Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Φωτιά» έχει πάρει το τρίγωνο των Ιμίων ( Καλόλιμνος-Ψέριμος-Φαρμακονήσι) – Ελληνες και Τούρκοι με το δάχτυλο στην σκανδάλη

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο και πλήθος δημοσιευμάτων, η θαλάσσια  περιοχή που περικλείεται από τα νησάκια (Καλόλιμνο-Ψέριμο-Φαρμακονήσι-Ίμια) έχει πάρει «φωτιά»   από τα πλοία του λιμενικού Τουρκίας και Ελλάδος που περιπολούν στην περιοχή .

Οι άνδρες που επιβαίνουν σε αυτά βρίσκονται στην κυριολεξία με το χέρι στην σκανδάλη  , έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.  

Το σκηνικό εκτυλίσσεται 3,8 μίλια από την Αλικαρνασσό ( Μπόντρουμ για τους Τούρκους) κοντά στις βραχονησίδες Ίμια, στις οποίες έχουν συγκεντρωθεί τουρκικές ομάδες ακτοφυλακής από χθες το βράδυ με το δάκτυλο στην σκανδάλη , τονίζει ο τουρκικός τύπος .

Μετά την επίσκεψη του του Τούρκου ΑΓΕΕΔ στρατηγού Χουλουσί Ακάρ στα νησιά την προηγούμενη Κυριακή μαζί με τους αρχηγούς των τριών κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής «σαρώνουν» συνεχώς την περιοχή.

Ένα τουρκικό πλοίο  νύχτα και μέρα είναι σε συνεχή επιφυλακή μόλις 50 μέτρα από την βραχονησίδα Ίμια, παρατηρεί εκτός αυτού και τις κινήσεις των ελληνικών φυλακίων των παρακειμένων νησιών με κιάλια σε συνεχή βάση.

Άλλα τουρκικά σκάφη στην περιοχή διεξάγουν περιπολίες στα κοντινά νησιά θέτοντας στην ουσία σε ναυτικό κλοιό ολόκληρη την περιοχή και απαγορεύοντας ενδεχομένως την προσέγγιση ελληνικών πλοίων της ελληνικής ακτοφυλακής, τονίζουν οι Τούρκοι.

Από την άλλη πλευρά, σήμερα, στο νησί Καλόλιμνος  1,5 μίλια μακριά από τις βραχονησίδες Ίμια υπάρχει σε μόνιμη βάση πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής με επικεφαλής αξιωματικό και ναύτες που παρατηρεί από μακριά,  σε περίπτωση που  οποιοσδήποτε τουρκικό σκάφος  επιχειρήσει να προσεγγίσει    τις βραχονησίδες για να το αποτρέψει .

Στην ουσία ένα ελληνικό πλοίο του λιμενικού ευρίσκεται αντιμέτωπο με περισσότερα τουρκικά πλοία αναμένοντας οποιαδήποτε αντίδραση.

Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι «ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό  τον Γιάννη».

Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με νέο-Οθωμανούς Τούρκους, οι οποίοι ετοιμάζουν εδώ και πολύ καιρό την πρόκληση επεισοδίου «οποιασδήποτε μορφής» στην περιοχή,  και ίσως λέμε να αναμένουν …να εφησυχάσουμε για λίγο για να κάνουν την «κίνηση τους» την οποία ….δεν έχουν κάνει ακόμα.

Tags
Back to top button