέλος στον μεγαλύτερο σε διάρκεια πόλεμο των ΗΠΑ, που ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Ομως, το 51% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν διαχειρίστηκε το θέμα της αποχώρησης.
Και το 45% εκτιμά πως οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, εάν αυτή η αποχώρηση επέτρεπε στους Ταλιμπάν να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, όπως ακριβώς συνέβη.
Ενα ανάλογο ποσοστό (48%) αντιτίθεται στην αμερικανική αποχώρηση, εάν αυτή θα «άνοιγε τον δρόμο στην Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν».
Μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, το 53% εγκρίνει τη διαχείριση της αποχώρησης από το Αφγανιστάν από τον Τζο Μπάιντεν, ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με εκείνο της δημοτικότητάς του στους κόλπους του κόμματος «η οποία κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 70-89%», σημειώνουν τα Politico και Morning Consult.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ ψηφοφόρων όλου του πολιτικού φάσματος και περιθώριο λάθους +/- 2%.