Ο κύβος ερρίφθη, Ρωσία και Κίνα κινούνται τάχιστα προς τη δημιουργία κοινής αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής Ζώνης άμυνας έχοντας απέναντι τις ΗΠΑ. Μόσχα και Πεκίνο βλέπουν πως η ώρα μηδέν πλησιάζει. Μάλιστα, η Κίνα προχώρησε σε προσομοίωση πλήγματος κατά του Αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD καθώς και των F-22.
Τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη εντόπισαν την κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα.
Συνολικά 20 κινεζικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά ομοιώματος του Αμερικανικού THAAD και κατά Αμερικανικών F-22!
Πρόκειται για 4x DF-26C IRBMs, 10 x DF16A MRBMs, και 6 x CJ-10 LACMs.
«Αυτό ήταν καθαρό μήνυμα από τους Κινέζους» τόνισαν οι Αμερικανοί.
Eίναι φανερό πως η διεθνή γεωπολιτική αναταραχή έχει σπρώξει τις δύο χώρες στη «δημιουργία και ανάπτυξη κοινής στρατηγικής» γεγονός που «επηρεάζει όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η συνεργασία των δύο χωρών έχε ξεφύγει από τα κοινά οικονομικά πρότζεκτ.
«Η Κοινή Αεράμυνα Ρωσίας και Κίνας πρέπει να προστατεύει απέναντι σε μια ευρεία κλίμακα απειλών μέσω της μεγιστοποίησης χρήσης διακλαδικότητας των Αεροποριών και των πυραυλικών αμυντικών δυνάμεων των δύο χωρών»!
«Η κοινή αντιαεροπορική άμυνα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τις δύο χώρες» τόνισε στρατιωτική πηγή.
Ο διοικητής της κινέζικης Πολεμικής Αεροπορίας (PLAAF), Ma Xiaotian εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να συνεχίσει την ανάπτυξη πλήρους συνεργασίας με τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές δυνάμεις.
Ο Ma τόνισε πως η Ρωσία και η Κίνα είναι «φιλικοί γείτονες», με σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή προσθέτοντας ότι «στη σημερινή περίπλοκη και ασταθή κατάσταση στη δομή των διεθνών σχέσεων, οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και στρατηγικές ανάγκες»
Η κινέζικη Αεροπορία προσπαθεί να ενισχύσει την συνεργασία σε διάφορους τομείς, από κοινές ασκήσεις τακτικών πτήσεων, σε πυραυλική άμυνα και logistics.
Από την πλευρά του, ο διοικητής της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας (VKS) Viktor Bondarev, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο της συνεργασίας των Αεροποριών Ρωσίας – Κίνας, χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα ως «εξαιρετικές».
«Η κινεζική πλευρά γνωρίζει τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα μας και αγοράζει πολλά. Νομίζω ότι στον τομέα της στρατιωτικής αεροπορίας έχουμε βρει μια ισορροπία και συνεχίζουμε να δουλεύουμε προς την αποκόμιση αμοιβαίου οφέλους προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Bondarev.
Η Κίνα έχει ήδη παραλάβει S-400 και το μαχητικό Su-35 4++ από τη Ρωσία.
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία κοινής ρωσο-κινεζικής αντιαεροπορικής και πυραυλικής άμυνας στην Απω Ανατολή. Συμπτωματικά οι δύο χώρες θα έχουν την δεύτερη κοινή πυραυλική άσκηση φέτος!
Ετσι ο «πονοκέφαλος» για την USAF από την ένωση των δυνάμεων VKS και PLAAF μεγαλώνει.
Συνεπώς, θα μειωθούν οι δυνατότητες της USAF για διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων σε Ασία-Ειρηνικό καθώς και σε ευρωπαϊκά θέατρα επιχειρήσεων.
Ήταν 2:10 τα ξημερώματα της Τετάρτης, τοπική ώρα, όταν η Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε στην δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III από τη βάση του Βόρειου Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, απαντώντας έτσι στην τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, στέλνοντας όμως μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα.
Σημειώνεται ότι ο πύραυλος Minuteman III μπορεί να μεταφέρει ως τρεις θερμοπυρηνικές κεφαλές, ισχύος 300 ως 500 Kιλοτόνων.
O διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος διένυσε 4.000 μίλια από την αεροπορική βάση της Καλιφόρνια μέχρι τον Ειρηνικό.
Ρωσία και Κίνα δεν έχουν άλλη λύση…