Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Πώς θα αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του παιδιού σας

Το να πιστεύετε ότι μπορεί ένα παιδί να μην γκρινιάζει είναι πρακτικά αδύνατον. Αυτό που μπορεί όμως να γίνει είναι να κάνετε κάποια πράγματα για να τη μειώσει όσο γίνεται περισσότερο. Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές κατευθύνσεις:

  • Δομήστε σταδιακά μια σχέση κατανόησης με το παιδί. Να εισπράττει δηλαδή το ενδιαφέρον σας και να βλέπει ότι προσπαθείτε να μπαίνετε στη θέση του για το πώς νιώθει κάθε φορά. 
  • Εκείνες τις φορές που γκρινιάζει, μην το επικρίνετε, ούτε να το αποπαίρνετε. Κακώς ή καλώς όλα τα παιδάκια γκρινιάζουν, οπότε θα πρέπει να δείξετε υπομονή και ανοχή.
  • Χρήσιμο επίσης θα ήταν να το παροτρύνετε να εκφράζει τα συναισθήματά του με ήρεμο τρόπο για να το βοηθήσετε να δοθεί μια λύση και ταυτόχρονα να του κάνετε σαφές ότι με την γκρίνια δε λύνεται το παραμικρό.

  • Αναμφισβήτητα θα πρέπει να ξεκουράζεται, να τρέφεται σωστά και να νιώθει όμορφα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν κάποιο από αυτά δεν υπάρχει, να περιμένετε ότι η γκρίνια του θα «χτυπήσει» κόκκινο!
  • Όσο δύσκολο και να είναι, προσπαθήστε να μη χάνετε την ψυχραιμία σας όταν το παιδί γκρινιάζει και χειριστείτε με έξυπνο τρόπο αυτές τις καταστάσεις, όπως για παράδειγμα με τη βοήθεια του χιούμορ.
  • Επειδή τα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις γκρινιάζουν είτε για να τραβήξουν την προσοχή σας, είτε για να πετύχουν αυτό που θέλουν, αποφύγετε να παίξετε το παιχνίδι τους και ιδιαίτερα σε ζητήματα που τους έχετε ξεκαθαρίσει ποια είναι τα δεδομένα. Σε πρώτη φάση δείξτε ελεγχόμενη αδιαφορία και στη συνέχεια θυμίστε τους τη συμφωνία που έχετε κάνει κατά το παρελθόν.

Πηγή:

Tags
Back to top button