Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα να κρατηθεί στην εξουσία – Ανοίγει τον κρουνό των προσλήψεων… και στο βάθος εκλογές

Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί των προσλήψεων προκειμένου να αναστρέψει το σε βάρος της πολιτικό κλίμα και αποδεικνύει ταυτόχρονα πώς το σενάριο των εκλογών είναι πιθανό για την άνοιξη αν η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείσει, όπως επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες δημοσιεύτηκε από τον ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.666 (σ.σ. τι αριθμός και αυτός) συνολικά προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού, παραϊατρικού και λοιπού βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης ανακοίνωσε και προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, λέγοντας πώς έχουν ήδη δρομολογηθεί.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» δήλωσε συγκεκριμένα από την Τρίπολη όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο κ. Βερναρδάκης, ενώ αναφέρθηκα σε ένα ακόμη θέμα που η κυβέρνηση εκτιμά πώς θα έχει μεγάλη απήχηση στον Δημόσιο Τομέα (το Δημόσιο είναι η βασική πηγή άντλησης ψήφων για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Αυτό είναι η κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα τους δοθεί με το νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί η δυνατότητα μετακίνησης τους σε υπηρεσία που θέλουν αφού βέβαια πληρούν ορισμένες απαραίτητες προϋποθέσεις. «Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πώς «διαπραγματευόμαστε καθημερινά και στόχος μας είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Κάποιοι, ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» ανέφερε για να καταλήξει ότι «πρέπει να ζούμε με τη διαχείριση των αντιθέσεων».

Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το μείζον θέμα για την κυβέρνηση, αν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό μπορεί να φέρουν σε δυσμενή θέση την κυβέρνηση. Είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ορόσημο το κλείσιμο της για να μπορέσει να χαράξει την περαιτέρω στρατηγική της αν και οι δείκτες της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και δεν μιλάμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα που βλέπει η κυβέρνηση αλλά για να βγουν στύβει τους πολίτες, αλλά ακριβώς την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κατάσταση στα νοικοκυριά.

Όλοι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη που τοποθετούνται δημόσια συνδέουν την πορεία του κυβερνητικού έργου με την δεύτερη αξιολόγηση και είναι προφανές από τις κινήσεις που γίνονται πώς το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο των εκλογών. Το είπε ξεκάθαρα χθες ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση αλλά αν δεν συμβεί αυτό εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος τότε δεν αποκλείονται οι εκλογές. Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι μήπως το Βερολίνο τρενάρει την αξιολόγηση με το πρόσχημα και την απόφαση του ΔΝΤ για παραμονή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα και την πάει για την άνοιξη, ίσως και αργότερα.

Η κυβέρνηση λοιπόν δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να αντέξει πολιτικά και να μπορέσει να πάει σε εκλογές αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να πάθει συντριβή.

Tags
Back to top button