Τουρκική Φρεγάτα φέρεται να συνοδεύει από τα ξημερώματα το ερευνητικό πλοίο Barbaros που συνεχίζει να πλέει στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει συνεχή παρουσία στη περιοχή, παρουσιάζοντας τις «προσδοκίες του» στις ενέργειες της ελληνικής πλευράς και στην εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων . Όλες οι κινήσεις όμως του τουρκικού ΠΝ καταγράφονται από τα ελληνικά ραντάρ –επιφανείας και από τα πλοία των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
Σε ευθείες απειλές που δύναται να αποβούν σε «άμεση στρατιωτική παρέμβαση » στα εσωτερικά της Κύπρου εκ μέρους της Άγκυρας ¨ομιλεί» ο Τούρκος διπλωμάτης Οκτάι Ακσόι με αφορμή την συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, o τούρκος αξιωματούχος είπε «Έχοντας αποδεχθεί την Κύπρο, με όλα τα άλυτα προβλήματα τής, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διέπραξει το ανεπανόρθωτο. Οι Ελληνοκύπριοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση, είναι μέλη της ΕΕ και ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το νησί. Για αυτό δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος ».
«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις προκλήσεις. Δεν θα πραγματοποιήσουμε στρατιωτική παρέμβαση στην Κύπρο ενάντια στις γαλλικές και ιταλικές ενέργειες. Τουλάχιστον, όχι αμέσως,» συνέχισε ο Ακσόι προσθέτοντας «Θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, καθώς είμαστε μέλη της Συμμαχίας και θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, αν η Συμμαχία πάρει την πλευρά των ευρωπαϊκών χωρών, η Τουρκία θα λάβει αυστηρά μέτρα από μόνη της, φτάνοντας μέχρι και σε άμεσες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού», δήλωσε ο υπερφίαλος Τούρκος διπλωμάτης.
Την ίδια στιγμή κατατέθηκαν αιτήσεις από την κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., που ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, και την Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).
Οι νέες προκηρύξεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων προωθούνται ύστερα από τις αιτήσεις που υπέβαλαν, η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ.ΠΕ., που ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης, και της Energean Oil & Gas, για θαλάσσια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο).
Ο Τούρκος πρόεδρος , όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα ανοίγοντας συνεχώς μέτωπα κρατά το καθεστώς του «σταθερό» ενώ παράλληλα «υπόσχεται» στους Τούρκους υπηκόους του, μέσω των αξιωματούχων του, υδρογονάνθρακες στην Κύπρο και ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, πράγματα δηλαδή που δεν του ανήκουν σε καμία περίπτωση .
Με αυτό το ιδιότυπο ανατολίτικο παζάρι «θέλει» συνεχώς και ότι υφαρπάξει » καλό θα είναι» για τον ίδιο και το ισλαμικό καθεστώς του, με το οποίο προσπαθεί να εδραιωθεί την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
Πρόκειται για ψυχοπαθητική περίπτωση ηγέτη που ονειρεύεται οθωμανικά μεγαλεία και δόξες..αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.
Αν δει ο Τούρκος Σουλτάνος ότι το διεθνές περιβάλλον είναι λίγο ευνοϊκό θα «χτυπήσει» τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο , ενώ και μετά την αποπομπή των ελληνο-αμερικανών αξιωματούχων από τον Λευκό Οίκο , τα πράγματα για την Ελλάδα στενεύουν.
Ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά η 88η Στρατιωτική Διοίκηση «Λήμνος» αποστέλλει το δικό της μήνυμα επαγρύπνησης και μαχητικότητας.
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η Τουρκία ενδεχομένως ταυτόχρονα ετοιμάζει «κινήσεις» στο Αιγαίο –Κύπρο και την Βόρεια Συρία σε μια διμέτωπη «αντίδραση».
Μόνοι μας όμως θα κάνουμε ότι κάνουμε και αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε όσο γίνεται καλύτερα και να προετοιμαστούμε για αυτό.