Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόβα σύγκρουσης με Τουρκία: Οι Κούρδοι SDF ζήτησαν βοήθεια από τον Μ.Άσαντ - Η Συρία απογείωσε MiG-29 & ενεργοποιεί την αεράμυνα (vid)

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Συρία καθώς οι κουρδικές δυνάμεις SDF ύψωσαν την συριακή σημαία και ζήτησαν συνεργασία και βοήθεια από τον συριακό Στρατό και την κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ εναντίον των τουρκικών δυνάμεων.

Η Συρία για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό απογείωσε αεροσκάφη και προχώρησε σε ασκήσεις ασκήσεις προστασίας του εναέριου χώρου με χρήση πραγματικών πυρών ημέρα και νύχτα στο Βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενεργοποιηθούν και τα συριακά συστήματα αεράμυνας S-300 εναντίον των Τούρκων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Συρίας-Ρωσίας και Κούρδων καθώς ο Ανώτατος Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων «SDF», Mazloum Abdi, συναντήθηκε με τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, Στρατηγό «Alexander Chaiko» στην πόλη Qamishli.

Προηγήθηκε πολεμικό συμβούλιο των κουρδικών δυνάμεων SDF.

Ο συριακός στρατός συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις του στη δυτική ύπαιθρο του Μάνμπιτζ. Ισχυρές ενισχύσεις του Συριακού Στρατού με βαρύ οπλισμό στάλθηκαν στις γραμμές επαφής με τουρκικές και τουρκόφιλες δυνάμεις στη Manbij μέσω της διέλευσης Al-Tayha, στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Δείτε βίντεο

Συρία: Απογείωσε μαχητικά – Πρόβα σύγκρουσης με Τουρκία

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από κοινή αεροπορική άσκηση με την Ρωσία, την πρώτη εδώ και πάνω από τρεις μήνες.

Σκοπός της άσκησης ήταν η προστασία του εναέριου χώρου της Βόρειας Συρίας. 

Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και έξι συριακά αεροσκάφη MiG-23 και MiG-29 προσομοίωσαν επίθεση εναντίον «εχθρικών» αεροσκαφών και drones.

Τα μαχητικά προχώρησαν στην εκτόξευση πυραύλων εναντίον εικονικών εχθρικών αεροσκαφών και drones “φωτογραφίζοντας” με τον τρόπο αυτό τουρκική εισβολή.

“Οι Σύροι πιλότοι τους αντιμετώπισαν με επιτυχία. Είχαν κάλυψη και υποστήριξη από τα ρωσικά αεροσκάφη.

Όλοι οι στόχοι εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ εναέριοι στόχοι χτυπήθηκαν τη νύχτα για πρώτη φορά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε βίντεο

Οι SDF είναι «ανοιχτοί» στη συνεργασία με συριακά στρατεύματα!

“Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι «ανοιχτές» στον συντονισμό με τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα για να αποκρούσουν οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στο βορρά” δήλωσε ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης από μια άγνωστη τοποθεσία στη βόρεια Συρία, ο Abdi είπε στο Reuters ότι οι δυνάμεις του είναι «ανοιχτές» σε συνεργασία με τα συριακά στρατεύματα για να πολεμήσουν την Τουρκία. Τόνισε ότι δεν χρειάζεται να στείλουν επιπλέον στρατεύματα.

«Το βασικό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο συριακός στρατός για να υπερασπιστεί το συριακό έδαφος θα ήταν να χρησιμοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας εναντίον τουρκικών αεροσκαφών».

Ο Άμπντι είπε ότι ο αυξημένος στρατιωτικός συντονισμός δεν θα απειλήσει την ημιαυτόνομη διακυβέρνηση που έχει.

«Προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση του συριακού εδάφους και κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να πετύχει κέρδη στο έδαφος», είπε.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε νέα τουρκική επίθεση θα εκτοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους και θα οδηγήσει σε «ευρύτερες» ζώνες μάχης.

Έκτακτη συνεδρίαση – Ανακοίνωση SDF

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο των δυνάμεων SDF πραγματοποίησε μια έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στη βόρεια και ανατολική Συρία μετά τις τουρκικές απειλές για εισβολή.

Κατά τη συνάντηση, η Γενική στρατιωτική Διοίκηση ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις «τουρκικές επιθέσεις στις περιοχές Tal Tamir, Zarkan, Manbij και Al-Shahba’a (στο βόρειο Χαλέπι). Οι στρατιωτικοί διοικητές σε αυτές τις περιοχές ανέφεραν τις αρνητικές επιπτώσεις από τις τουρκικές επιθέσεις στις ζωές των αμάχων και συζήτησαν τους καλύτερους τρόπους προστασίας τους».

Οι SDF προειδοποίησαν επίσης ότι μια νέα τουρκική επιχείρηση θα «φέρει τους Σύρους πίσω στο πρώτο σημείο της συριακής κρίσης και οι τουρκικές κατοχικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων απειλών, ήταν μόνο μια προετοιμασία για τη διχοτόμηση της Συρίας».

Οι SDF ανέφεραν ότι δίνουν «προτεραιότητα στη δέσμευση για συμφωνίες αποκλιμάκωσης, τονίζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητά τους να προστατεύσουν την περιοχή και τον πληθυσμό της από τυχόν πιθανές επιθέσεις με παρατεταμένο πόλεμο».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής στον πόλεμο κατά του ISIS και πώς το ISIS εκμεταλλεύτηκε τις κλιμακούμενες επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε επίσης ότι μια πιθανή τουρκική εισβολή θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ενότητα των συριακών εδαφών, επομένως η εισβολή θα αντιμετωπιστεί όχι μόνο στις στοχευμένες περιοχές αλλά και στα ήδη κατεχόμενα συριακά εδάφη.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε επίσης την ετοιμότητα των SDF να συντονιστεί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Δαμασκού για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή τουρκική επίθεση και να προστατεύσει τα συριακά εδάφη” καταλήγει η ανακοίνωση των Κουρδικών δυνάμεων SDF.

Δείτε βίντεο από την συνάντηση

Ύψωσαν την συριακή σημαία οι Κούρδοι

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι κουρδικές δυνάμεις ύψωσαν την σημαία της Συρίας στις περιοχές όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η συριακή επιχείρηση. Δίνουν μάλιστα στην δημοσιότητα εικόνες και βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

“Αφού ο ηγέτης των δυνάμεων SDF, Mazloum Abdi, ζήτησε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό να τους βοηθήσει να αποκρούσουν την αναμενόμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, οι SDF υψώνουν τη σημαία του συριακού κράτους πάνω από τις στρατιωτικές του εγκαταστάσεις στην περιοχή Al-Shuyukh.

Στις εικόνες που τραβήχτηκαν από τις πρώτες γραμμές στην περιοχή της Επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”, φαίνεται ότι η οργάνωση ύψωσε τη σημαία του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ στο υψηλότερο σημείο στο κέντρο της περιοχής Τελ Ριφάτ.

Το YPG/PKK, που έχει καταλάβει την περιοχή και τα περίχωρά της εδώ και 6 χρόνια πλησιάζει το καθεστώς μέσω της Ρωσίας σε περιόδους έντασης με την Τουρκία.

Η τρομοκρατική οργάνωση YPG/PKK πήρε την περιοχή Τελ Ριφάτ, η οποία απέχει 18 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, από την αντιπολίτευση τον Φεβρουάριο του 2016, μετά από σφοδρές συγκρούσεις, χάρη στην υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.

Ως μέρος αυτής της εικόνας προσέγγισης, οι τρομοκράτες στο Τελ Ριφάτ, στη Manbij και σε άλλους οικισμούς στη συνοριακή γραμμή, χρησιμοποιούν τη σημαία του καθεστώτος” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Δείτε βίντεο και εικόνες

Tags
Back to top button