Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καιρός εκτός ελέγχου! Στα… λευκά ντύθηκε η Ν.Αφρική: Kαμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια και ελέφαντες «κολυμπούν» στα χιόνια

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο συχνές. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, αντιλόπες και λιοντάρια στην άγρια φύση και κάτω από έναν καυτό ήλιο. Όμως  σίγουρα δεν τις έχουμε συνδέσει με… χιόνια κι όμως αυτό συνεβή.

Η κλιματική αλλαγή επέρχεται εξαιρετικά γρήγορα και πολλά είδη φυτών και ζώων αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και αν συνεχίσει με τέτοιο ρυθμό θα αφανιστούν.Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, , και αν δεν γίνει κάτι άμεσα τότε το τέλος είναι κοντά.

Καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες και ελέφαντες ήταν ανάμεσα στα ζώα που ήρθαν αντιμέτωπα με τα χιόνια που έντυσε στα λευκά το Σαββατοκύριακο το Sneeuberg στο Δυτικό Ακρωτήρι.

Φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε και ανέβασε στο Instagram η Kitty Vilijoen, καθώς και άλλοι χρήστες των social media δείχνουν ελέφαντες καλυμμένους με χιόνι να προσπαθούν να περπατήσουν σε έναν χιονισμένο δρόμο, ενώ μία καμηλοπάρδαλη ξεπροβάλλει μέσα από «κατάλευκα» δέντρα.

Sneeuberg σημαίνει Χιονισμένο Βουνό και τέτοιες εικόνες με λεπτά στρώματα χιονιού δεν είναι ασυνήθιστασε αυτό το τμήμα της Αφρικής το χειμώνα, ωστόσο αυτό το ψυχρό ρεύμα θεωρείται ότι έρχεται αργά για την εποχή, καθώς το νότιο ημισφαίριο είναι έτοιμο να υποδεχθεί την άνοιξη.

Μέσα σε τρεις ημέρς το χιόνι έφτασε τα 25 εκατοστά, ενώ σε αρκετά τμήματα του Δυτικού Ακρωτηρίου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν, ενώ δρόμοι του Ανατολικού Ακρωτηρίου έκλεισαν από τις χιονοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα.

Τον Ιούλιο, καρδιά του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, αρκετές περιοχές σκεπάστηκαν με χιόνι.

Οι χώρες της αφρικανικής ηπείρου θα πληγούν τα μέγιστα σε περίπτωση που ενταθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την έρευνα της Eco Experts, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του University of Notre Dame.

Ο χάρτης της έρευνας δείχνει ότι η Αφρική πλήττεται περισσότερο.

SOS για το κλίμα εκπέμπουν 700 Γάλλοι επιστήμονες

Τα μηνύματα που φτάνουν από τους επιστήμονες κάθε άλλο παρά ευοίωνα είναι.«Έχουμε ήδη περάσει στο κλιματικό μέλλον» τονίζουν.

«Ν’ αφήσουν πλέον τους εξορκισμούς και να περάσουν στη δράση, για μια κοινωνία χωρίς άνθρακα» είναι η κραυγή- κάλεσμα προς την πολιτική ηγεσία, μέσω της εφημερίδας «Λιμπερασιόν», 700 Γάλλων επιστημόνων.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κλιματική έκτακτη ανάγκη, το SOS 700 επιστημόνων» η εφημερίδα δημοσιεύει το εκτενές κείμενο όπου οι συντάκτες του εξηγούν:

«Μόνο οι άμεσες αλλαγές και οι βραχυπρόθεσμες δεσμεύσεις, στο πλαίσιο ξεκάθαρων και φιλόδοξων στόχων έως το 2030, θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στην κλιματική πρόκληση».

«Έχουμε ήδη περάσει στο «κλιματικό μέλλον»» τονίζουν. «Έχουμε άνοδο των μέσων θερμοκρασιών, επανεμφάνιση ακραίας υποτροπής της θερμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ακόμα και στο βόρειο ημισφαίριο, τήξη παγετώνων και θαλάσσιων πάγων, ξηρασία, τροποποίηση των περιοχών διανομής για ορισμένα ζώα και φυτά, καταστροφή σπάνιων και πολύτιμων οικοσυστημάτων, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, αποξυγόνωση και όξυνση των ωκεανών κ.α είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις της αλλαγής του κλίματος που συνεχίζουν να συσσωρεύονται».

Tags
Back to top button