Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυβέρνηση-θίασος: Το Μαξίμου αποφασίζει για νέο δημοψήφισμα – «Λαγός» ο Ν.Ξυδάκης για τα περί δραχμής (βίντεο)

Σόιμπλε, Mοσκοβισί και Ξυδάκης φαίνεται ότι συμφωνούν. Η δραχμή είναι προ των πυλών καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως παραδέχτηκε χτες ο Ε.Τσακαλώτος δεν έχει κάνει το 70% όσων δεσμεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου αποφασίσει και φαίνεται ότι είναι υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος. Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση θίασος. Nέο δημοψήφισμα, ελληνική…NASA, τι άλλο μένει να δούμε ακόμη;

Η αρχή έγινε από την Bild, την φωνή του Β.Σόιμπλε η οποία άρχισε να κάνει λόγο για επανεργοποίηση από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακολούθησε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο ευρωπαίος επίτροπος, εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί τελικά λύση για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην αξιολόγηση, σημειώνοντας ωστόσο πως η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ: «Είμαστε υπέρ της ακεραιότητας της ευρωζώνης», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν σφαιρικές λύσεις. «Θέλουμε μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα με ανάπτυξη και απασχόληση» τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να φτάσει, με τις ελληνικές αρχές, το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα του χρέους.

Ενώ, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα απόκλισης οικονομιών της Ευρωζώνης και γι” αυτό η Επιτροπή θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ισορροπίες, είπε ο Π. Μοσκοβισί, η Επιτροπή καλεί τις χώρες που έχουν το περιθώριο στα δημόσια οικονομικά τους, όπως π.χ. η Γερμανία και η Ολλανδία, να το χρησιμοποιήσουν.

Μια φράση που θα συζητηθεί ακούστηκε από τα χείλη πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Νίκου Ξυδάκη. Ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, άνοιξε ορθάνοιχτα την πόρτα στην επιστροφή στη δραχμή όταν ρωτήθηκε για το αδιέξοδο με τους θεσμούς στο ζήτημα της αξιολόγησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία».

Και συνέχισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμα: «Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ… Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες για το θέμα της δραχμής στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι «άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις εγώ δεν κουβεντιάζω; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε».

Tags
Back to top button