Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Πως να διατηρήσετε τη σχέση σας εν μέσω καραντίνας

Η επιδημία του κορωνοϊού και η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων μας έχει κάνει όλους να μένουμε σπίτι και αυτή φαίνεται πως είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορούμε να κρατήσουμε μέχρι νεωτέρας.

Αναγκαστικά λοιπόν περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κι αν αυτή η δοκιμασία σας βρίσκει εν μέσω γάμου ή συγκατοίκησης, η καθημερινή τριβή με τον/την σύντροφό σας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τι μπορείτε να κάνετε για να βγείτε πιο δυνατοί;

Ας μιλήσουν οι αριθμοί
Και μπορεί να είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε με στοιχεία στην Ελλάδα όμως το παράδειγμα της Κίνας τα λέει όλα. Σύμφωνα με τον Lu Shijun, διευθυντή του ληξιαρχείου γάμου στο Dazhou της επαρχίας της Sichuan, πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να πάρουν διαζύγιο από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο λόγος, όπως συμπεραίνουν οι αρμόδιες αρχές, είναι επειδή ο κορωνοϊός και η αυτο-απομόνωση αναγκαστικά κάνει «τα ζευγάρια να περνούν πάρα πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι».

«Ο ρυθμός διαζυγίων στην περιφέρεια έχει εκτοξευτεί συγκριτικά με αυτόν πριν το ξέσπασμα του ιού», εξήγησε ο Lu στον τοπικό Τύπο πριν λίγες ημέρες. «Ο νεαρός κόσμος περνά πολύ χρόνο στο σπίτι. Έχουν την τάση να κάνουν έντονους καβγάδες για ασήμαντους λόγους και αποφασίζουν βιαστικά το διαζύγιο». Ένας ακόμη λόγος που ίσως έχει παίξει ρόλο είναι ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού είχε κλείσει τα σχετικά διοικητικά γραφεία για έναν μήνα. Τα ζευγάρια μπορεί απλώς να χρειάστηκε να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο.

Από την άλλη, έρευνα έχει υποδείξει στο παρελθόν πως όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν μαζί σπίτι λόγω φυσικών καταστροφών, παρατηρείται αύξηση στις εγκυμοσύνες.

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και κάντε τη συγκατοίκηση στα χρόνια του κορωνοϊού πιο λειτουργική.

Μιλήστε ανοιχτά
Σκεφτείτε όλα αυτά στα οποία συμφωνείτε, αυτά στα οποία διαφωνείτε και ρωτήστε ευθέως τον/την σύντροφό σας ποιες είναι οι προσδοκίες του από αυτή τη δοκιμασία. Αυτή η ερώτηση θα σας βοηθήσει να ανοίξετε μια συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες του καθένα καθώς και τα σημεία που μπορείτε να συμβιβαστείτε.

Για παράδειγμα εσείς μπορεί να υποθέτετε ότι οι δύο σας θα μιλάτε όλη μέρα παρά το γεγονός ότι εξακολουθείτε να εργάζεστε απλά από το σπίτι, ενώ ο σύντροφός σας μπορεί να θέλει να απομονώνεται τις «ώρες γραφείου». Γνωρίζοντάς το από την αρχή, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις κακές επικοινωνίες αλλά και την απογοήτευση όταν διαπιστώσετε ότι η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Να θυμάστε ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου.

Μπορεί για παράδειγμα κάθε φορά που τσακωνόσασταν να πηγαίνατε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή απλά γυμναστήριο να εκτονωθείτε. Τώρα εκ των πραγμάτων αυτό δεν γίνεται. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές να διαχειριστείτε το θυμό , το άγχος και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα.

Όπως για παράδειγμα η γιόγκα, η μουσική, η ζωγραφική, το τραγούδι, η ανάγνωση ενός βιβλίου. Αν λοιπόν βλέπετε ότι η κατάσταση ξεφεύγει μπορείτε να βρείτε καταφύγιο σε μια από αυτές τις δραστηριότητες και μετά να επιστρέψετε πιο ήρεμοι στην συζήτηση με τον σύντροφό σας.

Αντιμετωπίστε την καραντίνα σαν μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά
Τον πρώτο καιρό μιας σχέσης αυτό που θέλει το ζευγάρι είναι απλά να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί. Και μπορεί η σχέση σας να μετράει χρόνια, σκεφτείτε όμως πως πότε θα έχετε ξανά την ευκαιρία να περάσετε τόσες ώρες μαζί;

Δείτε το λοιπόν ως μια ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις, να δείτε ταινίες στο Netflix, να μαγειρέψετε παρέα, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, να συναρμολογήσετε παζλ και να θυμηθείτε όλα όσα σας έφεραν κάποτε κοντά.

Και με το σeξ τι γίνεται;
Αν μη τι άλλο η καραντίνα μπορεί να αποτελέσει επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή. Ή μήπως όχι; Όπως τονίζουν οι ειδικοί ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Το πιο «επικίνδυνο» όμως στις ερwτικές συνευρέσεις, όσο και να σας φανεί περίεργο, είναι τα φιλιά. Μπορείτε όμως να διατηρήσετε τον ερwτισμό σας με λίγο dirty talk, να μαγειρέψτε στο σπίτι υπό το φως των κεριών και γενικότερα να μιλήσετε ανοιχτά για όσα έχετε ανάγκη και για το πώς νιώθετε.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το να παραμείνετε υγιής συμπεριλαμβάνει και την διατήρηση του δεσμού, της ερwτικής επαφής και του σeξ.
 

Tags
Back to top button