Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΕ ετοιμάζεται για επείγουσα στρατιωτική επιχείρηση – Είκοσι πέντε χώρες μέλη ανακοίνωσαν στρατιωτική συνεργασία

Για αναμέτρηση σε παγκόσμιο επίπεδο ετοιμάζεται η ΕΕ η οποία υπό την καθοδήγηση τη Γερμανίας «τρέχει» την αμυντική Ένωση καθώς αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις με την φιτιλιά που άναψε ο Ν.Τραμπ σε Μέση Ανατολή και το κυριότερο, αναμένονται και άλλες αμερικανικές κινήσεις που θα δώσουν άλλη έννοια στο σοκ και δέος…

Είκοσι πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν επισήμως σήμερα μια πρωτόγνωρη στρατιωτική «συνεργασία» για να αναπτύξουν εξοπλισμούς και όπλα και να διευκολύνουν τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, με δεδηλωμένη φιλοδοξία να προωθήσουν την Ευρώπη της Άμυνας.

Μόνο η Μάλτα, η Δανία και η Βρετανία δεν συμμετέχουν σ’ αυτή τη «μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία» στην άμυνα, η οποία συνδυάζεται μ’ έναν κατάλογο 17 προγραμμάτων που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στους επόμενους μήνες.

Ανάμεσα στα προγράμματα αυτά είναι η δημιουργία ενός «πυρήνα απάντησης στις κρίσεις» που θα επιταχύνει την ανάπτυξη στρατευμάτων όταν η Ένωση διεξάγει μια επείγουσα στρατιωτική επιχείρηση — ένα πρόγραμμα που προωθεί η Γερμανία– ή η ανάπτυξη κοινών «ραδιολογισμικών» ώστε να επιτραπεί στα στρατεύματα των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών να επικοινωνούν ευκολότερα στο πεδίο, την οποία προωθεί η Γαλλία.

Επίσης πολλές χώρες θέλουν να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή ιατρική διοίκηση που θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση ορισμένων σπάνιων ιατρικών πόρων και εξοπλισμών για την υποστήριξη των εξωτερικών επιχειρήσεων της ΕΕ ή την ανάπτυξη ενός υποβρύχιου ρομπότ εντοπισμού ναρκών.

Μετά την αποτυχία να δημιουργηθεί πριν από 60 χρόνια μια Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άμυνας, οι Ευρωπαίοι ουδέποτε κατάφεραν να προχωρήσουν στον τομέα αυτόν, καθώς οι περισσότερες χώρες θέλουν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε κάτι που θεωρούν ότι εξαρτάται αυστηρά από την εθνική κυριαρχία.

Όμως διαδοχικές κρίσεις από το 2014 (ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, κύμα προσφύγων) και μετά η ψήφος υπέρ του Brexit και η άνοδος στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ άλλαξαν τα δεδομένα.

Τα μέτρα αυτά «ρίχνουν τα θεμέλια μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης της Άμυνας.

Η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναθέτει σε υπεργολάβους την ασφάλεια και την άμυνά μας», χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Tags
Back to top button