Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Προειδοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος: "Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε ανοικτά την ανησυχία του για τον κίνδυνο που συνιστά για «την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» η τεχνητή νοημοσύνη που αφαιρεί όπως τόνισε, τις επιλογές των ανθρώπων. Ο Ποντίφηκας εξέδωσε μια προειδοποίηση για την ΑΙ καθώς έγινε ο πρώτος ποντίφικας που μίλησε στη σύνοδο κορυφής της G7 των παγκόσμιων ηγετών.

Καθώς μπήκε στο δωμάτιο με το αναπηρικό του αμαξίδιο- και χαιρέτησε με τη σειρά του καθέναν από τους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου Μπάιντεν, του προέδρου Ζελένσκι και του Ρίσι Σουνάκ, μία σιωπή έπεσε στον χώρο. Ο συμπατριώτης του, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, τον καλωσόρισε ιδιαίτερα θερμά, ενώ δέχθηκε αγκαλιά από τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα και συζήτησε χαμηλόφωνα με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο Πάπας είπε στους ηγέτες η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί«μετασχηματισμό» που περιλαμβάνει «εκθετική» πρόοδο στην επιστημονική έρευνα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι πρέπει να παρακολουθείται στενά για να διατηρηθεί η «ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ο έλεγχος. «Θα καταδικάζαμε την ανθρωπότητα σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα, εάν αφαιρούσαμε την ικανότητα των ανθρώπων να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους και τη ζωή τους, καταδικάζοντάς τους να εξαρτώνται από τις επιλογές των μηχανών», είπε.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε ένα χώρο για σωστό ανθρώπινο έλεγχο στις επιλογές που γίνονται από τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης: η ίδια η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εξαρτάται από αυτό. Καμία μηχανή δεν πρέπει ποτέ να επιλέξει να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου», πρόσθεσε.

Η ομιλία απηχούσε το ετήσιο ειρηνευτικό μήνυμά του, το οποίο ζητούσε μια συνθήκη για να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται ηθικά για να υποστηρίζει αξίες όπως η συμπόνια και η ηθική.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη νότια περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας, περίπου 260 μίλια από το σπίτι του 87χρονου Πάπα στο Βατικανό. Ο πυρήνας του G7 αποτελείται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ηγέτες της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Τουρκίας, της Αλγερίας, της Κένυας και της Τυνησίας -που μαζί αντιπροσωπεύουν 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους- έδωσαν επίσης το παρών.

Η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη έφερε μια ανανεωμένη δέσμευση για υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμό της με τη Ρωσία. Η μετανάστευση από την Αφρική, μια ιδιαίτερη ανησυχία για την Ιταλία, ο πόλεμος της Γάζας και η κλιματική αλλαγή βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη. Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι παρέθεσε χθες βράδυ δείπνο και σήμερα το απόγευμα θα δοθεί τελική συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

Tags
Back to top button