Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Μερικοί μύθοι για την ευφυΐα των παιδιών

Πολλά έχετε ακούσει και διαβάσει για την ευφυΐα των παιδιών και δεν ξέρετε τι ισχύει και τι όχι. Δείτε τους πιο κλασικούς μύθους που κυκλοφορούν για το συγκεκριμένο θέμα:

• Ναι μεν τα γονίδια παίζουν ρόλο αναφορικά με το πόσο έξυπνο θα γίνει το παιδί σας, όμως η ευφυΐα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωγενείς παράγοντες.

• Μια από τις φήμες που κυκλοφορούν και δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό είναι πως, όσο πιο νωρίς μάθει το παιδί να διαβάζει, αυτό είναι ξεκάθαρη ένδειξη υψηλού δείκτη νοημοσύνης. Αυτό οδηγεί ορισμένους γονείς στην επιλογή να πιέζουν ασυνείδητα το παιδί να μάθει να διαβάζει, χωρίς ουσιαστικά να είναι έτοιμο.

• Η κατάχρηση επιβράβευσης ή όταν αυτή εστιάζεται στην ευφυΐα του παιδιού και όχι στην προσπάθεια δε λειτουργεί υποβοηθητικά στην κατάκτηση διάφορων δεξιοτήτων και γενικά στην εξέλιξη του παιδιού. 

Πολλές φορές μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά που έχουν λάβει κατ' επανάληψη αποθεωτικά σχόλια για την ευφυΐα τους είναι λιγότερο αποτελεσματικά στη ζωή τους.

• Κάτι ακόμα που δεν ισχύει είναι πως όταν ένα παιδί ακούει από μικρή ηλικία κλασική ή άλλου είδους ποιοτική μουσική, είναι δεδομένο ότι θα γίνει πιο έξυπνο συγκριτικά με άλλα παιδάκια που έχουν άλλα ακούσματα. Ναι μεν η μουσική παιδεία προάγει διάφορες δεξιότητες, όμως δεν ενισχύει τη νοημοσύνη του ανθρώπου.

Πηγή:

Tags
Back to top button