Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντίστροφη μέτρηση για θερμό επεισόδιο: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις - Φεύγει LOR για δύο Μοίρες F-35: 20 συν 20 μαχητικά

Σε ύψιστη ετοιμότητα είναι πλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το κλίμα στα ελληνοτουρκικά είναι χειρότερο του 2020 με την Άγκυρα να έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για θερμό επεισόδιο έχει ξεκινήσει. Η κρίσιμη περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Ιουλίου όταν θα έχει αποπλεύσει το τουρκικό γεωτρύπανο.

Χτες, το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ εξαπέλυσε ένα πρωτοφανή μπαράζ πολεμικών δηλώσεων μιλώντας ευθέως για πόλεμο και για αλλαγή συνόρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε για πρώτη φορά στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας GLOBSEC στη Μπρατισλάβα πώς «πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας» .

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού:

-Μειώνονται οι χρόνοι αντίδρασης ενώ αν απαιτηθεί θα αναβληθούν οι συντηρήσεις ώστε να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες.

-Ταυτόχρονα μειώνεται ο χρόνος επέμβασης των Μονάδων και η επέμβαση στην συλλογή πληροφοριών.

-Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πολεμική Αεροπορία με τα Rafale, Mirage 2000-5, F-16, F-4 .

-Ταυτόχρονα, σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τμήματα των Ειδικών Επιχειρήσεων όπως Αμφίβιοι Καταδρομείς, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών και το Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού

Αίτημα για 20 συν 20 F-35

Παράλληλα, μαζί με την ετοιμότητα τρέχουν και τα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία σύνταξης του ελληνικού αιτήματος για τα F-35, του εγγράφου που καλείται στη διαδικασία των διακρατικών συμβάσεων (FMS) με τις ΗΠΑ, Επιστολή Διατύπωσης Αιτήματος (LOR: Letter of Request), έχει προχωρήσει.

Η LOR έχει συνταχθεί και πρόκειται να σταλεί μέχρι το τέλος της εβδομάδες ή το πολύ στις αρχές της επόμενης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα ζητά να ενημερωθεί για διαθεσιμότητα και κόστος ώστε να προμηθευτεί 20 συν 20, option για ακόμη είκοσι μαχητικά 5ης γενιάς δηλαδή δύο πολεμικές Μοίρες F-35.

Επίσης ρωτά να μάθει, πόσο θα κοστίσουν οι υποδομές της βάσης που θα φιλοξενηθούν τα αεροσκάφη αυτά, ενώ απαιτεί επίσης ταχείες παραδόσεις των μαχητικών βάση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας.

Ζητά ενημέρωση για την εκπαίδευση πιλότων, τεχνικών καθώς και για την εν συνεχεία υποστήριξη των αεροσκαφών ενώ θα ζητήσει και την εγκατάσταση τουλάχιστον τεσσάρων εξομοιωτών διότι δεν υπάρχουν διθέσια και η εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό θα γίνεται στο έδαφος.

Στα νησιά θα εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου παρεμβολών για εχθρικά UAV ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να νοικιάσουμε περισσότερα Heron από το Ισραήλ αλλά και MQ-9.

Δείτε το βίντεο

Tags
Back to top button