Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πολίτες σε απόγνωση θέλουν έξοδο από την Ευρωζώνη και το δημοψήφισμα που «έκαψε» η κυβέρνηση κατ’ εντολήν Βερολίνου

Ο κατήφορος για την ελληνική οικονομία και τα πορτοφόλια των Ελλήνων δεν έχει σταματημό. Η απαισιοδοξία χτυπάει «κόκκινο» και αποτυπώνεται σε δημοσκοπήσεις σαν αυτές της ALCO για το περιοδικό ZERO που δείχνει πώς όλο και περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θεωρώντας ότι δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα.

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τη φορολογία στα μπλοκάκια μοιάζει με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και πολλά ακόμη παραδείγματα της αποτυχημένης συνταγής που επιβάλλουν οι δανειστές-δυνάστες στην Ελλάδα και βρίσκει πρόθυμες τις κυβερνήσεις να την εφαρμόσουν. Μια πολιτική που έχει στόχο της εξόντωση και μόνο των επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων.

Όπως τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που θέλει να εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες πιστεύοντας πώς θα βάλει χρήματα στα ταμεία. Από πού και πώς; Αφού η αγορά βρίσκεται στα τάρταρα και κανείς πλέον δεν πρόκειται να ζητήσει απόδειξη ή να κόψει απόδειξη. Οι πολίτες θέλουν να γλυτώσουν την επιβάρυνση του ΦΠΑ και το ίδιο ασφαλώς και οι επαγγελματίες.

Αποτέλεσμα: Ενισχύεται η «μαύρη» εργασία. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να μειωθεί η φορολογία και να αυστηροποιηθούν οι κανόνες. Όποιος δεν κόβει απόδειξη όταν οι φόροι είναι λογικοί να πληρώνει ακόμη και με στέρηση της επαγγελματικής του άδειας. Αυτό όμως δεν συμφέρει γιατί θέλουν την εξόντωση ολόκληρων τάξεων.

Τι έγινε με το πετρέλαιο θέρμανσης; Έβαλαν περισσότερα χρήματα στα Ταμεία; Όχι. Απλά οι πολίτες σταμάτησαν να βάζουν πετρέλαιο. Τι έγινε με τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα; Παραδόθηκαν σωρηδόν οι πινακίδες και το Δημόσιο έχασε εκατομμύρια ευρώ. Στόχος λοιπόν των δανειστών είναι η εσωτερική υποτίμηση του νομίσματος με «θανάσιμη» φορολογία στα πάντα. Από τον καφέ μέχρι τα φάρμακα.

Αυτή η πολιτική λοιπόν που υπαγορεύεται από το Βερολίνο δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Οι πολίτες λένε φτάνει πια. Αυτό ακριβώς κατέγραψε η δημοσκόπηση της ALCO που έδειξε πώς το 53% των Ελλήνων θεωρεί λάθος την ένταξη της χώρας στο ευρώ, σε αντίθεση με το 38% και την ίδια στιγμή το 41% των ερωτηθέντων πιστεύουν πώς η Ευρωζώνη δεν θα συνεχίσει να υφίσταται (το 40% απάντησε το αντίθετο).

Και είναι προφανές αυτό όταν η Γερμανία και οι Βρυξέλλες θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία ή και σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» μεταναστών. Κάποια στιγμή οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι θα αντιδράσουν και με τον δικό τους τρόπο θα στείλουν το μήνυμα σε αυτούς που θέλουν την παγκοσμιοποίηση και την σαλαμοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και εδώ λοιπόν έρχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι μεγάλες τις ευθύνες όχι μόνο γιατί υπέγραψε ένα ακόμη μνημόνιο, όταν έλεγε πώς θα τα σκίσει, και το εφαρμόζει με απόλυτη ευλάβεια, αλλά γιατί το καλοκαίρι το 2015 «έκαψε» το δημοψήφισμα.

Το 62% των πολιτών που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 ψήφισε επί της ουσίας «ΟΧΙ» στην υποδούλωση του ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο και η κυβέρνηση του μετεφρασαν το αποτέλεσμα όπως αυτοί ήθελαν (γιατί ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν πώς θα προκύψει αυτό που προέκυψε) και προχώρησαν ένα ακόμη βήμα παραπέρα βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμη εξοντωτικό μνημόνιο που υπαγορεύει την αύξηση στη φορολογία στα μπλοκάκια.

Έχει κανείς αμφιβολία πώς αν γίνονταν σήμερα ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα με το ερώτημα για το αν η χώρα πρέπει ή όχι να μείνει στο ευρώ πώς η πλειονότητα θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου; Μάλλον όχι. Ποιος όμως μπορεί να εμπιστευτεί ξανά την κυβέρνηση που τους εξαπάτησε αρκετές φορές μέχρι τώρα;

Όπως και να έχει οι Έλληνες δεν μπορούν να σφίξουν άλλο το ζωνάρι. Έχουν φτάσει σε σημείο ασφυξίας από την απίστευτη φορολογία, τις καθημερινές επιβαρύνσεις, τη φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.

Tags
Back to top button