Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βιάζονται οι ΗΠΑ να προκαλέσουν Γ’ ΠΠ: Σκληρές αερομαχίες Κινεζικών και Ιαπωνικών μαχητικών και παρολίγον κατάρριψη – «Βράζει» ολόκληρος ο δυτικός Ειρηνικός Ωκεανός (βίντεο, εικόνες)

Βιάζονται οι ΗΠΑ να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο στον πλανήτη. Μετά το πολεμικό σκηνικό με Ιράν και Ρωσία, πριν λίγο μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με μαχητικά της Ιαπωνίας πάνω από τα νησιά Tsushima και Kusu. Ως απάντηση αργότερα η Ιαπωνία έστειλε έξι (!) βομβαρδιστικά Xian H-6. 

Shenyang J-11 της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία αρχικά με αεροσκάφη F-15 της ιαπωνικής  αεροπορίας,  τα οποία συνάντησαν πάνω από τα στενά της Κορέας κοντά στα νησιά του Tsushima και Kusu.

Η εμπλοκή ήταν πολύ «σκληρή» και είχαμε πολλές φορές την αίσθηση ότι θα είχαμε και κατάρριψη, μιας και οι Κινέζοι πλέον «δεν παίρνουν χαμπάρι», ειδικά όσο αφορά Ιάπωνες και Αμερικανούς.

Η κυβέρνηση στο  Τόκιο ανακοίνωσε ότι  δεν υπήρξε καταφανή  παραβίαση του ιαπωνικού εναέριου χώρου, αλλά δεν εξήγησε επαρκώς γιατί έστειλε μια μοίρα πολεμικών  αεροσκαφών στον αέρα εναντίον των Κινέζων .

Άλλοι Ιάπωνες   αξιωματούχοι είπαν ότι οι Κινέζοι είχαν αποστείλει προηγουμένως  μεταφορικά αεροσκάφη  Shaanxi Y-8 και Shaanxi Y-9,  τα οποία επίσης είχαν εντοπιστεί και αυτά  στην ίδια γενικώς περιοχή.

 

Την ίδια στιγμή η Κίνα εκτόξευσε τρεις δορυφόρους….

 

Κίνα και η Ιαπωνία βρίσκονται σε συνεχή διαμάχες για μια σειρά από  νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

Η κινεζική κυβέρνηση «χλευάζει» συνεχώς  την Ιαπωνία με  συνεχόμενες ασκήσεις  στα ανοικτά των ακτών της,ενώ παράλληλα προειδοποιεί τους Ιάπωνες να απομακρυνθούν  από την περιοχή διότι θα τους επιτεθεί με την πρώτη ευκαιρία .

Οι Σινο-ιαπωνικές σχέσεις είναι τεταμένες σε πολύ υψηλό σημείο  και το Πεκίνο έχει  καλέσει το Τόκυο να μην παίζει με την «φωτιά ασκώντας  αντιεπαγγελματική στάση» .

Η περιοχή ολόκληρη στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό είναι σε αναβρασμό από την παρουσία αμερικανικών σκαφών αποτελούμενα από ομάδα μάχης με αεροπλανοφόρο , ενώ στην Ταιβάν οι Κινέζοι διεξάγουν τακτικές ασκήσεις με τον αεροπλανοφόρο  Liaoning kai και ομάδα μάχης .

Επίσης σύμφωνα με  άρθρο μας με τίτλο  , είχαμε πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων μικρών πλοίων του Ιρανών Φρουρών στα Στενά του Ορμούζ.

Το αντιτορπιλικό ‘USS Mahan’ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα ιρανικά πλοία που το προσέγγιζαν και τους ζήτησε να μειώσουν ταχύτητα αλλά δεν απάντησαν» ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Από ότι φαίνεται βιάζονται οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους να προκαλέσουν κάποιο  πολεμικό επεισόδιο και να το «φορτώσουν» στον νέο πρόεδρο, ο οποίος θα κληθεί στην συνέχεια να «βγάλει τα κάστανα από την φωτιά».

 

Tags
Back to top button