Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βουλγαρική οργή για τον "Χάρτη Μακεδονικής Γλώσσας"




Οργή έχει προκαλέσει στη Βουλγαρία, ο νέος "Χάρτης Μακεδονικής Γλώσσας", που εξέδωσε η βορειομακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών

Ο χάρτης ανέπτυξε ιστορικά και γλωσσικά επιχειρήματα για την υπεράσπιση της επίσημης γλώσσας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ως ξεχωριστής από τη βουλγαρική, η οποία ορίζεται στα Σκόπια ως "μακεδονική".

Το έγγραφο έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές επιστημονικές αντιρρήσεις, επομένως συζητήθηκε από την ηγεσία της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (BAS) και του Ινστιτούτου Βουλγαρικής Γλώσσας, καθώς και από το Επιστημονικό Κέντρο "Κύριλος και Μεθόδιος" και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα.

"Πιστεύουμε ότι η θέση των Σκοπίων είναι ψευδής, απαράδεκτη και επιζήμια για τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η θέση της BAS παραμένει αμετάβλητη -η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια γραπτή περιφερειακή μορφή της βουλγαρικής γλώσσας", δήλωσαν.




Αντίδραση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα αποτελεί μέρος του ζητήματος της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των προβλημάτων. Κατηγόρησε δε τη Βουλγαρία ότι δεν είναι καθαρή όσο αφορά το θέμα αναγνώρισης της "μακεδονικής" γλώσσας.

"Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά" είπε, συμπληρώνοντας βέβαια ότι "φυσικά είμαστε μια πολυεθνική χώρα".

Πέτρος Κράνιας



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Tags
Back to top button