Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σοκ και δέος! Η Κίνα «καταπίνει» τις ΗΠΑ – Πληθυσμιακή έκρηξη με γεννήσεις 18 εκατ. μωρών μετά την απόσυρση της πολιτικής του ενός παιδιού

Η Κίνα διαπιστώνει  μια τεράστια αύξηση των γεννήσεων, αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε την πολιτική του ενός παιδιού, ενώ δυτικοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι οι Κινέζοι θα «κυριεύσουν» τον πλανήτη σε λίγα χρόνια μόνο με την παρουσία τους .

Οι γεννήσεις αυξήθηκαν κατά 7,9 τοις εκατό το 2016, καθώς η χώρα διαπίστωσε γεννήσεις  άνω των 17,8 εκατ. νεογνών , σύμφωνα με την κινεζική εθνική επιτροπή υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται των κυβερνητικών εκτιμήσεων.

Με λίγα λόγια οι γεννήσεις  έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και υπάρχει η εκτίμηση τεραστίων ποσοστών γεννήσεων τα επόμενα χρόνια,  ένα ρεκόρ που δεν έχουμε δει από το έτος 2000.

Τουλάχιστον το  45 τοις εκατό των βρεφών που γεννήθηκαν  κατά τη διάρκεια του 2016 ανήκαν  σε οικογένειες που είχαν ήδη ένα παιδί.

Τώρα η κινεζική υγειονομική αρχή είναι πεπεισμένη ότι η αύξηση θα δώσει κίνητρα  στην κυβέρνηση είτε  να θέσει τέρμα, είτε να ξανασκεφτεί  την πολιτική που επέτρεπε  στους πολίτες να έχουν ένα μόνο παιδί.

Η διαβόητη  πολιτική του ενός παιδιού ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο διογκούμενος πληθυσμός της Κίνας ,  και να περιοριστούν οι απαιτήσεις του για  νερό και άλλους πόρους.

Αλλά σύντομα έγινε ένα τεράστιο θέμα ταμπού αφού αποκαλύφθηκε ότι ο νόμος ήταν  υπεύθυνος για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατομμύρια  αμβλώσεις και χιλιάδες νεογέννητα βρέφη να εγκαταλείπονται στους δρόμους.

Στις οικογένειες που παραβίασαν τον νόμο επιβλήθηκαν  βαριά πρόστιμα, ενώ οι γυναίκες διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν υποχρεωτικές μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων, όπως ενδομήτριες συσκευές.

Η ουσία όμως είναι ότι οι Κινέζοι μέσα σε μια πενταετία θα δουν μια τεράστια αύξηση του πληθυσμού τους …ο οποίος έχει άμεση ανάγκη τροφής , νερού και στέγασης.

Για αυτό η Κίνα ξεκίνησε πρόγραμμα ενοικίασης εδαφών σε άλλες χώρες όπως στην Ουκρανία,  όπου έχει νοικιάσει το 5% του εδάφους για να το καλλιεργεί παράγοντας δημητριακά για τα εκατομμύρια των πολιτών της.

Αναπόφευκτα όμως μια χώρα με τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό θα «βγει στην γύρα» για να κατακτήσει είτε οικονομικά στην αρχή είτε στρατιωτικά στην συνέχεια…..πόρους για να θρέψει τον λαό της .

Αυτό ενδεχομένως θα προκαλούσε ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο και είναι ένας σοβαρός λόγος τριβής ανάμεσα σε Ρωσία -ΗΠΑ σε σχέση με την Κίνα και τις παγκόσμιες προσδοκίες της.

 

Tags
Back to top button