Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ισραηλινή εξτρεμιστική ομάδα που εμπόδισε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη ζώνη

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην Tσαβ 9 (Tsav 9), «μια βίαιη, εξτρεμιστική ισραηλινή ομάδα» διότι εμπόδισε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και επιτέθηκε, μάλιστα, στα φορτηγά.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, η οποία παρατίθεται στον Guardian, τα μέλη της ομάδας απέκλεισαν το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, που είναι πια το μοναδικό πέρασμα από το οποίο μπορεί να γίνει ο ανεφοδιασμός των Παλαιστινίων, έβαλαν φωτιά στα φορτηγά και τραυμάτισαν οδηγούς και στρατιώτες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίτερα φέτος, που οι άνθρωποι στη Γάζα, όπως και τώρα, δεν είχαν εύκολα πρόσβαση σε τροφή.

«Επί μήνες, άτομα από το Τσαβ 9 έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να εμποδίσουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μεταξύ άλλων με τον αποκλεισμό δρόμων, (αλλά) μερικές φορές (και) με βίαιο τρόπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ.

Σε μια επίθεση που φέρεται να έλαβε χώρα στα μέσα Μαΐου, μέλη της Τσαβ 9 λεηλάτησαν και έβαλαν φωτιά σε δύο φορτηγά κοντά στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για ανθρώπους στη Γάζα.

Σε απάντηση, η οργάνωση χαρακτήρισε τις κυρώσεις «σοκαριστικές» και είπε πως «αντιβαίνουν σε κάθε αμερικανική και φιλελεύθερη αξία», ενώ παράλληλα προχώρησε σε ισχυρισμούς ότι η Χαμάς εκτρέπει «μεγάλο μέρος» της βοήθειας που μεταφέρεται στη Γάζα, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία βάση.

Οι ενέργειες της ομάδας προκάλεσαν οργή διεθνώς, αλλά στο εσωτερικό του Ισραήλ υπάρχει ευρεία υποστήριξη για τις δράσεις τους.

Νωρίτερα φέτος, διάφορες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών πιστεύει ότι τα ανθρωπιστικά φορτία προς τη λωρίδα πρέπει να σταματήσουν ή να περιοριστούν, αναφέρει ο Guardian.

Tags
Back to top button