Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Μπλόκο» Πούτιν στα σχέδια της Δύσης: Αποφασισμένη η Μόσχα να «παγώσει» την Συμφωνία των Πρεσπών – Στο ΣΑ του ΟΗΕ πάει το θέμα των Σκοπίων

Διπλωματικός «πόλεμος» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο λόγος; Το μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Ρωσίας στην Βαλκανική Χερσόνησο. Οι ΗΠΑ όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, προσπαθούν να απομακρύνουν τους υπόλοιπους γεωστρατηγικούς παίκτες από τη διεκδίκηση των Βαλκανίων.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν δύο βασικούς στόχους στα Βαλκάνια: να διατηρήσουν τη σταθερότητα στο δυτικό μέρος της περιοχής και να ελαχιστοποιήσουν τη ρωσική επιρροή.

Στόχος της Ρωσίας στα Βαλκάνια είναι να αποτρέψει τη διεύρυνση της παρουσίας δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών υποδομών στην περιοχή, διατηρώντας παράλληλα αρκετές δυνάμεις ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει στρατηγικά projects ενεργειακών υποδομών.

Μην ξεχνάμε, πως τον περασμένο Μάρτιο η ρωσική πλευρά κατέστησε σαφές πως «τα σχέδια προσέλκυσης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο επικεφαλής της Αποστολής της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βάσει της παραγράφου 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η απόφαση για το όνομα της ‘Μακεδονίας’ πρέπει να εδράζεται σε νομικές βάσεις, οι οποίες ταυτόχρονα δεν θα χωρίζουν (διαιρούν) την κοινωνία. Υποθέτουμε ότι το θέμα της ονομασίας θα εξετασθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας σύμφωνα με την απόφαση 845,παράγραφος 3 του Συμβουλίου Ασφαλείας», έγραψε ο Λουκασέβιτς στο Twitter.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, οι αρχές των Σκοπίων δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος και κατηγόρησαν τη Δύση ότι παρεμβαίνει μόνιμα στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ από το 2016, αναφέρει το Σκοπιανό .

Η δήλωση του Λουκασέβιτς θεωρείται από τους παρατηρητές ως μια άμεση προσπάθεια της Μόσχας να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αντιπαράθεση Δύσης – Μόσχας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Το γεωπολιτικό παιχνίδι αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον πλέον.

Tags
Back to top button