ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Νέες εξελίξεις έχουμε στα Βαλκάνια προερχόμενες από την Μόσχα που βλέπει τις ΗΠΑ να αλώνουν την περιοχή εντάσσοντας αρχικά την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ , ενώ σειρά έχει στην συνέχεια το Κοσσυφοπέδιο με διάφορα τερτίπια.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexei Meshkov, απέστειλε τελεσίγραφο στο Κοσσυφοπέδιο αναφέροντας ότι «η Μόσχα δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση το Κοσσυφοπέδιο να σχηματίσει εθνικό στρατό στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1244 και να σεβαστεί τον μη αλβανικό πληθυσμό της χώρας»αναφέρει ο
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε πως η Ρωσία αναμένει « ότι οι Αλβανοί ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου θα απέχουν από την θέσπιση στρατού με τρόπο που παραβιάζει το ψήφισμα 1244, ενώ θα σταματήσουν οι προκλήσεις στις οποίες προέβησαν με δηλώσεις σχετικά με τις εδαφικές διεκδικήσεις της Πρίστινα, εγκαταλείποντας τα εθνικιστικά σχέδια τους», δήλωσε ο Meshkov.
Επίσης, ο ίδιος κάλεσε τους Αλβανούς να ενδιαφερθούν περισσότερο για τον μη αλβανικό πληθυσμό του Κοσσυφοπέδιο. «Καλούμε του Αλβανούς να καταβάλουν προσπάθειες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Σέρβων και των άλλων μη αλβανικών πληθυσμών», δηλώνει ο ίδιος.
Ο Meshkov πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι υπέρ της συνέχισης του διαλόγου Πρίστινας-Βελιγραδίου και τονίζει ότι θέλει να δει την εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για την Ένωση των Σερβικών Δήμων .
Γιατί όμως όλα αυτά ;
Απλά διότι μονάδα των δυνάμεων εθνοφυλακής του Κοσσυφοπεδίου (KSF), με επικεφαλής τον Φατμίρ Λάνι , από τις 19 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, θα συμμετέχει σε μια κοινή άσκηση της KFOR στην Βάση του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη (USAREUR), που είναι ένα πολυεθνικό κέντρο ετοιμότητας (JMRC) στην περιοχή Hohenfild στην Γερμανία.
Η μονάδα των Αλβανών αποτελείται από 16 μέλη, μια ομάδα από εννέα μέλη του λόχου ΑΡΒΧΠ ( ατομικού , χημικού πολέμου ) , καθώς και μία ομάδα από πέντε πυροτεχνουργούς και δύο παρατηρητές.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς , οι Αλβανοί θα εκπαιδευτούν σε πολλά αντικείμενα και αποστολές .
Το γεγονός όμως αυτό έχει εξοργίσει την Ρωσία που βλέπει ότι οι ΗΠΑ , δια της μυστικής μεθόδου προσπαθούν να δημιουργήσουν τακτικές ένοπλες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο ακόμη και χωρίς να έχουν επίσημη ονομασία .
Η διαμορφωθείσα κατάσταση στην ΠΓΔΜ , το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία σε συνδυασμό με τις εθνικιστικές κινήσεις των Αλβανών σε ολόκληρα τα Βαλκάνια οδεύουν ολοταχώς προς μια πιθανότατη ένοπλη σύγκρουση.
Η κυοφορούμενη «ένωση» Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας θα είναι το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου που υποκινείται για διαφορετικούς λόγους και συμφέροντα από Τουρκία , ΝΑΤΟ και Σόρος.
Ο Αλβανικός εθνικισμός «βαράει κόκκινο» σε όλα τα Βαλκάνια και την Ελλάδα και πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το πεδίο.
Η Ρωσία που βλέπει τους Αμερικανούς να αλωνίζουν , ετοιμάζει σφοδρή αντίδραση σε δύο περιοχές που μπορούν να ξαναβάλουν φωτιά στα βαλκανική χερσόνησο. Την σερβική δημοκρατία της Βοσνίας , και το Κοσσυφοπέδιο.
Η δύση έχει κάποια νομικής φύσεως προβλήματα με αυτές τις δύο περιοχές και είναι «εκτεθειμένη» νομικά , στην προσπάθεια της να τα καταστήσει πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ.
Η Μόσχα εάν δεν επέμβει θα χάσει για πάντα την πρόσβαση στην περιοχή και οι περισσότεροι σλαβικοί κυρίως πληθυσμοί θα της « γυρίσουν την πλάτη». Οπότε η δράση Ρώσων πρακτόρων, πολιτικών και στρατιωτικών πρέπει να θεωρείται δεδομένη το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Σέρβος αμυντικός διεθνής αναλυτής Α. Πάβιτς τοποθετεί τα πράγματα σε σχέση με τα Βαλκάνια στην ορθή θέση , μιλώντας για «φωτιά » στον άξονα , Βελιγράδι -Σκόπια -Αθήνα ( λόγω ΔΝΤ) .
Οι ΗΠΑ και ΕΕ σίγουρα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν την πολύ «σκληρή δουλειά» που έχουν κάνει στα Βαλκάνια τα τελευταία 25 χρόνια μόνο και μόνο για να πέσει στο κενό και θα ωθήσουν την περιοχή μέσα στο χάος, αντί να επιτρέψουν σε κάποιον άλλο (Πούτιν), τον οποίο θεωρούν γεωπολιτικό αντίπαλο, «να βάλει για τα καλά πόδι στην περιοχή», τονίζει ο ίδιος.
Τα Βαλκάνια είναι ως επί το πλείστον καταλαμβάνουν μια σημαντική μερίδα της γεωπολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής , και του δόγματος των ΗΠΑ πάνω από το οποίο θα πρέπει να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη Ρωσία.
Και οι τρεις διαδικασίες της Δύσης, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την περιβόητη συμφωνία του «Ντέιτον», ήταν και οι τρεις ήταν αντι-σερβικές αλλά και αντι-ρωσικές.
Η πρώτη αφορά την υποστήριξη της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου, και ο εφοδιασμός του αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.
Το δεύτερο ήταν η υποστήριξη της απόσχισης του Μαυροβουνίου, η οποία προήλθε μέσω του Μίλο Τζουκάνοβιτς.
Η τρίτη διαδικασία είναι η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας της Σερβίας και η ενδεχόμενη κατάργησή της, η οποία (μέχρι τώρα) δεν πραγματοποιήθηκε και ούτε πρόκειται ελέω Ρωσίας .
Οι δυτικοί έκαναν τα πάντα ότι μπορούσαν και ότι δεν μπορούσαν για να αγοράσουν τα Βαλκάνια , αλλά η ψυχή των κατοίκων που μένουν εδώ (εκτός από τους Αλβανούς) δεν ανήκει στην Δύση αλλά στην Ρωσία και έτσι το όλο έργο των δυτικών έπεσε στο κενό.
«Η πλειοψηφία όλων αυτών που ζουν σε αυτήν την «σεισμογενή χερσόνησο» δεν πουλούν την ψυχή τους για ευρώ. Και σε όλους εκείνους που διαβάζουν αυτές τις λέξεις και τις σκέψεις, να το έχουν υπόψη τους», υπογραμμίζει ο Σέρβος ειδικός .
Το τελευταίο μήνυμα του Πούτιν στον Τράμπ ήταν: «Μην αγγίζετε το Μαυροβούνιο και τη Σερβία!». Αν δεν ήταν επιτυχημένο παγκόσμια το ρωσικό φαινόμενο δεν θα φοβόταν τώρα η δύση μην χάσει όλα όσα θεωρούσε κεκτημένα και στα Βαλκάνια .
Πρόκειται για ένα πλέγμα δεσμών» που θέλουν να «αλυσοδέσουν» τους κατοίκους από το εκπαιδευτικό σύστημα, τις ένοπλες δυνάμεις, την κοινωνία την θρησκεία κά, τονίζει ο Πάβιτς .
Η επίδραση της διαδικασίας της Μπολόνια για παράδειγμα στην εκπαίδευση για περισσότερο από μια δεκαετία μέχρι σήμερα, θέτει το σοσιαλιστικό σύστημα ως ρυθμιστή της εκπαίδευσης και των προγραμμάτων, τα οποία έχουν «γεννήσει» μια ολόκληρη γενιά νέων που είναι δεκτικοί σε οτιδήποτε προέρχεται από τα δυτικά κέντρα παραπληροφόρησης .
Μετά την εκπαίδευση σειρά πήρε ο στρατός … Όποιος και αν είναι ο στρατός, ειδικά όταν η Σερβία δεσμεύθηκε «για την συνεργασία για την ειρήνη» με το ΝΑΤΟ, εισήχθη αμέσως ο θεσμός της «επαγγελματοποίησης», βάσει συμφωνίας με την ΕΕ, για τον εξορθολογισμό και τη δυτική αναμόρφωση του αμυντικού συστήματος της χώρας.
Στην ουσία όμως αυτό αφορούσε στην «απομάκρυνση» του λαού από τις ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε έως σήμερα.
Προσπάθησαν με αγωνία οι δυτικοί να «φυτέψουν» δυτικά όπλα και πρότυπα του ΝΑΤΟ στην σερβική δημοκρατία για να εξαρτιέται η χώρα αποκλειστικά από την δύση και το ΝΑΤΟ, αλλά απέτυχαν παταγωδώς.
Μετά, με την αμέριστη βοήθεια φιλο-δυτικών μέσων ενημέρωσης έκαναν την εμφάνιση τους οι ΜΚΟ και οι «περιστασιακοί κρατικοί θεσμοί» επαναλάμβαναν συνεχώς ότι θα πρέπει να φύγουν από την χώρα , χωρίς όμως να κάνουν τίποτα για αυτό.
Το σίγουρο είναι ότι τώρα ετοιμάζουν τον διαμελισμό της ΕΕ και των Βαλκανίων , διότι πολύ απλά δεν τους βγαίνει το σχέδιο και για αυτό θα αφήσουν πίσω τους « στάχτη και ερείπια», όπως έκαναν δηλαδή πάντα.
Στο εθνικό επίπεδο πλέον η Ευρασιατική κατεύθυνση είναι η μόνη λογική κίνηση για να μπορέσει η Σερβία να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό , ΗΠΑ, ΕΕ, και ΝΑΤΟ.