Η φίλη σου αποφασίζει τελεσίδικα να δώσει τέλος στη σχέση της (ή στο γάμο της).
Δίχως δεύτερη σκέψη, θέλεις να μοιραστείτε τη δύσκολη στιγμή της ώστε να τη διαχειριστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Υπάρχουν φορές που για να παρηγορήσουμε τους φίλους μας, λέμε πράγματα που πιο πολύ κακό τους κάνουν, παρά καλό. Οι λέξεις πληγώνουν,πιο πολύ και από την ίδια την κατάσταση.
Η φίλη σου δεν χρειάζεται κάποιον να της κάνει μάθημα και υποδείξεις. Να της υπενθυμίσει λάθη της ή να την κάνει να νιώσει πίεση ή αμηχανία. Θέλει απλά κάποιον να την ακούσει.
Ακολουθούν 6 φράσεις που καλό θα ήταν να αποφύγεις αν η φίλη σου είναι σε φάση χωρισμού…
1) «Σου τα ‘λεγα εγώ…»
Μόνο αυτό δεν θέλει να ακούσει η φίλη σου… Μια έκφραση που ποτέ δεν βοήθησε κανέναν σε μια δύσκολη φάση της ζωής του. Αυτό που η φίλη σου έχει ανάγκη είναι απλά να την ακούσεις και να συναισθανθείς αυτά που νιώθει.
2) «Θα βρεις άλλον…»: Μπορεί να θες να το πεις για καλό, αλλά αν η φίλη σου νιώθει άσχημα για αυτό τον χωρισμό και σκέφτεται ακόμα τον πρώην της, δεν θα νιώσει τόσο ευχάριστα με αυτή τη φράση. Θέλει να ακούσει, ότι στην προσωπική της ζωή «Όλα θα πάνε καλά ξανά…».
3) «Είδα τον πρώην σου σήμερα…»: Μια τέτοια πληροφορία κράτα την καλύτερα για τον εαυτό σου. Μην της τον θυμίσεις, μην την αναμοχλεύεις τα συναισθήματά της για εκείνον.
4) «Αν χρειαστείς κάτι, πες μου…»: Μην περιμένεις να σου πει πώς θέλει να την στηρίξεις, πάρε την πρωτοβουλία! Κανόνισε να κάνετε κάτι ευχάριστο μαζί, που ξέρεις ότι αγαπά και την χαλαρώνει.
5) «Το χω περάσει…»: Πολλές φορές θέλοντας να παρηγορήσουμε τον άλλο, αρχίζουμε να εξιστορούμε δικές μας, ανάλογες εμπειρίες από το παρελθόν. Όμως, είναι κάτι βαθιά κουραστικό –τις περισσότερες φορές- για τον άλλον.
6) «Ας παρτάρουμε..!»: Μια δύσκολη φάση όπως είναι ο χωρισμός θέλει χρόνο για να ξεπεραστεί. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση η φίλη σου να μην θέλει ξέφρενη διασκέδαση αμέσως μετά τον χωρισμό που την έχει τραυματίσει. Δώσε χρόνο.
Πηγή: