Εξαιτίας της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, 50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν. Προβλέπονται και εκατομμύρια θάνατοι από τον κορονοϊό.
Άκρως δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την παγκόσμια οικονομία από την επέλαση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της προβλέπει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση σε 6-8 εβδομάδες.
Η Goldman Sachs Investee πραγματοποίησε τηλεφωνική έρευνα σε 1.500 επενδυτικές εταιρείες και τα αποτελέσματα σοκάρουν. Οι προβλέψεις είναι μαύρες, καθώς με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, το κύριο συμπέρασμα, που προκύπτει, είναι ότι τις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα δούμε μία παγκόσμια κατάρρευση της υγείας και μια οικονομική κατάρρευση.
Εξαιτίας της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, 50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν απ’ αυτούς που θα πληγούν, το 80% θα είναι σε πρώιμο στάδιο, το 15% σε μεσαίο στάδιο και το 5% σε κρίσιμο στάδιο.
Με δεδομένο ότι τα ποσοστά θνησιμότητας από τον κορονοϊό κυμαίνονται στο 2% κατά μέσο όρο, εκφράζεται η εκτίμηση ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.
Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Αμφότερες οι πλευρές πρέπει να ελέγξουν αποτελεσματικά την πανδημία (όπως άλλες Ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη) για να διασφαλίσουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα καταρρεύσει περισσότερο. Ομως δεν φαίνεται πως έχουν εξοπλιστεί σωστά.
Τεράστιες θα είναι και οι επιπτώσεις στην οικονομία της Κίνας, σε εισαγωγές και εξαγωγές, καθώς και στις πρώτες ύλες και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
Με βάση όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια και θα υποχωρήσει κάτω από το 2%. Οι προβλέψεις εξάλλου αναφέρουν ότι ο δείκτης S&P 500 θα μειωθεί από 15% έως 20%.
Ουσιαστικά θα υπάρχει μια κατάρρευση στις χρηματαγορές με το πιο αισιόδοξο σενάριο να μιλάει για ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του 2020.