Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Θα έρθει και η σειρά τους-Με το στόμα ανοιχτό παρακολουθούν οι Τούρκοι τις απανωτές απώλειες S-400 της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ακόμη και μέσα μαζικής ενημέρωσης που υποστηρίζουν διαχρονικά την Ρωσία στον εν εξελίξει πόλεμό της στην Ουκρανία παραδέχονται ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας τύπου S-400 Triumf «ζορίζονται» στο πεδίο της μάχης. Δεδομένου αυτού, ξένες χώρες που έχουν προμηθευτεί και χρυσοπληρώσει το σύστημα αρχίζουν να «αγχώνονται», αναφέρει η διάσημη .

Η σελίδα αναφέρεται στην Ινδία που έχει παραγγείλει S-400 από την Μόσχα, ωστόσο εμείς θα προσθέσουμε στην λίστα και την Τουρκία, η οποία θυσίασε τα stealth μαχητικά F-35 για αυτά τα ρωσικά οπλικά συστήματα.

S-300 και S-400 εναντίον F-16: Μπορούν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας να καταρρίψουν τα ουκρανικά μαχητικά;

Πληθαίνουν οι Απώλειες Ρωσικών S-400 στην Ουκρανία

Η αμυντική σελίδα The EurAsian Times κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα βλέποντας τις όλο και αυξανόμενες απώλειες συστημάτων S-400 που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός. Η Ουκρανία δήλωσε πως χτύπησε συστήματα S-400 και S-300 στην Κριμαία το βράδυ της 10ης Ιουνίου, ωστόσο έκτοτε και άλλες παρόμοιες επιθέσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Αν και η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τις περισσότερες επιθέσεις έναντι συστημάτων S-400 της, κάποιες από αυτές έχουν επιβεβαιωθεί μέσω φωτογραφιών που δείχνουν στοιχεία του συστήματος να έχουν υποστεί ζημιές. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ένα ολοκληρωμένο σύστημα τύπου S-400 Triumf κοστίζει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο του 2018 η Ινδία αγόρασε 5 συντάγματα S-400 έναντι 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο οι παραδόσεις καθυστέρησαν. Οι Τούρκοι με την σειρά τους συμφώνησαν το 2017 να προμηθευτούν το σύστημα έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2020 είχαν παραλάβει 4 συστοιχίες, ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2023 ο Τούρκος υπουργός άμυνας δήλωσε πως βρίσκονται σε ανενεργή κατάσταση.

Όπως και να έχει, το αντιαεροπορικό σύστημα της Ρωσίας θεωρείται στρατηγικό αμυντικό όπλο τόσο για την τουρκική όσο και για την ινδική αεράμυνα. Είναι ένα πολύ ακριβό οπλικό σύστημα, το οποίο εν καιρώ πολέμου θα αναλάβει τον ρόλο προστασίας κρίσιμων υποδομών, πόλεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Με το να βλέπουν Ινδοί και Τούρκοι την καταστροφή συστημάτων S-400 από ουκρανικά πυρά χάνουν τις ελπίδες τους ότι τα δικά τους S-400 θα τους βγάλουν «ασπροπρόσωπους» σε μία πιθανή μελλοντική σύρραξη.

Βάλθηκαν να ξεκινήσουν παγκόσμιο! Οι Ουκρανοί έπληξαν με HIMARS ρωσικό S-400 σχεδόν 50 χιλιόμετρα εντός της Ρωσίας

Εκτός από την Ινδία και την Τουρκία να σας ενημερώσουμε πως το σύστημα επιχειρείται επίσης από τον στρατό της Κίνας και της Λευκορωσίας. Παράλληλα, και άλλες ξένες χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για αυτό το πυραυλικό αμυντικό σύστημα. Ακόμη και Αμερικανοί ειδικοί έχουν παραδεχτεί πως πρόκειται για μία πολύ ικανή και προηγμένη πλατφόρμα.

 

Tags
Back to top button