Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ερντογάν: Οι εννιά βάσεις των ΗΠΑ στρέφονται κατά Τουρκίας! -Σενάριο τουρκικής απόβασης σε ελληνική βραχονησίδα

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά των ΗΠΑ και της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι εννιά αμερικανικές βάσεις δεν στρέφονται κατά της Ρωσίας. Δεν το τρώω” είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία αυτή του Ερντογάν μπορεί να αποδειχτεί ορόσημο καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος. Ο Ερντογάν θεωρεί πράγματι, όπως έχει αναφέρει το WarNews247 εδώ και καιρό, μείζονα απειλή τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Από κει και πέρα η κρίση είναι μονόδρομος πλέον για την Άγκυρα προκειμένου να αποκτήσει καλύτερες (όπως πιστεύει ο Ερντογάν) διαπραγματευτικές δυνατότητες υπό την απειλή τετελεσμένων.

Σενάριο απόβασης σε βραχονησίδα

Συγκλίνουσες πληροφορίες δείχνουν ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες η Τουρκία να κλιμακώσει περαιτέρω και να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ, για το καθεστώς των ελληνικών νησιών. 

Αυτό αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επί του θέματος αυτού, πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ απαντούν: «Η Τουρκία ας κάνει ό,τι θέλει, διότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και έχει δυνατό διπλωματικό οπλοστάσιο».

Όλα αυτά την ώρα που όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Αλεξία Τασούλη, γίνονται διαρκείς συσκέψεις στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή και στελεχών του ΥΠΕΘΑ και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της τουρκικής απόβασης σε βραχονησίδα.

Η Αθήνα έχει επίσης ενημερωθεί πως η Τουρκία έχει ενοχληθεί πολύ από τους χάρτες που δόθηκαν σε πρεσβείες που δείχνουν τις τουρκικές αξιώσεις και επιχειρεί να κάνει και αυτή το ίδιο.

Δείτε το βίντεο

Ρ.Τ.Ερντογάν: Oι εννιά βάσεις είναι εναντίον μας!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας (σ.σ. εννοώντας τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου).

Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας.

Δείχνοντας ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον έχει ενοχλήσει σε τέτοιο βαθμό, που να επιτίθεται καθημερινά με δηλώσεις του προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στο επιχείρημα ότι η χώρα μας «χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ», ωστόσο οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να παρέχουν στην Αθήνα στρατιωτική υποστήριξη και αεροπλάνα. Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ, συμπλήρωσε, για ν’ αναρωτηθεί: «Εναντίον ποιου;» (σ.σ. ενισχύεται η Ελλάδα).

«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας, στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να ιδρύσουν βάσεις εναντίον μας, 9 βάσεις. Εναντίον ποιων είναι (σ.σ. οι βάσεις);

Δεν θ’ αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα.

Λένε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας, δεν το τρώμε. Η Ελλάδα χρωστάει στην ΕΕ και παρόλα αυτά δίνουν όπλα, δεν θα πω ονόματα. Εναντίον ποιων της τα δίνουν;», διερωτήθηκε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη.

«Μιλήσαμε αλλά δες τι έγινε μετά. Και στο Νταβός το ίδιο έκανε. (…) Μας γέλασε στην Κωνσταντινούπολη και μετά μας έβριζε. Το ίδιο έκανε και ο Νταβός».

«Στο γεύμα με τον Μητσοτάκη παρόλο που είπαμε δεν θα αφήσουμε τρίτους, σαν να μην κάναμε αυτή την συνάντηση πήγε και έκανε δηλώσεις στην Αμερική».

Επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

Tags
Back to top button