Οι Κινέζοι στρατιωτικοί διοικητές έδωσαν «κόκκινο συναγερμό» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λόγω σφοδρής έντασης με τις ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό…και αυτές οι ημέρες θα είναι μια κρίσιμη περίοδο για ολόκληρο τον πλανήτη.Η ομάδα μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson ξεκίνησε να περιπολεί στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ την ήδη τεταμένη ένταση στα αμφισβητούμενα νησιά στην περιοχή.
Το Πεκίνο έδωσε αμέσως εντολή στους διοικητές των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων να θέσουν σε υψηλή ετοιμότητα τις δυνάμεις τους ενόψει «εξελίξεων».
Mεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κίνα με μαζικές αναπτύξεις οπλικών συστημάτων όπως βαλλιστικών πυραύλων DF-21, αντιπλοϊκών κτλ.
Πρόκειται για πρωτοφανής κλιμάκωση καθώς οι στρατιωτικές κινήσεις μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση αυτή τη στιγμή ενώ οι Κινέζοι Στρατηγοί αναφέρουν «Οι Αξιωματικοί μας και οι στρατιώτες μας είναι σε θέση μάχης».
Η Κίνα έχει αναπτύξει για τον σκοπό αυτόν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ICBM Dongfeng-41 στις ακτές της.
Την ίδια στιγμή Ταϊλάνδη, Ν.Κορέα και ΗΠΑ πραγματοποιούν μεγάλες ασκήσεις. Δείτε εδώ τα βίντεο
«Η Ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Carl Vinson», που συνοδεύεται από αντιτορπιλικά με σύστημα AEGIS ξεκίνησαν αποστολές ρουτίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στις 18 Φεβρουαρίου», αναφέρει δελτίο τύπου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.
Την ομάδα μάχης συμπληρώνουν επίσης δύο καταδρομικά, έξι αντιτορπιλικά και δύο πυρηνικά υποβρύχια, 140 μαχητικά συμπεριλαμβανομένων 80 F/A-18 Hornets.
Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι αμερικανικά πολεμικά πλοία πλέουν στην θαλάσσια περιοχή των Φιλιππίνων διαδραματίζοντας και αυτά σημαντικό ρόλο στην διαμάχη στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Rex Tillerson, ακόμη και πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να στείλουν στην Κίνα ένα «σαφές μήνυμα» για το απαράδεκτο των αξιώσεων της επί των επίμαχων νησιών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Αποκάλεσε επίσης παράνομη την κατασκευή τεχνητών νησιών στη Θάλασσα της Κίνας. Το Πεκίνο απάντησε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία και η παρουσία των τεχνητών νησιών Spratly εντός των χωρικών της κυριαρχίας της, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν .
Η Κίνα έχει μεγάλες διαφορές με τα χωρικά ύδατα με την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες, πυροδοτώντας συχνά εντάσεις στις θαλάσσιες περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Κίνα .
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ χρησιμοποιούνται σκόπιμα για την υποστήριξη των αμερικανικών αιτημάτων και την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Το διαρκές διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης, τον Ιούλιο του 2016 , συμφώνησε ότι η Κίνα δεν έχει κανένα έρεισμα για εδαφικές διεκδικήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα νησιά Spratly (Nansha) στο επίμαχο αρχιπέλαγος δεν ανήκουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κίνας , ενώ το Πεκίνο δεν αναγνωρίζει την απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση.
Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα σύγκρουσης και δεν πρόκειται πλέον για σενάριο αλλά για πραγματικότητα:
Η Κίνα έχει ενεργοποιήσει για τον σκοπό αυτόν τους αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους DF-21D ASBMs , οι οποίοι εξουδετερώνουν ειδικά αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
Ο DF-21D, χαρακτηρίζεται ως «φονιάς των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων» έχει εμβέλεια 1,450 χλμ, με τερματικό σύστημα καθοδήγησης και χρήση MaRVs.
https://youtu.be/HJi8oIxyfaE?t=1
https://youtu.be/zpO3S5GlJiQ