Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Ρωσία αντικαθιστά την Τουρκία με την Αίγυπτο: Μαζικά οι Ρώσοι τουρίστες θα πάνε στην Ερυθρά Θάλασσα

Κύρια θέματα, Μέση Ανατολή • 23/04/2021 - 11:53
Η Ρωσία αντικαθιστά την Τουρκία με την Αίγυπτο: Μαζικά οι Ρώσοι τουρίστες θα πάνε στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Ερντογάν πλήρωσε τα «διπλά παιχνίδια»

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μετά την αναστολή πτήσεων και ταξιδιών στην Τουρκία, την Αίγυπτο, απαντώντας έτσι στο διπλό παιχνίδι των Τούρκων οι οποίοι πούλησαν στην Ουκρανία UAV Bayraktar όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν νικηφόρα στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους κατά των Αρμενίων.

Αυτή τη φορά, προφανώς, οι Αιγύπτιοι κατάφεραν να αποδείξουν την ασφάλειά τους όχι μόνο σε σχέση με την απειλή του “Covid-19» αλλά και από την άποψη της τρομοκρατικής απειλής.

Φυσικά, αυτό έχει και γεωπολιτικές συνέπειες καθώς φέρνει την Μόσχα πιο κοντά με το Κάιρο.

Υπάρχει εισήγηση στον Β.Πούτιν για κλειστά σύνορα με την Τουρκία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Εισήγηση σε Β.Πούτιν: «Κλείσε τα σύνορα με Τουρκία μέχρι 30 Σεπτεμβρίου» – 533.000 Ρώσοι ακύρωσαν ήδη τα ταξίδια προς Τουρκία

Γιατί οι Ρώσοι προτιμούν την Αίγυπτο

Όλα τα τουριστικά πρακτορεία περιμένουν την Ερυθρά Θάλασσα ως σωτηρία και οι Ρώσοι τουρίστες ελπίζουν για αξιοπρεπείς εκπτώσεις.

Μετά το κλείσιμο της Τουρκίας, ανοίγει για την Ρωσία ένας μαζικός τουριστικός προορισμός, ένα άλλο παραθαλάσσιο θέρετρο για τους Ρώσους.

Το γεγονός ότι και οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία για την επανέναρξη των πτήσεων charter προς τη Χουργκάντα και το Sharm El-Sheikh διευκρίνισε για πρώτη φορά ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Bogdanov, όταν αυτό επιβεβαιώθηκε από την Αίγυπτο.

Οι πτήσεις προς τα θαλάσσια Θέρετρα της Χουργκάντα ​​και το Σαρμ Ελ-Σέικι στην Ερυθρά Θάλασσα απαγορεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2015 μετά από εναέρια ανατίναξη πάνω από τη χερσόνησο του Σινά ενός ρωσικού αεροπλάνου, μέσα στο οποίο οι τουρίστες επέστρεφαν από διακοπές στο Sharm El-Sheikh στην Αγία Πετρούπολη.

Ως εκ τούτου, η Αίγυπτος έκλεισε για τους Ρώσους τουρίστες πολύ πριν από την πανδημία και για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο.

Η Μόσχα ζήτησε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων και των ρωσικών αεροσκαφών στα αιγυπτιακά αεροδρόμια.

Ως εκ τούτου, για να επαναληφθούν οι πτήσεις, η Αίγυπτος έπρεπε να παράσχει στη Ρωσία όχι μόνο με εγγυήσεις για να εξασφαλίσει την ασφάλεια από τον κορωνοϊό αλλά και την ασφάλεια ενός εντελώς διαφορετικού επιπέδου.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Τουρκία είναι αντικειμενικά χειρότερη από ό, τι στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Τουρκία την προηγούμενη ημέρα, 20 Απριλίου 2021, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 61 χιλιάδες άτομα σε σύνολο 4,4 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ενώ στην Αίγυπτο – μόνο 852 άτομα, σε πάνω από 217 χιλιάδες περιπτώσεις μόλυνσης.

Όσον αφορά την «άλλη» ασφάλεια, οι αερολιμένες της Χουργκάντα ​​και του Σαρμ Ελ-Σέιχ έχουν υποβληθεί σε μεγάλο εκσυγχρονισμό και είναι τώρα εξοπλισμένοι με σύγχρονα συστήματα ελέγχου και ασφάλειας, το προσωπικό του αεροδρομίου έχει υποβληθεί σε πρόσθετη εκπαίδευση, όπως αναφέρει το Interfax.

Επιπλέον, οι ρωσικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικούς τερματικούς σταθμούς, όπου ειδικοί της αεροπορικής ασφάλειας από τα ρωσικά αεροδρόμια θα παρακολουθούν το επίπεδο ασφάλειας μαζί με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους.

Θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των υπηρεσιών των δύο χωρών. Οι Ρώσοι ειδικοί θα ελέγξουν τη διαδικασία του check-in και την επιβίβαση για μια πτήση από την Αίγυπτο, καθώς και θα επιβλέπουν τη φόρτωση φορτίου και ταχυδρομείου, τεχνική συντήρηση και θα ελέγξουν την καμπίνα πριν από την πτήση.

Ένας παρόμοιος μηχανισμός λειτουργεί ήδη στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπου εργάζονται οι ρωσικοί επιθεωρητές.

Η ακριβής ημερομηνία δεν δόθηκε. Στην τουριστική αγορά, λένε ότι η Αίγυπτος δεν θα έχει χρόνο να ανοίξει για τις διακοπές του Μαΐου και αναφέρουν ως πρώτη ημερομηνία των πρώτων πτήσεων charter – μετά τις 10 Μαΐου.

Οι πτήσεις αυτές φέρονται ήδη αναπτυγμένες από δύο τουλάχιστον αεροπορικές εταιρείες – μία από το Sheremetyevo, και η άλλη από το Vnukovo, δήλωσε μια πηγή του Interfax.

Επιπλέον, έχουν ήδη εμφανιστεί περιηγήσεις στην Αίγυπτο στις ιστοσελίδες των Tour Operators.

Παρά την απουσία μαζικού τουρισμού από τη Ρωσία, η αιγυπτιακή οικονομία δεν κατέρρευσε και προσαρμόστηκε και το αντιμετώπισε καλά χωρίς τους Ρώσους τουρίστες.

Η Αίγυπτος όπως και η Τουρκία είναι χώρες που εξαρτώνται σοβαρά από το συνάλλαγμα για να στηρίζουν τα νομίσματά τους.

Ανεξάρτητοι Ρώσοι τουρίστες, φυσικά, εξακολουθούν να έρχονται στα θέρετρα (οι τακτικές πτήσεις προς το Κάιρο επαναλήφθηκαν νωρίτερα).

Αλλά πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις, επειδή τα αεροπορικά εισιτήρια έγιναν ακριβότερα, και η πτήση επιμηκύνθηκε σοβαρά λόγω μεταφορών (κυρίως μέσω της Κωνσταντινούπολης) και από το Κάιρο υπάρχει απόσταση προς τα παραθαλάσσια θέρετρα για να φτάσουν μόνοι.

Η Ερυθρά Θάλασσα είναι προσβάσιμη τουριστικά όλο το έτος

Ως αποτέλεσμα, η Αίγυπτος έχει γίνει για τους Ρώσους κάτι σαν όχι και τόσο «απλές διακοπές» όσο και πριν.

Εν τω μεταξύ, οι τουρίστες από όλο τον κόσμο συνέχισαν να έρχονται για την ομορφιά της Ερυθράς Θάλασσας, όπου μπορούν να κολυμπήσουν όλο το χρόνο.

Ως αποτέλεσμα, το 2019, τα έσοδα του τουρισμού της Αιγύπτου αυξήθηκαν σε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ο υψηλότερος δείκτης στην ιστορία της χώρας (δεδομένα από την τοπική κεντρική τράπεζα).

Τα έσοδα αυξήθηκαν 67% σε σύγκριση με το 2017.

Ο αριθμός των τουριστών εκείνου του έτους ήταν 13,1 εκατομμύρια και η συμβολή του ταξιδιωτικού κλάδου στην αιγυπτιακή οικονομία ήταν πάνω από 15% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, το 2020, για προφανείς λόγους, υπήρξε κατάρρευση, όπως σε πολλές τουριστικές χώρες του κόσμου. Οι αρχές παρείχαν στήριξη στον κλάδο – έδωσαν χρήματα στα ξενοδοχεία, ώστε να μπορούν να διατηρηθούν σε αξιοπρεπή κατάσταση, ενώ δεν υπήρχαν οι τουρίστες, έδωσαν χαμηλότοκα δάνεια και διευκόλυναν τη φορολογική επιβάρυνση.

Ωστόσο, η καραντίνα και η αναστολή των πτήσεων κοστίζουν στη χώρα απώλεια ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα. Έτσι όλα τα έσοδα από τον τουρισμό το 2019, η Αίγυπτος θα μπορούσε να τα καταναλώσει στο “πεινασμένο” για τουρίστες 2020.

Για το 2020, η Αίγυπτος έλαβε μόνο 23% της συνήθους τουριστικής ροής και αυτό οφείλεται κυρίως στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Γκάδα Σαλάμπι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πανδημία οδήγησε σε μια απότομη πτώση του τουρισμού στον κόσμο στο σύνολό του, αλλά, δεδομένου ότι η αιγυπτιακή οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό κατά 10%, οι απώλειες για τη χώρα ήταν καταστροφικές.

“Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τα έσοδα του τουρισμού της Αιγύπτου το 2020 μειώθηκαν κατά περισσότερο από 75%», δήλωσε η Natalia Zaitseva.

Ως εκ τούτου, οι τουρίστες είναι πλέον σημαντικοί για την Αίγυπτο. Σε κανονικές περιόδους, αυτά τα δύο αιγυπτιακά θέρετρα έλαβαν περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες το χρόνο.

Οι αρχές της χώρας ελπίζουν να αποκαταστήσουν την τουριστική ροή των 3-4 εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών.

Η Αίγυπτος δεν θα αντικαταστήσει εντελώς την Τουρκία.

“Η ποιότητα της αιγυπτιακής υπηρεσίας και των ξενοδοχείων είναι διαφορετική από την τουρκική. Δεν θα αδικήσουμε τους Τούρκους. Αλλά αυτό θα μας βοηθήσει πολύ, τουλάχιστον για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους τουρίστες σίγουρα ” λένε οι Αιγύτπιοι.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι ενάντια σε μια πανδημία και το κλείσιμο πολλών χωρών, οι Ρώσοι άρχισαν να πετούν στην Αίγυπτο μέσω του Κάιρο πιο συχνά, ειδικά δύτες και windsurfers, για τους οποίους η Ερυθρά Θάλασσα είναι μια πραγματική Μέκκα.

Το γεγονός ότι το Aeroflot αύξησε τον αριθμό των πτήσεων προς το Κάιρο είχε ευεργετική επίδραση στο κόστος της πτήσης προς τη χώρα. Το κόστος μιας περιοδείας στην Αίγυπτο για τις διακοπές με διαμονή σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πρωινό και μια τακτική πτήση μέσω Καΐρου ξεκινά τώρα από 82 χιλιάδες ρούβλια.

Ωστόσο, το άνοιγμα των πτήσεων τσάρτερ στις πόλεις θέρετρο θα πρέπει να μειώσει το κόστος των μεταφορικών.

Επιπλέον, οι ειδικοί αναμένουν καλές εκπτώσεις από τα αιγυπτιακά ξενοδοχεία που θέλουν να κερδίσουν ξανά την αγάπη των Ρώσων. “Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσελκύουν ήδη ρώσους τουρίστες στην Αίγυπτο με τεράστιες εκπτώσεις.»

Για παράδειγμα, η περιοδεία Moscow – Sharm El-Sheikh, αντί 131 χιλιάδες ρούβλια, πωλείται για 83 χιλιάδες ρούβλια μέχρι το τέλος Απριλίου, δηλαδή ένα τρίτο φθηνότερο από την αρχική τιμή “, σημειώνει η Natalia Zaitseva.

Μιλάμε για μια επταήμερη περιοδεία (από τις 6 έως τις 13 Μαΐου) σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με μια υπηρεσία All Inclusive.

Ωστόσο, ο εμπειρογνώμονας δεν αποκλείει ότι στο πλαίσιο του κλεισίματος της Τουρκίας και την απότομη αύξηση των τιμών στα ρωσικά θέρετρα, η ζήτηση για περιηγήσεις στην Αίγυπτο να είναι τόσο μεγάλη ώστε οι τιμές για τις περιηγήσεις να μπορούν όχι μόνο να επιστρέψουν στα αρχικά τους επίπεδα, αλλά επίσης να αυξηθούν.

Τα ρωσικά παραθαλάσσια θέρετρα, πάλι, δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Η Τουρκία είναι κλειστή μέχρι την 1η Ιουνίου, αλλά είναι γεγονός ότι αυτή η κατεύθυνση θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι.

Η Αίγυπτος τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ένας λιγότερο δημοφιλής προορισμός διακοπών λόγω της αφόρητης θερμότητας για έναν Ρώσο τουρίστα. Ως εκ τούτου, η καλοκαιρινή περίοδος στην επικράτεια της Κριμαίας και του Κράσνονταρ εξακολουθεί να υφίσταται και θα σπάσει όλα τα προηγούμενα αρχεία στον αριθμό των τουριστών.

Άνοιγμα ευρωπαϊκών προορισμών όπως Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο και άλλοι λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, μπορεί να μην επιτρέψουν τη ροή των τουριστών από τη Ρωσία.

Tags
Back to top button