Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πήραν εκδίκηση οι Ρώσοι! Αόρατα Su-57 εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με πυραύλους Kh-69 κατά της Ουκρανίας

Κάποιες ημέρες μετά από , το ρωσικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς επέστρεψε πιο «θυμωμένο» από ποτέ στην Ουκρανία. Αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση, οι Ρώσοι πιλότοι των μαχητικών εξαπέλυσαν μαζική πυραυλική επίθεση έναντι ουκρανικών θέσεων.

Κίνα σε Ουάσιγκτον: «Μπορούμε να καταλάβουμε την Ταϊβάν χωρίς πυρηνικά όπλα, μην αγχώνεστε»

Νέα Επίθεση με Su-57 στην Ουκρανία

Αναλυτικότερα, ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Μίκολα Όλεστσουκ ανακοίνωσε πως η Ρωσία το βράδυ της 20ης Ιουνίου πραγματοποίησε μία ολονύκτια πυραυλική επίθεση με υπερσύγχρονα μαχητικά τύπου Su-57. Ο διοικητής τόνισε πως η ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει και τους 4 πυραύλους τύπου Kh-59 και Kh-69 που εκτόξευσαν τα ρωσικά αεροσκάφη.

Ο ίδιος σημείωσε πως τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας του κατέρριψαν πολλούς εισερχόμενους πυραύλους πάνω από τις περιφέρειες Χάρκοβο και Κιροβοχράντ, οι οποίες φιλοξενούν σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες.

Η ρωσική πλευρά δεν σχολίασε τις εν λόγω δηλώσεις του Ουκρανού, ούτε επιβεβαίωσε πως έλαβε χώρα μία τέτοια επίθεση. Μέχρι στιγμής πάντως η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει πολύ περιορισμένα τον τύπο Su-57 στην Ουκρανία. Τον Απρίλιου του 2024 το Κίεβο είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά επίσημα πως είχε παρατηρήσει Su-57 στους ουρανούς τους σε περιορισμένους επιθετικούς ρόλους. Φαίνεται πως η Ρωσία είναι πολύ προσεχτική με την ανάπτυξή τους στο πεδίο της μάχης.

Πύρινη Λαίλαπα: Οι Ρώσοι έριξαν για πρώτη φορά βόμβα FAB-3000 τριών τόνων στην Ουκρανία (Βίντεο)

Όπως τότε έτσι και τώρα, τα ρωσικά Su-57 εκτόξευαν τον πύραυλο Kh-69, ο οποίος λέγεται πως σχεδιάστηκε ειδικά για το ρωσικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Πρόκειται για ένα από τα φονικότερα πυρομαχικά στο εναέριο οπλοστάσιο της Μόσχας, με εμβέλεια πυρός που φτάνει τα 290 χιλιόμετρα και εκρηκτική κεφαλή 310 κιλών.

Αν και οι Ρώσοι ειδικοί επιμένουν πως πρόκειται για έναν πύραυλο που είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί, η ουκρανική πλευρά έχει δηλώσει πως σχεδόν πάντα καταρρίπτει τέτοιους ρωσικούς εισερχόμενους πυραύλους. Εμείς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ποια πλευρά λέει την αλήθεια, ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι στο μέλλον θα βλέπουμε όλο και συχνότερα τον συνδυασμό Su-57 με Kh-69 πάνω από την Ουκρανία.

 

Tags
Back to top button