Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κατασκοπευτικό «θρίλερ» στη Συρία: Καταδρομική επιχείρηση σε αγωγό πετρελαίου – Ρώσοι: «ΗΠΑ, Ισραήλ, ή Τουρκία πίσω από το χτύπημα!»

Καταδρομική επιχείρηση από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ήταν τελικά η μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε σε αγωγό πετρελαίου της Συρίας στην Α.Μεσόγειο το απόγευμα της Κυριακής, ανέφερε το υπουργείο Πετρελαίου της Συρίας.

«Μας ενημέρωσαν χθες για μια διαρροή πετρελαίου από το λιμάνι της Baniyas. Ειδικοί δύτες της συριακής πετρελαϊκής εταιρείας διερεύνησαν τον αγωγό και βρήκαν ξεκάθαρα ίχνη εξωτερικής ζημιάς σε πέντε σωλήνες», ανέφερε το συριακό υπουργείο.

Πρόκειται για την πρώτη δολιοφθορά στον συγκεκριμένο συριακό υποβρύχιο αγωγό από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας πριν από οκτώ χρόνια.

Η πόλη Baniyas βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Λατάκειας όπου έχει βάση το ρωσικό ναυτικό, ενώ στην περιοχή υπάρχουν και  δύο διυλιστήρια πετρελαίου της Συρίας.

Ο άλλος αγωγός βρίσκεται στην πόλη Homs.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συρία βασίζεται τρομερά στις εξαγωγές πετρελαίου μέσω δεξαμενόπλοιων από  τις μεσογειακές ακτές της.

Καμία οργάνωση, ή χώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.

Αφού έγινε γνωστή  η διαρροή πετρελαίου, στη συνέχεια εμπειρογνώμονες που εξέτασαν την περιοχή, αποκάλυψαν δολιοφθορά σε πέντε πετρελαιαγωγούς ταυτόχρονα με την χρήση ειδικών εργαλείων. Σε αυτή την περίπτωση, η ζημιά προκλήθηκε σαφώς από κάποιον, τονίζουν οι Σύροι.

Οι ζημιές επισκευάζονται επί του παρόντος. Δεν είναι ακόμη γνωστό, σύμφωνα με , ποιος θα μπορούσε να επιχειρήσει δολιοφθορά στους αγωγούς.

«Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν χώρες που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν την αστάθεια στη χώρα, υπονομεύοντας την συριακή  βιομηχανία πετρελαίου .

Οι χώρες που έχουν αναπτύξει τέτοιες δυνατότητες, μεταξύ των αντιπάλων του καθεστώτος Μπασάρ αλ-Άσαντ, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και ίσως η Τουρκία», αναφέρει Ρώσος δημοσιογράφος.

Όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  αλλάζουν άρδην όλα στην Συρία και στην περιοχή μετά από φερόμενη απόφαση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ξεπληρώνει την ιρανική βοήθεια στον πόλεμο με τον ISIS), για την είσοδο των ιρανικών εταιρειών στη Συρία, οι οποίες ελέγχονται από από την Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC) στο λιμάνι της Μπάνιας, προκαλώντας οργή στο Ισραήλ.

Πρόκειται για διαδρομή διέλευσης συριακού και αργότερα ίσως ιρανικού πετρελαίου στην Μεσόγειο. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ιράν, της Συρίας και του Ιράκ συμφώνησαν στο όλο θέμα.

Το πρόβλημα για το Ισραήλ είναι ότι το ιρανικό καθεστώς πλέον θα διασχίζει τα σύνορα και θα εισέρχεται στην Λατάκια και την Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άσαντ θα μισθώσει ανώνυμη ιρανική εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2019, παρέχοντας στο Ιράν ένα στρατηγικό σημείο πρόσβασης στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Συρία.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον ακήρυχτο πόλεμο ελέγχου των διαδρομών υδρογονανθράκων από την Μέση Ανατολή στην Μεσόγειο που θα εμπλέξει και εμπλέκει ήδη πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Τουρκίας και των ΗΠΑ αλλά και πολλών άλλων.

Tags
Back to top button