«Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του 50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν». «Δεν πρόκειται… εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών» διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος, και εμφανίστηκε έτοιμος ξανά να το κάνει…κούγκι! Προφανώς οι εκλογές είναι προ των πυλών…
«Αυτά που ζητάνε να νομοθετήσουμε για το 2019 και το 2018 είναι αντίθετα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Γίνεται τώρα να πάρουμε μέτρα για το μέλλον;» συνέχισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά τη συνεργασία της με τη «Δράση» «ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα για τις συντάξεις».
«Είναι παλαβά πράγματα αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για νέα μείωση συντάξεων» εξερράγη ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να λέει ότι 1400 ευρώ είναι πάρα πολλά για μια σύνταξη σε έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει 35 χρόνια».
«Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: Αν θέλει να τινάξει την Ευρωζώνη στον αέρα, ας την τινάξει!» επέμεινε ο κ. Καμμένος .
«Εμείς δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε ανθρώπους που παίρνουν 150 ευρώ τον μήνα» ήταν η τοποθέτηση του.
«Δεν έχουμε να πάρουμε κανένα καπελάκι μας και να φύγουμε. Τη λαϊκή εντολή εμείς την εφαρμόσαμε και την εφαρμόζουμε. Είναι η σειρά τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει. Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!».
«Αν θέλει να φύγει η Γερμανία από την Ευρώπη ας το αποφασίσει η Γερμανία. Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία. Και στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι διαφορετικές οι απόψεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε».
«Ο Θεός είναι βοηθός και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος».
Όσο αφορά την Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν είπε τα εξής:
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Στο προσφυγικό η Τουρκία έχει τρεις ενεργές συμφωνία. Μία με την Ελλάδα, για την επαναπροώθηση όσων δεν είναι πρόσφυγες, μία με την ΕΕ και μία με το ΝΑΤΟ, που προβλέπει ξεκάθαρα ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων επιστρέφει Τουρκία. Οταν η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ΕΕ, με την οποία έχει υπογράψει και έχει πάρει το »χαρτζιλίκι» της, 3 δισ. ευρώ, αλλά και στο ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Οι απειλές του Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που έχει συμφωνήσει πέραν της Ελλάδος», επανέλαβε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:
«Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε ακόμη σε Τούρκους αξιωματικούς στις Βρυξέλλες, οι οποίοι υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, που κάποια στιγμή βρέθηκαν χωρίς μισθό, με τα χρήματά τους να έχουν κατασχεθεί και τις οικογένειές τους να διώκονται στην Τουρκία, ενώ δεν είχαν εμπλοκή στο πραξικόπημα.
«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν οι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα, αλλά στο αν σε περίπτωση που σταλούν πίσω θα έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπεται από τη Χάρτα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τριτοκοσμικά ελέγχει τους δικαστές, αλλά με μία δημοκρατική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε τελικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε ότι καταδικάζουμε το πραξικόπημα και οποιαδήποτε κίνηση εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και άλλο το να ζητάς από μία κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσεις κατηγορούμενους, να εφαρμόζει τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έχουν δίκαιη δίκη».