
Bιάζονται οι Γερμανοί, την στιγμή που όλο και περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη είναι κάτα της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.
Σύμφωνα με την σκοπιανή DW, σε επιστολή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Μπούτεσταγκ δηλώνει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Βερολίνου για τον ορισμό της ημερομηνίας των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ κατά το προσεχές Συμβούλιο της ΕΕ και τη Σύνοδο.
«Η έγκριση θα αποτελέσει ένα πραγματικά θετικό μήνυμα για την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία παρακολουθεί στενά την πορεία των μεταρρυθμίσεων παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις. Ωστόσο, οι όροι θα πρέπει να διατηρηθούν», αναφέρει η επιστολή,.
Στην ουσία, εμμέσως το Βερολίνο ζητάει να μπουν άμεσα τα Σκόπια στην ΕΕ.
Προσθέτει, πως η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προβεί σε σαφείς ενέργειες για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και περαιτέρω προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε σχετικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας για την ένταξη στην ΕΕ: «Ελπίζω οι φίλοι μας εντός και εκτός ΕΕ να μην μείνουν αδιάφοροι στη φιλιά της χώρας μας που δείχνει πως είναι απαραίτητη για το σύνολο των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και για την Ευρώπη».
Ο Ζάεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως η ΠΓΔΜ, βρίσκοντας λύση για τα ζητήματα ταυτότητας θα κάμψει και τους πιο δύσπιστους στην ΕΕ. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως «η καρδιά του Εμανουέλ Μακρόν θα μαλακώσει. Καταλαβαίνω τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στη Γαλλία, αλλά το Παρίσι είναι φίλος μας. Εάν η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και άλλες χώρες προχωρήσουν, τότε η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά, και τα κίνητρα των πολιτών μας θα είναι ακόμα μεγαλύτερα».
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ξεκίνησε, σήμερα, διαβουλεύσεις με τους εταίρους του συνασπισμού και με την αντιπολίτευση για το δημοψήφισμα. Οπως είπε, το δημοψήφισμα πρέπει να πετύχει και υπογράμμισε την ανάγκη οι πολιτικοί παράγοντες να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.
Η υπουργός Αμυνας Ραντμίλα Σέκερινσκα δήλωσε επίσης ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση.
«Το δημοψήφισμα αποτελεί σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας, καλώ όλους να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ», δήλωσε η Σέκερινσκα.
και τώρα η Ολλανδία λένε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ!
Οι ελπίδες της Αλβανίας για έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ μειώνονται. Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο ψήφισε ‘ΟΧΙ’ στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.
125 βουλευτές από την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση ψήφισαν κατά της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τα Σκόπια.
Η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις λήφθηκε το απόγευμα χθες μετά από συζήτηση, αναφέρει ο echedoros.
Η απόφαση δεν ήταν απροσδόκητη, όπως είχαν προειδοποιήσει οι Κάτω Χώρες, τους τελευταίους μήνες, και ακόμη και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αλβανία δεν είναι έτοιμη, καθώς υπάρχουν προβλήματα με το έγκλημα και τη διαφθορά.
Ο Βαν ντε Χέλβετ, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών (CDA) δήλωσε ότι γνωρίζει για την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά αυτό δεν είναι λόγος παράλειψης των κριτιρίων.
«Δεν υπάρχουν κριτήρια για την είσοδο νέου μέλους. Όσον αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση 800 δικαστών, μόνο δέκα από αυτούς έχουν περάσει μια δοκιμή. Με τίποτε δεν μπορούμε να πούμε ότι η χώρες Αλβανία και Σκόπια είναι έτοιμες για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο βουλευτής Βερχόβεν στο ‘D66’.
Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τη μεγαλύτερη ολλανδική εφημερίδα «De Telegraf»: «Οι Κάτω Χώρες αποκλείουν την ένταξη Αλβανίας και ‘Μακεδονίας’ στην ΕΕ».
Οι Γερμανοί είναι λογικό να βιάζονται. Να λοιπόν ποιοι είναι πίσω από το ανύπαρκτο κράτος των Σκοπίων. Οι Γερμανοί που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία που τόσο ζημιά τους έκανε στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο μαζί με την Ελλάδα . Τίποτα μα τίποτα δεν είναι τυχαίο σε όλα αυτά και θα έχουμε και συνέχεια δυστυχώς.