
Στις περιοχές από τις οποίες αντλούν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους στρέφουν το ενδιαφέρον τους τα τρία πρώτα κόμματα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της Ευρωβουλής, με διαφορετική στόχευση ως προς το τελικό αποτέλεσμα:
Η ΝΔ θέλει να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό για να μπει «με αέρα» στη τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γράψει όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και να διατηρήσει μια επαφή με τη ΝΔ μεταξύ 5-7 μονάδων περιμένοντας ένα «θαύμα» για τον Οκτώβριο και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θέλει να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό για να αποδείξει ότι παραμένει η μεγάλη αδιαμφισβήτητη πολιτική δύναμη «στα δεξιά» της ΝΔ και μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.
Και τα τρία κόμματα εστιάζουν στα λεγόμενα «κάστρα» τους, τα οποία στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή συμπίπτουν σε πολλούς νομούς, ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο «καινούργια» και επομένως πιο ασταθή, αλλά βασίζονται και αυτά στα παλιά «κάστρα» του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή ιστορικά εμφανίζονται να έχουν τη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της σε δύο περιοχές της Ελλάδας, την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα.
Αυτό αποτυπώνεται και στα υψηλότερα ποσοστά στις ευρωεκλογές του 2014, τα οποία καταγράφονται μεταξύ άλλων σε Λακωνία, Μεσσηνία, Καστοριά, Εβρο, Σέρρες και Χαλκιδική για τη ΝΔ και σε Λακωνία, Μεσσηνία, Πιερία, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα και Καστοριά για τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.
Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 είχε σημειώσει τα υψηλότερα ποσοστά του στην Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Από τα υψηλότερα ποσοστά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είχαν σημειωθεί σε Αχαΐα, Ηράκλειο, Χανιά, Ζάκυνθο, Βοιωτία και Εύβοια.
Σε επίπεδο Περιφερειών, το έργο της Νέας Δημοκρατίας είναι ευκολότερο, με αποτέλεσμα ο στόχος να βαφτεί η Ελλάδα «μπλε», ένα ζητούμενο που έχει περισσότερο επικοινωνιακή χρησιμότητα παρά πραγματική ουσία, να καθίσταται εφικτός.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στις ευρωεκλογές του 2014, παρόλο που η Νέα Δημοκρατία ήταν δεύτερο κόμμα με 22,72%, σε επίπεδο Περιφερειών κατάφερε να υπερισχύσει σε μόλις 6 έναντι 7 του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή έχουν μεγαλύτερη σημασία τα υψηλά ποσοστά σε κάθε νομό με την Αττική να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην προσπάθεια των «σκληρών» της δεξιάς.
Εδώ το ποσοστό τους, βάσει των αποδόσεων των εταιρειών στοιχημάτων κυμαίνεται περί το 10%, ποσοστό ανάλογο των εκλογών του 2014, με τον υποψήφιό του κόμματος, Ηλία Παναγιώταρο, να δίνει πραγματικά μεγάλο αγώνα για την «υπεράσπιση» του εντυπωσιακού 11%+ των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών.