Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Έξι τρόποι για να πυροδοτήσεις περισσότερη χαρά στη σχέση σου

Το να ερωτεύεσαι, ή ακόμα και το να έχεις ένα νέο ρομαντικό ενδιαφέρον, μπορεί να μοιάζει πολύ με την ίδια τη σπλαχνική εμπειρία της χαράς: Ίσως νιώθεις ότι επιπλέεις ή χαμογελάς περισσότερο από ποτέ. Σε αυτή τη φάση, η εύρεση της χαράς σε μια σχέση συχνά συμβαίνει απλώς από προεπιλογή. 

Η φυσική χαρά στην αρχή μιας σχέσης έχει τις ρίζες της σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία της κατάστασης, και με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να εξασθενίσει. Από τη στιγμή που γνωρίζουμε κάτι καλά και μπορούμε να το αναλύσουμε στον εγκέφαλό μας, αυτό καταπνίγει την εμπειρία του. Αρχίζουμε να κάνουμε εκπτώσεις στους συντρόφους μας όπως συχνά κάνουμε στους εαυτούς μας. Αλλά το να εστιάσεις ξανά σε μια πτυχή του συντρόφου σου που πάντα σου άρεσε μπορεί να πυροδοτήσει εκ νέου μια στιγμή χαράς. 

Παρακάτω, θα δεις τις δοκιμασμένες τεχνικές για να πυροδοτήσεις περισσότερη χαρά σε μια ρομαντική σχέση:

Δημιουργήστε την προσωπική σας δεξαμενή χαράς

Ακριβώς όπως δεν μπορείς να αγαπήσεις πλήρως κάποιον άλλο μέχρι να αγαπήσεις τον εαυτό σου, είναι δύσκολο να βρεις χαρά με ένα άλλο άτομο εάν δεν ξέρεις πώς να ζήσεις μόνη σου. Και όταν και οι δύο άνθρωποι σε μια σχέση μπορούν να βιώσουν χαρά από μόνοι τους, μπορούν να εγκαταλείψουν τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που μπορεί να είχαν για να πάρουν χαρά αποκλειστικά ο ένας από τον άλλον. Για αυτόν τον σκοπό, είναι σημαντικό να εστιάσετε πρώτα στον εαυτό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε ο ένας τον άλλο, αλλά περισσότερο να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας πρακτικές χαράς. 

Δεσμευτείτε σε μια συγκεκριμένη, επαναλαμβανόμενη κοινή εμπειρία

Ως ζευγάρι, ξεκινήστε βρίσκοντας το κοινό σας χαρούμενο έδαφος. Αναρωτηθείτε πότε αισθανθήκατε συγχρονισμένοι, ζωντανοί, συνδεδεμένοι, οικείοι και πιο ανάλαφροι ο ένας με τον άλλον. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι είστε μαζί σε μια χαρούμενη κατάσταση. Μπορεί να ήταν μια αστεία ταινία που είδατε ή όταν πήγατε μαζί σε μια παράσταση. Μόλις καταλήξετε σε μερικά πράγματα, επιλέξτε ένα από αυτά και να το προγραμματίσετε ως επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα στο πρόγραμμα σας.

Μην πιέζετε ο ένας τον άλλον να απολαμβάνετε τα ίδια πράγματα

Μπορείς να προτείνεις στον σύντροφό σου να συμμετάσχει στο μάθημά γιόγκα ή να παρακολουθήσει μια συγκεκριμένη εκπομπή μαζί σου, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συμμετάσχει και εκείνος σε αυτό, και ως αποτέλεσμα, θα ζήσετε μια κοινή χαρούμενη στιγμή. Αλλά το να έχεις πράγματα που σου φέρνουν χαρά από μόνη σου είναι εξίσου σημαντικό με το να έχετε τέτοια πράγματα μαζί σαε ζευγάρι. Και, στην πραγματικότητα, όταν ο καθένας από εσάς έχει αυτόν τον χρόνο μόνος του για να εξερευνήσει τα ατομικά του ενδιαφέροντα και πάθη, είναι πιο πιθανό να επιστρέψετε νιώθοντας αναζωογονημένοι.

Επικοινωνήστε ανοιχτά

Ενώ η έλλειψη επικοινωνίας είναι η συχνά αναφερόμενη βασική αιτία πολλών προβλημάτων, είναι επίσης ένας μεγάλος κλέφτης της χαράς σε μια ρομαντική σχέση. Το να μην λες αυτό που πρέπει να πεις όταν πρέπει να το πεις απλώς γεννά δυσαρέσκεια, η οποία σε εμποδίζει να είσαι πλήρως παρούσα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα πράγματα που είναι δύσκολο να πει κανείς. Αν ο σύντροφός σου κάνει κάτι που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη, πες του το.

Σχεδιάστε ενεργά πράγματα μαζί

Εάν έχετε σχεδιάσει ποτέ συναρπαστικές διακοπές, ξέρετε πόση χαρά μπορεί να σας φέρει το να περιμένετε κάτι καλό. Το να σχεδιάσεις κάτι μαζί με τον σύντροφό σου σημαίνει απλώς ότι θα μοιραστείς αυτή τη χαρά. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να σχεδιάζετε το γεύμα που θα φτιάξετε για δείπνο.

Βρείτε ευκαιρίες για να γίνετε ανόητοι

Το να φερθείς ανόητα μπορεί να διαλύσει σχεδόν αμέσως κάθε ένταση. Δοκίμασε να κάνεις ένα χορό ή μια αστεία φωνή για να πεις αυτά που έχεις να πεις. Όταν χρησιμοποιείς την ανοησία για να είσαι εκφραστική, είναι πιο εύκολο να νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου.

Tags
Back to top button