Βρισκόμαστε λίγο πριν τη μεγάλη καταιγίδα καθώς τα 200 δισ. του Πάουελ της Fed δεν έπιασαν τόπο, ενώ την ίδια στιγμή καταρρέει και η γερμανική οικονομία.
Η γερμανική βιομηχανία, που είναι προσαρμοσμένη στην παραγωγή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων βρίσκεται πλέον εκτός μάχης με αποτέλεσμα τις συνεχείς μειώσεις του προσωπικού.
Η κατάρρευση της γερμανικής βιομηχανίας παραλύει ολόκληρη την Ευρώπη καθώς θα μειωθούν οι εισαγωγές της από κράτη όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Ελλάδα και πάει λέγοντας.
Χαριστική βολή φυσικά θα δεχθεί και ο ελληνικός τουρισμός καθώς Γερμανοί και Άγγλοι θα περιορίσουν τα ταξίδια τους, ενώ οι Ρώσοι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει ήδη τη χώρα μας.
Η Ελλάδα λοιπόν με 400 δισ. ευρώ εξωτερικό χρέος, 100 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, 200 δισ. ευρώ να χρωστούν οι πολίτες και οι εταιρίες μεταξύ τους ετοιμάζεται για το νέο ταγκό με την κόλαση και την ολοσχερή χρεοκοπία.
Η βουτιά στο τζίρο της ΑΒ Βασιλόπουλος προμηνύει τη μεγάλη φτώχια που βρίσκεται προ των πυλών.
Κλαίνε και οι δείκτες των χρηματιστηρίων. Τα χειρότερα έρχονται…
Eφτασαν. Ιδού:
Στο βαθύ κόκκινο συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να χάνει πάνω από 500 μονάδες στο κλίμα παγκόσμιας ανησυχίας που έχουν διαμορφώσει τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την πορεία της μεταποίησης σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ, η έρευνα του Institute for Supply Management για τον κλάδο της μεταποίησης έδειξε περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη PMI να κατρακυλά στις 47,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 49,1 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας για δεύτερο διαδοχικό μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. Αυτή ήταν η χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιούνιο του 2009.
Είχαν προηγηθεί τα στοιχεία της Markit για τoν ευρωπαϊκό μεταποιητικό κλάδο τα οποία έδειξαν συρρίκνωση της δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 45,7 μονάδες από 47 μονάδες τον Αύγουστο.
Οι απογοητευτικές μετρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τον κρίσιμο κλάδο της μεταποίησης επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τον κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση εν μέσω του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας