Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάχη μέχρις εσχάτων στην Συρία: Βρέθηκαν Javelin! -"Εξοπλίζουν ISIS και Κούρδους εναντίον μας" λέει η Άγκυρα -Τρίτο "Στοπ" από ΗΠΑ

Τούρκος ειδικός σε θέματα ασφαλείας προχώρησε σε μια σοβαρή αποκάλυψη λέγοντας πως βρέθηκαν αμερικανικά αντιαρματικά Javelin στην Συρία τα οποία μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία.

Οι ερντογανικοί ισχυρίζονται πως αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν κατά του τουρκικού Στρατού από Κούρδους και ISIS. Αυτό είναι το αφήγημα τους.

Παράλληλα, μετά τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τ. Μπάιντεν, Τ. Σάλιβαν, τον ΥΠΕΞ, Α.Μπλίνκεν, ήρθε και τρίτη προειδοποίηση στην Τουρκία. Αυτή τη φορά από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στο συριακό έδαφος και με βάση τις νέες πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα, αν η Τουρκία ξεκινήσει επιχείρηση τότε θα είναι η τελευταία ευκαιρία Αμερικανών και Κούρδων να αντιδράσουν στο πεδίο της μάχης. Δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα ότι σχέδια έχουν κάνει μέχρι τώρα καθώς οι συροκουρδικές δυνάμεις SDF θα διαλυθούν.

Διαβάστε επίσης

Μένει να δούμε αν η Ρωσία θα δώσει το “πράσινο φως” σε ότι ζητά η Τουρκία. Πάλι σήμερα έξι ρωσικά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από περιοχές που ελέγχονται από τουρκόφιλες και τουρκικές δυνάμεις βόρεια του Χαλεπίου, στον άξονα Tel Rifat και Al-Shahba.

Ταυτόχρονα, ο τουρκικός Στρατός έχει εντείνει τους προπαρασκευαστικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του YPG/PKK στην πόλη Ain Issa, βόρεια της Ράκκα και στην περιοχή Abu Rasin (Zarkan) βορειοδυτικά της Al-Hasakah.

Οι Τούρκοι έχουν βομβαρδίσει αρκετά κουρδικά χωριά όπως Mehrmele,Xidrawi, El-Abush, Dardara, Tal Shanan, Qesir Toma Yelda, Tal Juma, El-Exebish, Tawila.

Δείτε βίντεο: Έξι ελικόπτερα έστειλε η Ρωσία

Τρίτο “ΟΧΙ” από τις ΗΠΑ σε Τουρκία

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Linda Thomas-Greenfield είπε στην Άγκυρα την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, καθώς θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ISIS.

“Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Linda Thomas-Greenfield μίλησε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Sedat Onal.

Μίλησε κατά των νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσθετη μετακίνηση του πληθυσμού, να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την ήδη ασταθής κατάσταση στην περιοχή, καθώς και να υπονομεύσει τις προσπάθειες του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS», ανέφερε η Μόνιμη Αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ σε δελτίο τύπου.

Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Τουρκίας και ζητούν την αντιμετώπιση των ανησυχιών μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Επιπλέον, η Thomas-Greenfield εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Άγκυρα για την υποστήριξη των Σύρων προσφύγων.

«Οι συνομιλητές συμφώνησαν στη σημασία της βελτίωσης της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία και τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η διασυνοριακή βοήθεια με τη βοήθεια του ΟΗΕ», αναφέρει το έγγραφο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να μην κλείσει ο μοναδικός ανθρωπιστικός διάδρομος όπως έχει αναφέρει το WarNews247.

Διαβάστε επίσης

“Η Τουρκία θα το κάνει όπως έκανε στο Ιράκ”

Αξιολογώντας τη δήλωση του Ερντογάν «Θα καθαρίσουμε το Τελ Ριφάτ και τη Μανμπίτζ από τρομοκράτες», ο Τούρκος ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Αμπντουλάχ Αγάρ είπε: «Είναι εξαιρετικά αποφασισμένος, η Τουρκία φαίνεται να το κάνει βήμα-βήμα όπως το έκανε στο Ιράκ. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ως πρώτο βήμα».

Δηλώνοντας ότι η πρώτη προτεραιότητα θεωρείται η ολοκλήρωση της ζώνης ασφαλείας, ο Ağar είπε:

«Το αντανακλαστικό της Τουρκίας φαίνεται να είναι να το κάνει βήμα-βήμα, όπως το έκανε στο Ιράκ, σε συντονισμό με τις χώρες που εμπλέκονται στην επιθυμητή περιοχή, αν είναι δυνατόν σε συνεργασία αν όχι, με ανεξάρτητη βούληση.

«Ως πρώτο βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Νομίζω ότι η πρόθεση και ο σκοπός του θέματος είναι να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας που σχετίζεται με την τρομοκρατία, να αποτραπεί η διάλυση της Συρίας και να δοθεί μόνιμη λύση στα προβλήματα με τους συριακούς πόρους», είπε.

Δείτε βίντεο: Βομβαρδισμοί Τούρκων

“Το πρόβλημα δεν θα λυθεί μέχρι να λυθεί το Χαλέπι”

Τονίζοντας ότι οι γραμμές Amuda, Al-Dirbasiyah, Qamışlı και Derik στην Hasaka, ειδικά στην περιοχή στα ανατολικά της επιχείρησης Aynularab (Kobani) και “Πηγή της Ειρήνης”  εμφανίζονται ως το θέατρο επιχειρήσεων, ο Ağar είπε, «Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι θα τελειώσει μόνο εκεί.

Το πραγματικό τέλος του συριακού εμφυλίου πολέμου μπορεί να επιτευχθεί μόνο σύμφωνα με τις αναλογίες των δημογραφικών δομών. Αυτό επιτυγχάνεται με την επιστροφή στη δημογραφική δομή πριν από τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε όλα τα εδάφη που κατέχει το YPG/PKK, να συμφιλιωθούν τα μέρη που μετείχαν στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και να επιστρέψουν όλοι στην πατρίδα τους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Είναι επίσης μια ευαίσθητη περιοχή. Τελ Ριφάτ, στο Χαλέπι. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, υπάρχει σεχταριστική ένταση στη γεωγραφία. Από αυτή την άποψη, η επιχείρηση Τελ Ριφάτ έχει επίσης μια σημαντική θεολογική πτυχή.

“Το συριακό ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί έως ότου το ζήτημα του Χαλεπίου έχει επιλυθεί».

Τουρκική “βόμβα”: Βρέθηκαν ουκρανικά όπλα στη Συρία;

Στην συνέχεια σε δεύτερη συνέντευξη που έδωσε, ο Αμπντουλάχ Αγάρ αποκάλυψε πως βρέθηκαν όπλα από την Ουκρανία στην Συρία και ότι “υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Τουρκία να στοχοποιηθεί”.

Είπε συγκεκριμένα:

“Ένας έμπορος όπλων στην πόλη Ιντλίμπ που ελέγχεται από τη τζιχαντιστική Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ της Συρίας έκανε μια ανάρτηση στο Telegram: «Αγόρασα Javelin από Ουκρανούς διοικητές. Το πουλάω για 15.000 δολάρια».

Εάν ισχύει ο ισχυρισμός ότι αντιαρματικοί πύραυλοι τύπου Javelin βρίσκονται στο Idlib, είναι πιθανό τα όπλα αυτά να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων. Yπάρχουν πληροφορίες ότι τέτοια όπλα μπορεί να πέσουν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι αυτές οι εικόνες προέρχονται από την Ιντλίμπ.

Εάν αυτά τα όπλα χρησιμοποιηθούν εναντίον του τουρκικού στρατού που επιχειρεί στη Συρία, αυτό θα περιπλέξει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μεγαλύτερο παράπονο των Αμερικανών είναι ότι τα πυρομαχικά που πρέπει να καταναλωθούν σε μια εβδομάδα καταναλώνονται από τον ουκρανικό στρατό σε μια μέρα. Αυτή είναι η καταγγελία των ΗΠΑ ειδικά για τους Javelins. Έδωσαν επτά χιλιάδες, αλλά θα μπορούσαν να είναι περισσότερα.

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη 20-22.000 . Υπάρχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων στην Ουκρανία. Τα όπλα αποστέλλονται συνεχώς. 

Javelin στην Συρία;

Σε αυτό το ανεξέλεγκτο περιβάλλον, που δεν είναι γνωστό ποιος ξοδεύει ποια πυρομαχικά και πόσα, όποιος βρει την ευκαιρία μπορεί να τα μετακινήσει σε άλλες περιοχές. Θεωρητικά είναι δυνατό. Πώς όμως έρχεται από την Ουκρανία στη Συρία; Μπορεί να προέρχεται από τη Ρωσία.

Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός αυτός να είναι παραπλανητικός. Η Ρωσία κατέλαβε αυτά τα συστήματα Javelin από τους Ουκρανούς. Πολλά δυτικά όπλα έπεσαν στα χέρια των Ρώσων. Μπορούν με κάποιο τρόπο να περάσουν στην Ιντλίμπ.

Για παράδειγμα, κάποιος που παρουσιάζεται ως έμπορος όπλων στο Idlib μπορεί να τα εμφανίσει. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες  αυτά τα συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί (σσ άρα έχουν μεταφερθεί).

Υπάρχει η Ρωσία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει de facto δεσμούς με τη Συρία. Αν ήρθε από το πεδίο της μάχης, μπορεί να έχει έρθει από τη Ρωσία. Ωστόσο, μπορεί να μεταφέρθηκε από άλλη οδό.

Μπορεί να διανεμήθηκε μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων από εκεί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας βρώμικος πόλεμος. Αυτό οδηγεί στην προετοιμασία της υποδομής για τη χρήση αυτών των όπλων από ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον χωρών όπως η Τουρκία.

Εδώ γίνεται πόλεμος αντιπροσώπων. Γίνεται ένας βρώμικος πόλεμος. Γίνονται πολύ δόλια και πονηρά πράγματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα όπλα για την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ή για ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

“Θα χρησιμοποιηθούν κατά Τουρκίας”

Δεν ξέρω ποιος το έκανε, αλλά κάποιος το έκανε. Αύριο που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα κατά της Τουρκίας, τα πράγματα θα γίνουν πιο τεταμένα. Η πηγή θα είναι το Ιντλίμπ. Θα έχει έρθει από την Ουκρανία.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι άνδρες από την Ιντλίμπ, που είχαν παλαιότερα δεσμούς με την Αμερική, πήγαν στην Ουκρανία. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να το έφεραν. Είναι και αυτό μια πιθανότητα.

 Αλλά δεν μπορούν να το φέρουν μόνοι τους. Χρειάζεται κάποια βοήθεια, κάποια μυστικότητα καθώς μεταφέρουν αυτά τα όπλα για χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτό είναι δυνατό μόνο με υποστήριξη.

Ποιος παρέχει αυτή την υποστήριξη; Χρειάζεται ψάξιμο. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε εμπλέκεται στον πόλεμο. Μπορεί να μην ήρθε καν από την Ουκρανία. Μπορεί να κατασκευάζεται ένα παιχνίδι ώστε να εμφανιστεί ότι προέρχεται από την Ουκρανία.

Μόλις αυτά τα όπλα εισέλθουν στη Συρία, μπορούν να πέσουν στα χέρια τόσο του ISIS όσο και του PKK” καταλήγει…

Δείτε χάρτες της Συρίας

Tags
Back to top button