Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντιμέτωπη με φτωχοποίηση και κοινωνικές αναταραχές η Τουρκία




Με μελανά χρώματα σκιαγράφησε το μέλλον της τουρκικής οικονομίας λόγω των συνεπειών του κορωναϊού ο τούρκος οικονομικός αναλυτής Μουσταφά Σονμέζ.

«Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ υψηλή ανεργία, απότομη ύφεση, μείωση εισοδημάτων, φτωχοποίηση και κοινωνικές αναταραχές» προέβλεψε ο Μουσταφά Σονμέζ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση 50 με 60% της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Σονμέζ.

Όπως τονίζει, 1,5 κατ. άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από τους ηλικιακούς περιορισμούς κι άλλο 1,5 εκατ. από τα καταστήματα που έκλεισαν από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών και ήδη υπήρχαν 4,5 εκατ. άνεργοι. Το ποσοστό ανεργίας στη γείτονα αγγίζει το 30% .


«Η τουρκική λίρα υποτιμάται συνέχεια, έχει φτάσει το όριο των 7 λιρών έναντι του δολαρίου. Τους επόμενος 12 μήνες πρέπει να αποπληρωθεί χρέος 170 δισεκ. Δολαρίων και φεύγουν επενδυτές» σημείωσε.

Ο οικονομολόγος ξεκαθαρίζει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι εύκολη περίπτωση για την τουρκική κυβέρνηση. «Σε περίπτωση χρηματοδότησης το ΔΝΤ απαιτεί στενή παρακολούθηση της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δε θέλει να μπει σε μια τέτοια σχέση με το Ταμείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί, δεν χάνει τις ελπίδες του, ψάχνει τρόπο με ιδιωτικές συνομιλίες με τον Τραμπ ακόμα και με ενδεχόμενο πολιτικών παραχωρήσεων» αναφέρει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Tags
Back to top button