ΣΟΚ: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζήτησε από την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών σε συνεργασία με την στρατηγική διοίκηση ενόπλων δυνάμεων (STRATCOM) να αξιολογήσουν και να παραδώσουν άμεσα την αναφορά τους σχετικά με την ικανότητα επιβίωσης Ρωσίας και Κίνας «μετά από πυρηνική επίθεση»!
Όπως επισημαίνει ζητήθηκε από τον διευθυντή της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) και τον επικεφαλής της STRATCOM, η εκτίμηση των δυνατοτήτων των δύο χωρών μετά από ενδεχόμενη πυρηνική σύγκρουση!
Μάλιστα λόγω των εξελίξεων ζητήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες!
Η ανάλυση θα περιλαμβάνει «τη θέση και την περιγραφή των κρίσιμων πληροφοριών για την πυρηνική υποδομή των δύο χωρών , που αντιπροσωπεύει την πολιτική και στρατιωτική σημασία της ισχύς τους».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ανάλυση διενεργείται μετά από αίτημα του Κογκρέσου.
Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων στις ΗΠΑ , το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό.
Οι γερουσιαστές εξέφρασαν τη δυσπιστία τους προς τις ρωσικές αρχές τονίζοντας και την ανησυχία τους ειδικά για την αυξανόμενη άνοδο της στρατιωτικής ισχύς της Κίνας .
Στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αποδυνάμωση των αντι-ρωσικών κυρώσεων εξαρτώνται από τη σύναψη διμερούς συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε απάντηση ότι αυτά τα «ερωτήματα» είναι απίθανο να είναι εφικτά προς το παρόν .
Η συνθήκη START-2 μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας υπεγράφη στη Μόσχα στις 3 Ιανουαρίου 1993. Τα δύο μέρη δεσμεύθηκαν το 2003 να μειώσουν τα οπλοστάσια των στρατηγικών όπλων τους στα δύο τρίτα του επιπέδου του Ιανουαρίου 1993.
Μέχρι το 2003, ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών σε κάθε πλευρά δεν έπρεπε να υπερβαίνει 3-3500 μονάδες.
Η Ρωσία έχει επικυρώσει τη συνθήκη με το πρωτόκολλο της 14ης Απριλίου 2000 με την προϋπόθεση της διατήρησης της συνθήκης ΑΒΜ (αντι-βαλλιστικών πυραύλων ).
Οι ΗΠΑ ενέκριναν το έγγραφο του Ιανουαρίου του 1996, αλλά δεν επικύρωσαν την συμφωνία της 26ης Σεπτεμβρίου 1997.
Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συνθήκη ΑΒΜ στις 13 Ιουνίου 2002, η Μόσχα ανακοίνωσε τον τερματισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από την συνθήκη START-2.
Τον Ιούνιο του 2002, το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση , η οποία ανέφερε ότι, λόγω των ενεργειών της Ρωσίας, η Ουάσιγκτον σημειώνει την απόσυρση της από οποιοσδήποτε προϋποθέσεις που απορρέουν από την συνθήκη START-2″.
Όλα αυτά προσδιορίζουν όμως ότι είμαστε κοντά σε νέα κούρσα και με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και μελλοντικού πυρηνικού πολέμου .
https://youtu.be/9uz9FUxGSmU?t=1