Κύρια θέματα, Φάκελος Τουρκία • 09/04/2021 - 10:02
Ο Ερντογάν πρότεινε την δημιουργία τουρκικής «ΕΚΤ»! - «Για να έχουν όλοι οι Τούρκοι και οι μουσουλμάνοι ανεξαρτησία από το δολάριο»
Το «colpo grosso» της Άγκυρας
Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Ο Ερντογάν με γοργούς ρυθμούς υλοποιεί τη δημιουργία της τουρκικής «ΕΕ» (Τουράν) , δηλαδή μιας κεντρικής ισλαμικής τράπεζας των τουρκικών εθνών.
Όσο στην Δύση «κοιμούνται με τα τσαρούχια» και διάφορα εγχώρια ΜΜΕ επικεντρώνονται στην οικονομική καθίζηση της Τουρκίας με την ελπίδα (αλήθεια τα εγχώρια ΜΜΕ γιατί το ελπίζουν αυτό;) να επιστρέψει η Τουρκία στην Δύση και στο ΝΑΤΟ (κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν), ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήδη έχει σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για να κάνει την Τουρκία υπερδύναμη εκεί που τη «παίρνει» να γίνει, στον αχανή τουρκογενή ζωτικό χώρο της Ευρασίας.
Ερντογάν: Η τουρκική «ΕΚΤ» (αν γίνει) θα αντικαταστήσει δολάριο και ευρώ
Θέλει να αντικαταστήσει την οικονομία της Δύσης με την αμιγώς τουρκική οικονομία όλων των κρατών από τον Καύκασο μέχρι την Μογγολία, εν ολίγοις όλων των κρατών που λήγουν σε… «σταν», με εξαίρεση το Τατζικιστάν (οι Τατζίκοι είναι Ιρανοί και όχι Τούρκοι) δημιουργώντας την δική του «Ευρωπαϊκή Ένωση», μια τεράστια αγορά σε έκταση και πληθυσμό η οποία μάλιστα θα έχει μέγιστη γεωπολιτική και οικονομική αξία καθώς θα αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» του «δρόμου του μεταξιού» και την «Rimland» που θα προστατεύει την «Heartland» που την αποτελούν Ρωσία και Κίνα μαζί.
Γεωπολιτικά είναι γνωστό πως η «Rimland» αποτελεί το «end game». Όποιος την κατέχει, δίνει τη νίκη ή όχι, στην «Heartland» αναλόγως αν είναι σύμμαχος ή εχθρός (Friend or Foe).
Η Άγκυρα θα εκβιάζει και τους δύο νέους στρατηγικούς εταίρους Ρωσία-Κίνα
Συνεπώς, ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα μπορεί να εκβιάζει τις δύο υπερδυνάμεις Ρωσία και Κίνα καθότι αν φύγει θα πάρει μαζί τους στη Δύση όλα τα τουρκικά έθνη, «ξεδοντιάζοντας» κυριολεκτικά την Ευρασία.
Ταυτόχρονα, χωρίς την δική του «ΕΕ», ο «Δρόμος του Μεταξιού» παύει να υφίσταται.
Τα ανταλλάγματα που σκοπεύει να πάρει είναι τεράστια. Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε τα επόμενα χρόνια, όμως ο άνθρωπος διαθέτει σχέδιο που στην Αθήνα ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί.
Καλό είναι να φύγει η Τουρκία από τις δυτικές δομές για να αφήσει τον ζωτικό χώρο ελεύθερο για την Ελλάδα. Αυτό μας συμφέρει.
Πρέπει όμως να έχουμε γνώση και τι επιδιώκει ο Ρ.Τ.Ερντογάν για το μέλλον. Τα σχέδιά του δεν περιλαμβάνουν «κόντεμα» της Τουρκίας και έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το «Τουράν» και τους αστείρευτους πόρους του για να ανακαταλάβει εδάφη και χώρες που κάποτε ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Γιατί ο Ερντογάν τα θέλει όλα. Θέλει να τον συγκρίνουν όχι με τον Ατατούρκ, τον θεωρεί πολύ «μικρό» για αυτόν, αλλά με τον Τζένγκις Χαν ή το λιγότερο με τον Ταμερλάνο.
Ο Τούρκος πρόεδρος προώθησε την ιδέα της μεγάλης «Ισλαμικής Τράπεζας», ενός οργανισμού ο οποίου θα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ρευστότητας των ισλαμικών οικονομικών οργανισμών όπως και να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομών.
Δηλαδή η ισλαμική τράπεζα θα μοιράζει και πακέτα «ΕΣΠΑ»!
και όχι «τουρκική». Γιατί σκοπεύει να μπορεί να δανειοδοτεί και να δίνει ρευστότητα, όχι μόνο στα τουρκικά έθνη αλλά γενικότερα σε ολα τα ισλαμικά έθνη.
Δηλαδή ακόμα και η Ινδονησία και η Μαλαισία να μπορούν να εισπράξουν πακέτα χρηματοδότησης, ή για παράδειγμα να ενισχυθεί η μουσουλμανική μειονότητα στις Φιλιππίνες και γενικώς όλοι οι μουσουλμάνοι του πλανήτη.
Η Τουρκία θέλει να γίνει αυτοκρατορία-χαλιφάτο
Καταλάβατε; Στόχος του δεν είναι απλά μια τουρκική αυτοκρατορία, αλλά μία τουρκική αυτοκρατορία-χαλιφάτο.
Και να κατέχει αχανείς εκτάσεις γης και άφθονους ενεργειακούς πόρους και πρώτες ύλες, αλλά και να έχει τη συνειδησιακή επιρροή που θα τη μετατρέψει σε οικονομική, σε όλους τους μουσουλμάνους του πλανήτη.
Στοχεύει να κάνει την Τουρκία, την πρώτη «ισλαμική υπερδύναμη».
Καλά θα κάνουν στην Ανατολή να τα σκεφτούν αυτά, αν πιστεύουν πως μπορούν να ελέγχουν την Τουρκία στο μέλλον γιατί και οι Αμερικανοί έτσι σκεφτόντουσαν και τώρα τελευταία δε νιώθουν και τόσο σίγουροι γι αυτό.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην τηλεδιάσκεψη των D-8 τόνισε και την ανάγκη για «σπρώξιμο» σε εκτεταμένο διεθνές εμπόριο διαμέσου των εθνικών νομισμάτων.
Δηλαδή εκτός δολαρίου, με το οποίοι οι ΗΠΑ απειλούν τους πάντες με κυρώσεις.
Θέλει να θέσει εκτός μάχης το βασικό αμερικανικό όπλο, δημιουργώντας δικό του οικονομικό σύστημα. Φυσικά αυτό αποτελεί προάγγελο δημιουργίας και ενός τουρκικού «ευρώ».
Οι Τούρκοι θέλουν την κατάργηση του δολαρίου
Από την πρώτη φορά που είχε ζητήσει συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα στην συνδιάσκεψη της D-8 το 2017 στην Κωνσταντινούπολη, οι εξελίξεις έδειξαν πως η ιδέα είναι λογική, είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, προφανώς εννοώντας ότι με βάση την συμπεριφορά των ΗΠΑ και το πως χρησιμοποιούν το δολάριο εναντίον των γεωπολιτικών αντιπάλων τους, ήρθε η ώρα να το «ξεφορτωθούν»
Κάτι το οποίο θέλει να το πράξει και η Κίνα με την Ρωσία.
«Για να προστατέψουμε τις χώρες μας από τα ρίσκα που βασίζονται στις αλλοδαπές ρευστότητες πρέπει να επικεντρωθούμε στο εμπόριο με τα εθνικά μας νομίσματα» πρόσθεσε.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας D-8, επίσης γνωστός ως Developing-8, είναι ένας οργανισμός αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ των ακόλουθων χωρών: Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Μαλαισία, Νιγηρία, Πακιστάν και Τουρκία.
Οπότε γίνεται κατανοητό πως το «Τουράν» είναι μόνο η αρχή και σε ότι αφορά την Αίγυπτο μην ξεχνάμε την ισχύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το 50% της αιγυπτιακής κοινωνίας, είναι φίλα προσκείμενο σε αυτήν. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα επιστρέψουν κάποτε στην εξουσία, όπως είχαν κάνει επί ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Ρ.Τ Ερντογάν πρότεινε μάλιστα την διμιουργία ενός δικτύου Έρευνας και Καινοτομίας, όπου τα πανεπιστήμια των χωρών αυτών θα ανταλλάσουν πληροφορίες πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην τεχνητή νοημοσύνη, στην ρομποτική και στο διαδίκτυο, στα δεδομένα και στην νανοτεχνολογία.
Είπε πως οι χώρες του D-8 πρέπει να επικεντρωθούν στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, βασισμένων στην υψηλή τεχνολογία για να υπάρξει πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη.