Κύρια θέματα, Ασία & Ειρηνικός • 26/03/2021 - 21:54
Προ των πυλών το χειρότερο σενάριο για ΝΑΤΟ: Ρωσία και Κίνα θα κτυπήσουν Ουκρανία και Ταϊβάν - Πρόβα εισβολής από Πεκίνο!
"Σουρωτήρι" ο ΕΕΧ της Ταιβάν - Αμερικανός Ναύαρχος: Πολύ πιθανή μια εισβολή πλέον
Υπάρχουν έντονοι φόβοι και πληροφορίες πως Ρωσία και Κίνα θα δράσουν από κοινού διασπώντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ κτυπώντας από δύο πλευρές. Η Μόσχα θα κτυπήσει την Ουκρανία και η Κίνα την Ταϊβάν.
Πριν λίγο η πρωτοφανής συμβατική και πυρηνική επίδειξη ισχύος της Ρωσίας με ανάδυση 3 ταυτόχρονα πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Αρκτική έδειξε πως Μόσχα και Πεκίνο θα δράσουν από κοινού. Η μία χώρα θα προσφέρει ασπίδα στην άλλη και θα διασπάσει τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.
Είναι εμφανές πως Ρωσία και Κίνα δεν ανησυχούν πλέον για καμία κύρωση. Οι δύο χώρες λειτουργούν ως στρατηγικοί σύμμαχοι και θα επιλέξουν ώρα και μέρος που θα κτυπήσουν.
99% πρόκειται για Ουκρανία και Ταιβάν.
Η αποκάλυψη πριν λίγες ημέρες της Συμφωνίας Ρωσίας και Κίνας αποσκοπούσε στην ραγδαία μετατόπιση ισχύος υπέρ τους πολύ σύντομα.
“Κίνα και Ρωσία θα προστατέψουν το παγκόσμιο σύστημα. Εμείς είμαστε οι εγγυητές της δικαιοσύνης” είπαν με μια φωνή Μόσχα και Πεκίνο.
Διαβάστε επίσης:
“Σουρωτήρι” ο ΕΕΧ της Ταιβάν
Πριν λίγο η Κίνα έκανε κυριολεκτικά “σουρωτήρι” τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ταιβάν προχωρώντας σε πρωτοφανή επίδειξη ισχύος με εισβολή 20 (!) αεροσκαφών. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την Ταϊβάν να θέσει σε κατάσταση συναγερμού την αντιαεροπορική της ομπρέλα.
Αμερικανός Ναύαρχος ανέφερε αυτή τη βδομάδα πως “μια πιθανή εισβολή είναι πιο κοντά από ποτέ”.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κίνας PLAAF έστειλαν όπως αναφέραμε 20 αεροσκάφη στην βορειοδυτική ζώνη ADIZ (air defense identification zone)
Οι αρχές της Ταϊβάν ανέφεραν πως πρόκειται για την μεγαλύτερη εισβολή που έχει γίνει μέχρι σήμερα!
Στην επιχείρηση συμμετείχαν:
– 2 Y-8 ASW
– 1 KJ-500 AEW&C
– 4 H-6K βομβαρδιστικά
– 10 J-16s μαχητικά
– 2 J-10μαχητικά
– 1 Y-8 αεροσκάφος αναγνώρισης
Οπλισμένα με Bulava και Sineva τα 3 ρωσικά υποβρύχια στην Αρκτική
Αποτελούν το “μακρύ χέρι” του Κρεμλίνου και παρέχουν ασπίδα προστασίας δίνοντας την ικανότητα δεύτερου πλήγματος. Τα 3 υποβρύχια που εντοπίστηκαν στην Αρκτική φέρουν βαλλιστικό πύραυλο Bulava και Sineva.
Ο πύραυλος R-30 Bulava είναι βλήμα στερεών καυσίμων, που αναπτύχθηκε για τα υποβρύχια Project 955. Μπορεί να μεταφέρει 10 πυρηνικές κεφαλές.
Ο πύραυλος προωθείται με υγρά καύσιμα, έχει βεληνεκές 10.000 χλμ και μεταφέρει 10 πυρηνικές κεφαλές. Είναι εναλλακτικός του πυραύλου Bulava. Ο Bulava είναι ο νέος βαλλιστικός πύραυλος και διαθέτει “τρεις ορόφους”.
Ο Sineva δοκιμάστηκε πρώτη φορά το 2007 όπου και έπιασε το βεληνεκές των 11,547 χλμ. Μαζί με τον Bulava αποτελούν δύο πανίσχυρα όπλα στην ρωσική “φαρέτρα”.
Και οι δύο μεταφέρουν από δέκα αυτόνομες πυρηνικές κεφαλές, και θεωρούνται πρακτικά μη ανασχέσιμοι.
O ρωσικός πύραυλος R-30 Bulava (NATO: SS-NX-30) έχει εμβέλεια 9.500 χλμ και πιθανότητα κυκλικού σφάλματος 350 μέτρα.
Ο πύραυλος κατευθύνεται προς το στόχο αξιοποιώντας το δορυφορικό σύστημα GLONASS και για την εξουδετέρωση των αντιβαλλιστικών συστημάτων ο R-30 Bulava διαθέτει ψευδοστόχους οι οποίοι εκτοξεύονται για να παραπλανούν την εχθρική αεράμυνα.
Επιπλέον ο R-30 Bulava μπορεί να πραγματοποιήσει ελιγμούς κατά την τελική φάση της πτήσης του για την εξουδετέρωση της εχθρικής αεράμυνας.
Πεσκόφ: “Ρωσία και Κίνα είναι απέναντι από τις ΗΠΑ”
Το Κρεμλίνο, απαντώντας στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρομοίασε τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι Πεκίνο και Μόσχα τάσσονται κατά των προσπαθειών που κάνουν οι ΗΠΑ να επιβάλουν το δικό τους είδος δημοκρατίας σε άλλες χώρες.
Η Ουάσιγκτον θεωρεί την δική της δημοκρατία την μοναδικά σωστή και οι ΗΠΑ «ποτέ δεν παραιτούνται των προσπαθειών να επιβάλουν αυτό που ονομάζουν δημοκρατία, σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Είναι αυτό εναντίον του οποίου τάσσονται η Μόσχα και το Πεκίνο. Και από αυτή την άποψη, πράγματι η κοσμοθεώρηση του Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ είναι απολύτως ταυτόσημες. Και η Μόσχα και το Πεκίνο είναι ενάντια σε έναν τέτοιο εκδημοκρατισμό», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Μπάιντεν κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με τις οποίες Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θεωρούν ότι ο αυταρχισμός είναι τρόπος διαχείρισης του μέλλοντος σ’ αυτόν τον περίπλοκο κόσμο.
Και η Βόρεια Κορέα στο “παιχνίδι”
Η αδελφή του Kim Yong-un σχολίασε στην επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun:
«Μια συμβουλή προς τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ που πασχίζει να σκορπίσει τη μυρωδιά του όπλου στη χώρα μας από την άλλη μεριά του ωκεανού.
Αν θέλει να κοιμάται ήσυχα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καλύτερα να απέχει από το να προκαλέσει ένταση στο πρώτο της βήμα».
Πριν λίγες ώρες μετά από 4 χρόνια σχετικής ηρεμίας, η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους SRBM και μάλλον πρόκειται για τον νέο πύραυλο KN-23/24.