Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σεισμός αισθητός στη Θεσσαλονίκη – «Ταρακουνήθηκε» η Βόρεια Ελλάδα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν λίγο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ασθενής σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε το βράδυ τη Δευτέρας με επίκεντρο τη Νιγρίτα.

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Ο σεισμός είναι μικρός. Είναι κάτω από τα 4 Ρίχτερ και δεν εμπνέει ανησυχία. Καθημερινά γίνονται τέτοιοι σεισμοί. Έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, γιατί σημειώθηκε κοντά σε αυτήν. Το επίκεντρο είναι στη Νιγρίτα (Σερρών). Θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο τις επόμενες ώρες», τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η ένταση του σεισμού ήταν 3,7 Ρίχτερ, ενώ για το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η ένταση της δόνησης ήταν 3,8 Ρίχτερ.

Ωστόσο μετά από λίγο φαίνεται πως η εκτίμηση άλλαξε, και το επίκεντρο… μετακόμισε. Πήγε λοιπόν ανοιχτά της Χαλκιδικής, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και 3,3 Ρίχτερ.

Μάλλον όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Γιατί λίγη ώρα μετά το επίκεντρο του σεισμού πήρε το δισάκι του και… δωσ’ του δρόμο για την Νιγρίτα. Το εστιακό βάθος έγινε 10,7 χιλιόμετρα και τα Ρίχτερ «φούντωσαν» φτάνοντας τα 3,7.

Και μπορεί η αλλαγή εκτίμησης εστιακού βάθους να μην γίνεται πρώτη φορά, ωστόσο είναι σίγουρα περίεργο το να μετατοπίζεται σχεδόν 150 χιλιόμετρα μακρυά, και μετά άλλα 200 στο περίπου).

Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για διαφορετικούς σεισμούς, άρα για διαφορετικά επίκεντρα, μιας και κάθε φορά που το Γεωδυναμικό αναθεωρούσε την εκτίμησή του ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ η κουκιδίτσα που έδειχνε το προηγούμενο επίκεντρο, δηλαδή την προηγούμενη εκτίμηση.

Επίκεντρο λοιπόν η Νιγρίτα… μέχρι νεοτέρας.

Tags
Back to top button